Copy
          Hamlin Fistula Nederland

Nieuwsbrief Hamlin Fistula Nederland

Juli 2016
“Ik ben diep onder de indruk van de inzet, de passie, de gedrevenheid en de gedeelde diepe wens om wat voor de (aanstaande) moeders van Ethiopie te willen betekenen. Dit geldt voor iedereen die ik heb ontmoet die zich inzet voor Hamlin Fistula Ethiopië.  De liefde en de zorg waarmee de fistelpatiënten worden behandeld, is erg inspirerend."

Aan het woord is Monique Rosbergen, sinds maart dit jaar de nieuwe voorzitter van Hamlin Fistula Nederland. Zij reisde begin juni naar Addis om het ziekenhuis, Desta Mender en het Hamlin College of  Midwives te bezoeken en om deel te nemen aan de PIM, de Partners International Meeting. In deze nieuwsbrief veel aandacht voor dat bezoek.
De stad
De stad Addis Abeba is een overbevolkte stad. Op de wegen krioelt het van de auto’s, mensen en beesten zoals ezels, geiten en koeien. Verkeersregels bestaan wel, maar zijn er vooral om je niet aan te houden. En als je dan het terrein van het Hamlin Fistula Hospital oprijdt, bevind je je in één keer in een oase van rust: wat een verademing..... Lees verder
Het ziekenhuis
In het ziekenhuis in Addis Abeba worden vooral de moeilijkere fisteloperaties uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen de patiënten terecht in de overige fistelklinieken in hun eigen regio in Ethiopië. Hoofdchirurg van het ziekenhuis, Dr. Fekade Ayenachew, leidde me rond over het terrein van het ziekenhuis: zo zijn er ziekenzalen.... Lees verder
 
De school voor verloskundigen
In de maand juni begint de wervingsprocedure voor nieuwe studentes. Alle middelbare scholen krijgen een brief zodat iedere studente die denkt in aanmerking te komen, kan solliciteren. De criteria zijn: uitstekend Engels in woord en geschrift en hoge cijfers voor het vak Science.... Lees verder
 
Partners International Meeting
Het weekend van 4 en 5 juni stond in het teken van de PIM, de Partners International Meeting. Er werden presentaties verzorgd door Dr. Fekade Ayenachew, de hoofdchirug, Zelalem Belete, directeur van de school voor verloskundigen, Beletchachew Tadesse, directrice van Desta Mender als ook door het hoofd financiën van het ziekenhuis, Asfaw Negussie.

Natuurlijk ook kennis gemaakt met de nieuwe CEO van het ziekenhuis, Dr. Tesfaye Yacob. Iemand met een gedegen medische achtergrond en grote ervaring in het besturen van wat grotere instituten. Lees verder...
Bijzonder verhaal
Dit is Mamitu. Ze was één van de eerste fistel patiënten van Catherine en Reg Hamlin in 1963. Ze was toen 16 jaar, kwam van het platteland en was analfabeet. Ze bleek inwendig zo beschadigd dat ze ondanks verschillende operaties nooit volledig herstelde. De Hamlins namen haar daarom onder hun hoede. Lees verder...
 
Nieuwe producten
Deze prachtige kleurige batik shawls worden door de patiënten van het ziekenhuis gemaakt. Ik heb er van elke kleur twee gekocht: in het oranje, blauw, groen en paars. En natuurlijk ook even in Addis Abeba geshopt. Te koop in ons winkeltje in De Ark in Barneveld en natuurlijk in onze webshop!
Summer Sale
In de maanden Juli en Augustus 2016 houden we Summer Sale in onze webshop: 20% korting op alles, behalve op onze nieuwe collectie. Wees er snel bij: want op is op!
Vertrek bestuursleden
Michiel van Liere, Jacqueline de Boer en Annelies Barendrecht hebben besloten hun bestuurslidmaatschap te beëindigen. Na jarenlang actief te zijn geweest voor de vrouwen van Ethiopië vonden ze het tijd het rustiger aan te doen.

Ze gaan zich vanaf nu inzetten als ambassadeur voor de stichting. Daarvoor, maar natuurlijk vooral voor hun tomeloze inzet in de afgelopen jaren, zijn we ze erg dankbaar.

 
Gezocht: Nieuwe bestuursleden
Het bestuur van stichting Hamlin Fistula Nederland is momenteel op zoek naar een aanvulling en versterking van haar bestuur. Het huidige bestuur bestaat uit 3 leden, die allen enorm gemotiveerd zijn om zich belangeloos in te zetten voor het werk van Hamlin Fistula Ethiopia. Lees verder...
Quiz Night
Ben jij goed in Triviant? Wil jij de kennisstrijd wel aan? Dan is de HFN Quiz Night wat voor jou.  Op 21 september, 5 oktober en 12 oktober organiseert Stichting HFN een quizavond in Blus in Barneveld. Lees verder....
Levensreddend werk
Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dit is wat je denkt dat het is: een zelfgemaakte brancard van hout met een gedroogde geitenhuid om op te liggen.

Vrouwen uit de plattelandsdorpjes die aan het bevallen zijn, worden op deze brancards uren- soms dagenlang door familie en vrienden naar de dichtstbijzijnde kliniek gedragen.

Stichting HFN zamelt geld in voor een ambulance/terreinwagen voor ons ziekenhuis in Metu. Wilde Ganzen legt voor iedere Euro die we inzamelen 50 cent bij.
Zes jaar geleden nog beviel slechts 9-10% van de Ethiopische vrouwen onder begeleiding van een verloskundige. Dit jaar is dat al 55%! Goede zorg en begeleiding, maar ook informatieverstrekking, zijn de sleutels om fistels te voorkomen!

Draag ook bij aan een veilige bevalling voor Ethiopische vrouwen. Je kunt doneren via deze link.
Alle kleine beetjes helpen. Namens alle (aanstaande) moeders in Ethiopië heel erg bedankt!
In onze volgende nieuwsbrief een special over Desta Mender. Wil je op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Like dan onze Facebookpagina!
Copyright © 2016 Hamlin Fistula Hospital Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp