Copy
10 ежедневни библейски изучавания от Скрипчър Юниън
Ден 4: Все още в контрол
Псалом 46
Прочети
Почти във всяка държава по света има безпрецедентен начин на защита, карантина - от затворени граници до лична хигиена. Тези мерки са въведени за възстановяване на контрола и предотвратяване на паника. По ирония на съдбата контролът е някак илюзорен, докато паниката е истинска и нараства.
Губим ли тази битка - по същия начин, както евреите губеха своите с многобройните си врагове, преди много години? Готови ли сме да извикаме с псалмиста, че единствената помощ, която имаме, единствената сила, която притежаваме, единственото убежище, на което можем да разчитаме, е нашият Бог?
Той е тук с нас насред хаоса. Той все още е в контрол над целия свят.  Светът е Негов, Той го е създал. Той спира битката и ни моли “ да замълчим” и да знаем, че Той е Бог. И така, оставете счупеното си оръжие (което е нашето желание да контролираме всичко), позволете Му да владее над нас и елате да се доверим на Него.
Със семейството ти
Изрежете няколко тънки ивици хартия и ги използвайте, за да измерите мускулите на всички от вашето семейство (огънете ръката си и стиснете юмрук, за да изпъкне!). Кой е най-силният във вашето семейство? Чудя се, колко силен е Бог? Съберете и залепете заедно хартиените ленти, с които измервахте мускулите си, за да направите много по-дълга лента. Нека децата да напишат върху нея „Бог е по-силен!“. Заедно Бог ни прави силни и можем да имаме увереност в Неговата сила. 
Сега направете това, което пише в стих 10: „Замълчете и знайте, че Аз съм Бог“. Всеки човек изписва думите от стихове 1-2а. Намерете тихо място, където да можете да стоите в тишина. Останете там и четете тези думи бавно, отново и отново. Помолете се заедно с думите от този псалм. 


Молитва
Всемогъщи Боже, все още нашите умове и сърца са притеснени. Искаме да прекарваме време с Теб, да Те познаваме повече и да оставяме контрола на Теб. Амин!
Контакти:

Михаила Петрова - 0894480701
scriptureunion@abv.bg
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Scripture Union Bulgaria, All rights reserved.