Copy
BCS nieuwsbrief 3

Bekijk de niewsbrief in je browser

Index nieuwsbrief:

Marijke
Wedstrijdzaken
Blessureleed
Jan Bleeker
Even voorstellen
Gouweslag
Competitie Senioren
Zwarte Piet
Badmintonweetje
Wedstrijdagenda
Wist je dat..........
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Like nieuwsSmash: de nieuwsbrief van BCSchoonhoven on Facebook nieuwsbrief

Like http://facebook.com/BCSchoonhoven on Facebook BCSchoonhoven

Beste leden,
Hierbij weer genoeg informatie om te lezen, over alle ins en outs van de vereniging,
Veel lees plezier.
Otto Finkensieper

Zoals de meeste van jullie weten ben ik meer een 'geen woorden maar daden' type, toch ook van mij een kleine bijdrage in deze nieuwsbrief. Op verzoek van de voorzitter nog een foto met twee staartjes gevonden. Ik zou de archieven in moeten om te kijken hoe lang ik al lid ben en in het bestuur actief. Ik doe een gokje. Ik denk ongeveer 15 jaar lid en een jaar of zeven in  t bestuur. De eerste vijf jaar als secretaris. Sinds vorig jaar het stokje van Rina overgenomen en penningmeester geworden. Mijn, ja laat ik t maar liefde noemen, voor badminton is ook zoals bij velen van ons al in mijn jeugd begonnen, even gestopt en op latere leeftijd weer begonnen. Ook al beginnen de jaartjes toe te slaan, ik speel nog steeds ieder jaar met plezier competitie en is mijn maandagavond geblokt om te spelen. Ik zou zeggen tot maandag en ben je een keer in de gelegenheid, kom eens naar de wedstrijden kijken op donderdagavond bij de senioren en in het voorjaar op zaterdagochtend bij de jeugd !
 
Wedstrijdzaken
untitled.bmpWij zijn weer op de 2e helft van het seizoen en de eerste returns zijn alweer gespeeld en zijn naar verwachting goed afgelopen en alle teams staan er nog steeds goed voor.
Het 1e team staat op een verdienstelijke 2e plaats en dit zonder de nog steeds geblesseerde Silvie, de invalsters Rianda en Laura doen het ondanks dan weer met veren shuttles en dan weer met nylon shuttles heel niet gek.
Er wordt net aan verloren, maar ook gewonnen, dank jullie wel voor jullie bijdrage. Het 2e team staat op dit moment 3e en met kans op meer, http://www.pbcboomgaardshoek.nl/plaatjes/competitie%201.gif
dus ook hier is alles nog mogelijk. Het 3e team, helaas zonder de geblesseerde Harry, die probeerde een tafel met zijn grote teen weg te schoppen staan op een 3e plaats, met invaller Erwin, werd er zowel verloren als gewonnen. ook hier zit er meer in. Het herenteam, met ondersteuning van onze jeugdspelers, meestal Nick Finkensieper doen het goed en staan op een verdienstelijke 3e plaats. Hopelijk duren de blessures van de vaste spelers niet te lang meer en kunnen de teams in voltallige bezetting weer knallen.
 heren.jpg
Jack Verheijden
Blessureleed
Op dit moment hebben Martin Jonker, Rina Veen, Harry Koopstra en Silvie Demandt een langdurige blessure, Silvie verteld haar verhaal hieronder. Iedereen van harte beterschap namens de vereniging.
Of ik, Silvie (Demandt, team 1 BCS), een stukje wil schrijven voor in de volgende Nieuwsbrief over mij en mijn knie…. natuurlijk!
Daar zit ze dan: sinds anderhalf jaar een fanatiek hardloopster, mountainbikester en natuurlijk al heeeel lang badmintonster, met na elke sportactiviteit een dikke en stijve rechterknie. Eerst ging dat na een paar dagen wel weer over, maar sinds augustus eigenlijk niet meer; mijn knie bleef dik en stijf, ik kon hem niet goed meer buigen en sporten was er niet meer bij.

silbeen.JPG
 zoek de verschillen.

Snel naar de dokter ermee, en aansluitend langs de orthopeed in Gouda. “Nou mevrouw, met zo’n knie zou ik geen genoegen nemen als ik u was, u bent nog jong! J Ik adviseer een kijkoperatie”. Slik… Nou, dat doen we dan maar ff!
De operatie op 16 oktober ging heel voorspoedig hoor, er is een scheur in mijn meniscus gerepareerd, er zijn wat dingetjes glad gemaakt en ook verwijderd. Dezelfde avond was ik alweer thuis.

Maar manmanman, wat heb ik een pijn gehad vlak na de operatie! Ik wist gewoon niet meer hoe ik moest liggen… Ik werd daar nog even boos op een verpleegster die niet geloofde dat mijn pijn een “7” waard was; zelf dacht ze meer aan een “4 of een 5 mevrouw?” Gelukkig ging het de volgende dag alweer een stukje beter, pff… De eerste paar dagen noodgedwongen op hele blitse zwarte krukken rond geschuifeld (met dank aan broer!), en daarna kon ik wel weer enigszins zelf lopen. Het ging eigenlijk allemaal best nog snel!
Nu loop ik alweer helemaal normaal, alleen zijn mijn beenspieren in mijn rechterbovenbeen nog niet zo sterk als zou moeten; ff opbouwen dus weer! Mijn knie is nog een heel klein beetje dik, en ik kan hem nog net niet zo ver buigen als mijn andere knie, maar ik vertrouw erop dat het helemaal goed komt! :D Wanneer dat precies is, is nog even de vraag, ik verwacht op afzienbare termijn. Ik probeer nu zoveel mogelijk te rusten en bij de fysio goed te oefenen. Maar als het aan mij ligt train en speel ik volgende week gewoon weer keihard mee met mijn team! Ik doe mijn best, promise, xxx
Jan Bleeker
bleeker70.jpg
Ons buitengewoon lid Jan Bleeker is helaas op 28 november  j.l. overleden. Jan was altijd een graag geziene speler op onze vereniging, en heeft ook tot op hoge leeftijd (75 jr) gestreden op de baan. De laatste jaren speelde hij niet meer maar was altijd zeer geïnteresseerd in het wel en wee van de vereniging.  Jan is 77 jaar oud geworden, we wensen zijn vrouw en familie heel veel sterkte toe.
Even voorstellen 

Wij zijn Claudia Vos en Nataly Schouwerwou. Wij zitten sinds kort in de jeugdredactie. Wij zorgen ervoor dat er elke maand een leuk stukje over bijvoorbeeld een toernooi in de nieuwsbrief staat. Soms houden we een interview, en dan vragen we iemand van de vereniging hoe lang hij/ zij al badmintond bij BCS, hoe hij/ zij het vind, enz. Wij vragen ook aan leden of ze zelf een stukje willen schrijven voor in de nieuwsbrief. Wil je zelf ook een keer een stukje 
schrijven, en kan je niet wachten tot dat wij jou vragen, kom dan een keer langs bij een van ons.
Namens de jeugdredactie      
Claudia Vos en Nataly Schouwerwou
Gouweslag

Het gouweslag was weer leuk dit jaar. We zijn weer met ze allen naar Gouda geweest om de hele dag te badmintonnen. Er waren dit jaar minder kandidaten die meededen dan vorige jaren. Daarom werden er niveaus samengevoegd. Hierdoor zat ik en mijn teamgenoten in de hoogste klasse. Dus moesten we tegen allemaal mensen die een paar jaar ouder waren dan wij. Ook werden de poules kleiner waardoor je minder speelde. Ik kon de wedstrijden bijna niet winnen, maar ik vond het wel erg leerzaam. Ik had veel plezier, ook buiten de wedstrijden om. Ik vond het heel gezellig, en ik ga volgend jaar zeker weer. Jullie ook? 
Luc van Pierre
seniorencompetitie
team 1 - vierde klasse district,
bestaande uit Otto Finkensieper, Jack Verheijden, Erica Sneujink en Silvie Demandt
Stand

team 2 - vijfde klasse district,
bestaande uit Ivo de Mari, Wouter Wesselius, Rianda Verheijden en Marijke Ringers
Stand

team 3 - zesde klasse district,
bestaande uit Dirk Uilenberg, Harry Koopstra, Ditje Hilgeman, Joyce de Laet en Janis Geene
Stand
  
team heren - C-klasse,
bestaande uit Erwin Vos, Pieter van der Rhee, Martin Jonker en Robin Spek
Stand
Zwarte Piet
Maandag 2 december heeft zwarte Piet een bezoek gebracht aan De Meent

Speciaal voor de jeugd van BCS een shuttle slaan

Hij had zelfs nog lekkere pepernoten bij zich en had muziek geleend

Daarna is hij weer de donkere nacht in gegaan


 
Badmintonweetje:
 
Badminton is een redelijk veilige sport. Het aantal blessures per 1000 sporturen bedraagt 1,4. Ter vergelijking: zaalhandbal 6,5 zaalvoetbal 6,2 veldhockey 5,5 veldvoetbal 5,5 squash 3,6 en trimmen/joggen 2,0
Wedstrijd agenda

 
Wist je dat:
Het bestuur bezoek heeft gehad van Sinterklaas
bestuur.jpg
De jeugd in november leuke zaterdagen heeft gehad met de badminton
De jeugdcompetitie teams op dit moment gevormd worden
Er op maandag van 19.00 tot 20.00 uur nog 2 banen beschikbaar zijn
De clubkampioenschappen dit seizoen in mei/juni worden gehouden
We na de clubkampioenschappen dan weer lekker een barbequetje doen
Zo die kunnen dat goed!! (zie foto)
net.jpg
 
De speed ladder weer volledig in ere is hersteld
speedladder.jpg
Iemand deze krukken heeft gebruikt

Heb je club loten van de grote clubactie kijk dan op clubactie.nl/
We tussen kerst en oud en nieuws geen badminton hebben
Er in Februari een Ouder-Kind/broer-zusje toernooi komt
Er een buurtsportcoach is, ze heet Ineke van Vliet
Er in de volgende nieuwsbrief echt een verhaal komt van Wim (de trainer)
Er maandag 6 januari 2014 een nieuwjaarstoernooi isDoodle stijl badminton birdie illustratie met retro jaren 1970 pop achtergrond Stockfoto - 13258693
 
 
Copyright © 2013 badmintonclub Schoonhoven, All rights reserved.
 Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je lid bent van de vereniging of bent geweest of omdat je je hebt ingescheven hiervoor. Daarnaast krijgen de sponsoren ook deze mail.

unsubscribe from this list    update subscription preferences