Copy
10 ежедневни библейски изучавания от Скрипчър Юниън
Ден 6: Спри за момент
Матей 6:25-34
Прочети
Тъй като много от нас по света са принудени да останат в домовете си, този пасаж идва като напомняне да спрем и да погледнем през прозореца. Забележете облаците в небето, гледайте полета на птиците, вятъра, обърнете внимание на цветята, които растат и разцъфват. Когато спираме за момент и забелязваме всичко това, отново можем да чуем думите на Исус: „Не сте ли по-ценни от тях?“ Тези думи, изречени преди хиляди години, оживяват за нас по нови начини. Нашият Създател Бог се грижи за нас повече, отколкото за тревите. Исус настоятелно казва на приятелите Си да не се тревожат за утрешния ден. Макар че естествено ще имаме притеснения, не бива да се предаваме. По-скоро ние трябва да насочим вниманието си към Божиите неща. Ние трябва да се стремим към Божието царство. Сега е моментът да търсим Божията правда и да изявим Божието присъствие на тези, които срещаме, независимо дали те са в нашите собствени домове или някого, когото виждаме на компютърните си екрани. Нека се насърчаваме да се справяме ден за ден, стъпка по стъпка, тъй като днешните проблеми са достатъчни за днес (ст.34).
Със семейството ти
Ако ви е позволено да се разхождате навън, отидете на разходка като семейство, ако не - погледнете през терасата, излезте на двора. Забележете заедно:
•    5 неща, които можете да видите
•    4 неща, които можете да чуете
•    3 неща, които можете да почувствате
•    2 неща, които можете да помиришете
•    1 нещо, което можете да вкусите
Намерете място, на което може да седнете и прочетете отново този пасаж заедно. Може всеки да прочете по един стих.
Ако не можете да излезете навън, разходете се из къщата си, като правите същото. Вижте какви неща можете да намерите вътре, нещо, което Бог е създал и вие го имате у дома си. След това седнете заедно около маса или някъде удобно и прочетете отново пасажа.Молитва
Боже, Създателю, благодаря ти, че се грижиш за нас, познаваш всеки един от нас и ни обичаш дълбоко. Помогни ни да насочим фокуса си върху Теб и Твоето царство. Амин!
Контакти:

Михаила Петрова - 0894480701
scriptureunion@abv.bg
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Scripture Union Bulgaria, All rights reserved.