Copy
BCS nieuwsbrief 2

Bekijk de niewsbrief in je browser

Index nieuwsbrief:
 
De 2e nieuwsbrief
Erica
Prijsvraag winnaar
Herfsttoernooi
Sportgala
Maak kennis met...
Dutch Open
Competitie Senioren
Jeugd Agenda
Sponsoring
Geschiedenis
Facelift
Contributie
Wist je dat..........
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Like nieuwsSmash: de nieuwsbrief van BCSchoonhoven on Facebook nieuwsbrief

Like http://facebook.com/BCSchoonhoven on Facebook BCSchoonhoven

Voor jullie alweer het 2e exemplaar van de nieuwsbrief, met veel leuke dingen die er gebeuren op onze vereniging, mis je iets in de nieuwsbrief of vind je het leuk om iets over jezelf of over de club te schrijven mail het dan naar bcsschoonhoven@gmail.com en dan komt het in de volgende nieuwsbrief. Veel plezier met het lezen van deze (wederom lang uitgevallen) nieuwsbrief.
Otto Finkensieper
         
Erica Sneujink

Ik ben sinds het begin van dit badminton seizoen verantwoordelijk voor het secretariaat van onze badminton vereniging. Ik ben zelf, toen ik 9 jaar oud was, lid geworden van B.C. Schoonhoven en ik denk dat ik op mijn twaalfde ook competitie ben gaan spelen. Toen al mijn teamgenoten na een aantal jaren de vereniging verlieten omdat ze gingen verhuizen of studeren ben ik er ook mee gestopt. Tussendoor heb ik allerlei sporten geprobeerd maar als je ooit gebadmintond hebt blijft het toch kriebelen (denk dat er meer leden zijn die dat kunnen zeggen). Na 15 jaar niet gespeeld te hebben ben ik weer lid geworden en ik denk dat ik sinds die tijd geen trainingsavond heb gemist (nou ja misschien 1 of 2).
Ik hoop natuurlijk dat iedereen op de vereniging het net zo naar zijn of haar zin heeft zoals ik dat nu alweer 13 jaar heb.

Prijsvraag winnaar naam nieuwsbrief::
In de vorige nieuwsbrief hebben we gevraagd om een nieuwe naam te verzinnen voor de nieuwsbrief, we hebben een hele berg namen ontvangen en uit al die namen is door een “vakkundige” jury de nieuwe naam gekozen. Onderstaande namen is een kleine greep uit alle namen:

Zoef
Het nieuwste BCS nieuws
Het BCS nieuws
NieuwsSmash
BC KOE
Shuttle Mail
De nieuws shuttle
The Smasher
De Shuttle-Krant
BNS
Racketblad
Flashingracketnieuws
Shuttle-aar
It's time for Badminton
We Love Badminton
Shuttlegoal
The Racketier

En de gekozen naam is geworden (zoals jullie al kunnen zien bovenaan de nieuwsbrief):
NieuwsSmash verzonnen door Ivo de Mari

Gefeliciteerd  Ivo en iedereen bedankt voor het meedenken. Ivo heeft inmiddels zijn attentie en eeuwige roem gekregen.  
Herfsttoernooi:
Op maandag 21 oktober werd er voor de niet vakantiegangers een gezellig toernooi georganiseerd, dit keer werd er door middel van het trekken van nummers de juiste baan gekozen en kon je met de medespelers een sterke dubbel maken. De jeugd bleef ook nog wat langer (top) zodat het een mix werd van jeugd en senioren, ook hebben er nog een aantal “oud” leden meegedaan. Jose heeft het weer super geregeld, en de volgende keer zorgen we ook weer dat er muziek is.
Winnaar van het herfsttoernooi is geworden Claudia Vos en de troostprijzen zijn gegaan naar Daniel, Thomas en Christian?
De winnaars gingen met een heerlijke appeltaart naar huis.
 


Sportgala:

Sportgala voor alle kampioenen: dit jaar waren dat het dames team en het heren team. Volgend jaar gaan we met meer teams  (kampioenen)

Maak kennis met.... Huub en Karin


 
Huub en Karin zijn de nieuwe pachters van Sportcafe de Meent. Ze komen uit Nieuw-Lekkerland en zij zullen voor de aankomende jaren de bekende gezichten achter de bar zijn. Onder het genot van een kop warme chocolade vertellen ze wie ze zijn en wat ze van de sportcafe willen maken.
 
Ik zal beginnen met een simpele vraag.
Hoe oud zijn jullie?
Huub: Ik ben 59 jaar. Karin: en ik 52. 

Hoe zijn jullie in de horeca terechtgekomen en wat hebben jullie hiervoor gedaan? Huub: Ik ben als 15 jarige jongen in de bediening van Hotel De Wittebrug in Den Haag begonnen. Koningin Juliana kwam daar elke maand met haar kabinet eten. Daarna heb ik voornamelijk in de catering en hier en daar wat ervaring  opgedaan. Toen in augustus de advertentie in de krant stond, werkte ik (Huub) nog in de kinderopvang. We hebben ons ingeschreven en we zijn het dus geworden.
 
Waarom een sportcafe?
Tja waarom? Geen idee. We hebben eigenlijk geen speciale reden. Toen de advertentie in de krant stond, vonden we het de uitdaging waard om ons in te schrijven.
  
Sporten jullie ook?
Nee, op dit moment niet.  Maar we hebben in het verleden allebei meerdere sporten gedaan. bijv. Tennis, hardlopen enz. Ik (huub) hou wel erg van voetbal en als klassieke hagenaar ben ik een ADO-Fan.
  
Wat zijn de toekomstplannen voor dit cafe?
We hebben voor nu een basis gelegd, we willen graag contact maken met de verenigingen. We staan open voor ideeën. We willen naast de sportevenementen de ruimte gaan verhuren voor eventuele verjaardagsfeesten enz. alle ideeën en suggesties zijn welkom.
 
Huub en Karin, ik wens jullie namens het BCS bestuur heel veel succes.
 
Laura Koster
Uitje DutchOpen 2013

Het was alweer een tijdje geleden dat we naar de DutchOpen waren geweest. Maar de afgelopen DutchOpen zijn we er weer bij geweest. De dag begon met een mooi zonnetje onderweg naar Almere. Ondanks dat er maar 6 mensen meegingen zijn we met 2 auto’s gegaan. De heenreis ging heel voorspoedig. Toen we in de sporthal aankwamen viel de drukte nog best mee er waren genoeg zitplaatsen. Jammer genoeg waren het niet hele prettige stoeltjes.

De eerste wedstrijd die we hebben gezien was die van de mix daar hebben we hele lange en leuke rally’s gezien. Daarna kwam de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama. Samen met de Deen Gade maakten ze er een prachtig schouwspel van. 


Uiteindelijk hebben we nog een leuke wedstrijd gezien waar het Nederlandse damesdubbel team speelde in de halve finale tegen het Chinese team. Jammer genoeg verloor het Nederlandse dames duo het van de Chinese. Maar het was wel een wedstrijd die we niet gauw zullen vergeten.

Na deze wedstrijd had iedereen het wel een beetje gezien en gingen we terug naar Schoonhoven. De terugweg ging iets minder voorspoedig dan de heenreis. Gelukkig konden we er wel om lachen. Hopelijk zullen we dit volgend jaar weer doen en dan met een grotere groep want ik heb het erg naar mijn zin gehad.
Wouter Wesselius
seniorencompetitie

Wisselend succes voor het mix- en herenteams in de najaarscompetitie, door blessures en invalbeurten zijn de uitslagen nogal uiteenlopend, maar toch staan de teams er goed voor. Het 1e team staat op dit moment 3e en kan bij goede resultaten weer aansluiting krijgen bij de top; het 2e team staat 2e en zal nu het weer compleet is proberen deze positie te handhaven of zelfs verbeteren. Het 3e team gaat redelijk, staan nu op een 4e plaats, maar houden zicht op de top, de achterstand is minimaal. Het herenteam, waar nu elke wedstrijd onze jeugdspelers worden ingezet om ervaring op te doen, doen het helemaal niet zo slecht, maar komen tegen de routiniers wel wat te kort. Hieronder de teams met de bijbehorende standen.
 
Jack – Wedstrijdzaken

team 1 - vierde klasse district,
bestaande uit Otto Finkensieper, Jack Verheijden, Erica Sneujink en Silvie Demandt
Stand

team 2 - vijfde klasse district,
bestaande uit Ivo de Mari, Wouter Wesselius, Rianda Verheijden en Marijke Ringers
Stand

team 3 - zesde klasse district,
bestaande uit Dirk Uilenberg, Harry Koopstra, Ditje Hilgeman, Joyce de Laet en Janis Geene
Stand
  
team heren - C-klasse,
bestaande uit Erwin Vos, Pieter van der Rhee, Martin Jonker, Johan van der Pauw en Robin Spek
Stand
Agenda NovemberJeugd:    

zaterdag, 2. November 08:30  
Gouweslag tournooi

zaterdag, 9. November 09:00  
BCN tegen BCS jeugd oefenwedstrijd

zaterdag, 16. November 09:00  
Onderlinge jeugd wedstrijden voorjaarsteams

zaterdag, 23. November 09:00  
Vriendje vriendinnetje toernooi
Nieuwe sponsor voor BCS:

Soms is een sponsor dichterbij dan je denkt, in je vriendenkring of in de winkel waar je vaak komt. Met goeie lensen of een juiste bril-sterkte zie je dat beter. Zo is dat ook in de zaak die net over de pont (5 minuutjes en je bent er) zit en je voorziet in vakkundige informatie over de juiste lens of bril. Mocht je aan een nieuwe bril of lenzen toe zijn of wil je je ogen eens laten opmeten ga dan eens bij Goudoptiek langs. Ook zie je dan beter of een shuttle in of uit is.  

Voor meer informatie kijk dan op onderstaande site:
www.goudoptiek.nl
Grote clubactie:
2e Superlot verkocht aan Plus Rechtuyt in Schoonhoven.

 
Bij de grote clubaktie kun je ook superloten kopen, als je bijvoorbeeld bij een bedrijf werkt kan dat bedrijf een lot aanschaffen en krijgt het bedrijf 50 loten om aan hun klanten of personeel te geven, die kunnen er dus weer prijzen mee winnen en 80% van de aankoop van het superlot gaat naar de badmintonclub, het is dus een win win lot, als je er 1 wil kopen mail dan even naar (bcsschoonhoven@gmail.com) of bel even met Otto Finkensieper (0622710203)
 
Overhandiging 1e verkochte Superlot aan Harry Koopstra van de Fa. Kragten.


Inmiddels hebben we (Nick) het 2e Superlot verkocht aan Plus Rechtuyt in Schoonhoven


Nick ( op de foto met Bas (links) en Yvonne (rechts) van de Plus Rechtuyt) heel erg bedankt voor je inzet om het lot binnen de Plus te verkopen en Bas Rechtuyt erg bedankt voor de sponsoring, hopelijk vallen er veelprijzen op de verkochte loten.
Zo zie je maar ook jij kunt geld voor de vereniging binnen halen? Wie volgt?
Geschiedenis
Ontstaan van de badmintonsport
Algemeen wordt aangenomen dat India de bakermat is van het badminton omdat daar het spel POONA werd beoefend. Waarschijnlijk genoemd naar de stad Poona, die ongeveer 50 km van Bombay ligt. Engelse officieren introduceerden het spel, waarmee zij in India kennis maakten, in Engeland en omstreeks 1873 werd het spel intensief beoefend op het landgoed van de Hertog van Beaufort in Gloucestershire. De naam van dat landgoed was BADMINTON en aangenomen mag worden dat de naam van het landgoed is overgegaan op het spel. Uit oude schilderijen staat vast dat men het spel toch ook in Europa al kende en vermoedelijk werd het onder verschillende namen beoefend.

Ken Davidson, een bekende Amerikaanse badmintonautoriteit, die zich in de geschiedenis van het badminton heeft verdiept, kwam tot de ontdekking dat het spel al in de 12e eeuw in Engeland werd gespeeld. Ook in Frankrijk kende men het spel 'Jeu de longue plume' al in de middeleeuwen. Er bestaat een schilderij uit de 17e eeuw van Adam Menyoki waaruit blijkt dat het spel met een kleine racket en een soort shuttle werd gespeeld. Die shuttle stond vroeger bekend als pluimbal. Een goed Nederlands woord voor badminton zou dus 'pluimbal' zijn.
FACELIFT DE MEENT:


Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, maar de sporthal heeft een mooie facelift gehad.
Een aantal verbeteringen zijn goed zichtbaar bijvoorbeeld: een vouwwand, gevelbekleding aan de buitenkant van de sporthal, een facelift voor de entree en het interieur, gestuukte wanden in de zaal en natuurlijk de levensgrote doeken. (zie foto). Daarnaast zijn er ook een aantal dingen verbeterd die minder zichtbaar zijn. Een nieuw dak, geen lekkages meer en een nieuw ventilatie systeem.
Nu kunnen we de aankomende tien jaar naar hartelust blijven sporten.
Laura Koster
Contributie:

Vergeet niet je contributie te betalen (voor 1 november)

Contributie per seizoen :

Senioren:
€150,- excl. trainings- en competiebijdrage
inschrijfgeld €12,50

Extra bijdrage competitiespelers (incl. training):
Senioren € 20,- (per competitie)
trainingsbijdrage: 
senioren recreanten € 7,50

Junioren:
€90,- incl. trainins- en competiebijdrage
inschrijfgeld €10,-
 
Bankrekening: Rabo 33.71.75.179
t.n.v. penningmeester B.C.S.
Wist je dat…………………..
 • Je zelf een stukje kan sturen aan bcsschoonhoven@gmail.com dan staat het in de volgende nieuwsbrief
 • Ivo de nieuwe naam heeft bedacht voor deze nieuwsbrief
 • Als je competitie speelt je minimaal een kwartier voor de wedstrijd er moet zijn
 • Als de shuttle op de schoen van de tegenstander valt het een punt is voor jou is en geen let
 • Silvie na haar knie operatie druk bezig is met het herstel d.m.v. fysio
 • Er wereldwijd zo’n 100 miljoen mensen badmintonspelen.
 • Badminton de snelste racketsport ter wereld is
 • Dat een shuttle snelheden kan behalen van ruim 360 km. per uur.
 • Er door Liora mogelijke nieuwe leden bij komen
 • Wouter, Wim en Dirk druk bezig zijn met de voorjaarscompetitie voor de jeugd
 • Dat er ook oud leden gesignaleerd zijn in de oktober maand  zoals Astrid, Roos en Petra
 • We volgend jaar met meer leden naar de Dutchopen willen!!
 • Je ook je contributie moet betalen voor 1 november
 • Heb je ineens een ander mailadres? Geeft niks, gewoon even doorgeven aan bcsschoonhoven@gmail.com
 • dit jaar de speedladder pas 1x gebruikt is!
 • Claudia en Nathalie de razende reporters zijn bij de jeugd
 • Harry sinds 30 oktober Abraham heeft gezien
Copyright © 2013 badmintonclub Schoonhoven, All rights reserved.
 Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je lid bent van de vereniging of bent geweest of omdat je je hebt ingescheven hiervoor. Daarnaast krijgen de sponsoren ook deze mail.

unsubscribe from this list    update subscription preferences