Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 31 januari 2018
John Blankendaal

In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries. Afgelopen vrijdag hebben we het Innovatieprogramma officieel afgetrapt. Dit programma bestaat uit 7 projecten die zullen gaan landen op de Brainport Industries Campus waar momenteel volop aan gebouwd wordt. Met Medizintechnik Holland staan we over 3 weken op de W3+ Fair in Wetzlar. En ik beveel de Dutch Technology Week van harte aan. Ik hoop u graag te ontmoeten bij een van deze activiteiten en andere onderwerpen waarover we u informeren. Tot die tijd wens ik u veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

Welkom Medanco bij Brainport Industries

Tijdens de bestuursvergadering van Brainport Industries is begin deze maand de firma Medanco toegetreden tot het netwerk van Brainport Industries. Wij heten hen van harte welkom.
Kijk hier voor het actuele ledenoverzicht.

Innovatieprogramma 'Fabriek van de toekomst' trapt af

Afgelopen vrijdag 26 januari 2018 vond in het Conference Center op de High Tech Campus in Eindhoven de kick-off plaats van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. 
Nadat Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli in het auditorium het officiële startsein had gegeven, was het de beurt aan de bedrijven en projectleiders van de innovatieprojecten. Door middel van korte pitches zijn de ambities, activiteiten en faciliteiten toegelicht die via deze unieke samenwerking worden gerealiseerd, met als landingsplaats de Brainport Industries Campus. Lees meer...

Technologie

ondernemend samenwerken

Na een succesvolle eerste aflevering van de workshop “Outsourcing Development & Life-Cycle Management” in november jongstleden zijn de volgende workshops gepland. De deelnemers aan de eerste workshop hebben aangegeven dat ze deze van harte aanbevelen, met een gemiddelde score van 8.7. De volgende workshops staan gepland op:
- 28 en 29 maart, 2018.
- 13 en 14 juni, 2018.

De kosten voor de workshop bedragen Euro 1350 per persoon. Dit is inclusief een voorbespreking van de cases met Wim, het boek "Outsourcing Development and Life-Cycle Management" en tweemaal lunch. Leden van Brainport Industries en High Tech NL krijgen eenmalig Euro 100 korting per bedrijf. Aanmelden via de Brainport Industries website.


 

Martin van den Brink Award

Op 7 juni 2018 organiseren de DSPE en Brainport Industries de derde editie van de Martin van den Brink Award tijdens een galadiner en een talentenmarkt voor PhD’s van de 3 Nederlandse TU’s in het Evoluon in Eindhoven tijdens de Dutch Technology Week. De Martin van den Brink Award wordt uitgereikt aan een systeemarchitect die aantoonbaar meegewerkt heeft aan het succes van de Nederlandse high tech industrie. Leden van Brainport Industries en de Dutch Society for Precision Engineering nodigen we uit om deel te nemen aan het galadiner. Interesse? Stuur een e-mail naar Jolanda Leenhouts of Annemarie Schrauwen.  

 


 

RAAK MKB aerobics binpicking succesvol afgerond

Doel van dit project was om te onderzoeken of er alternatieve manieren zijn om willekeurig geordende producten uit bakken te selecteren en te pakken. Deze vraag leeft bij veel bedrijven omdat deze handelingen vaak voorkomen en ze tot nu toe meestal door mensen uitgevoerd worden. Zowel in vision als in robots is de afgelopen jaren veel ontwikkeling geweest. In dit project hebben Fontys studenten samen met partners kennis vergaard hoe met behulp van robots en 2D en 3D camera’s willekeurig geordende bouten, moeren en metaalwaren uit bakken gepakt kunnen worden. Bij de laatste bijeenkomst bij FlandersMake in het najaar presenteerden studenten de resultaten uit het project aan bedrijven: binpicking biedt mogelijkheden. Hiermee is het project eind 2017 afgerond.

Markt

W3+ Fair

Op 21 en 22 februari 2018 vindt in Wetzlar de W3+ Fair plaats. Brainport Industries is o.a. met Medizintechnik Holland hierbij met leden aanwezig. Komt u ons bezoeken? Meer informatie en gratis toegangskaarten vindt u op onze speciale (Duitstalige) website. 

hannover messe 2018

van 22 t/m 27 april 2018 vindt in Hannover de grootste industriebeurs ter wereld plaats. Nederland is vertegenwoordigd met paviljoens in hal 2 (R&D), hal 4 (toeleveranciers) en hal 8 (Smart Industry). Helaas was er te weinig belangstelling voor een Brainport Industries paviljoen, maar vanuit onze betrokkenheid bij het Dutch Industrial Supply paviljoen verzorgen we samen met Mikrocentrum, Koninklijke Metaalunie en NEVAT een inhoudelijke bijdrage aan de beurs. Meer informatie...

Mens

 

Brainport Techniekcentrum Helmond-De Peel

Op 19 januari hebben elf bedrijven, het BI College, ROC Ter AA en de gemeente Deurne hun commitment gegeven voor het opzetten van een praktijkcentrum in De Peel; het Brainport Techniekcentrum Deurne (BTC). Het BTC zal de off-the-job route in de regio aanbieden waarbij de werkgevers samen met ROC Ter AA twee dagen in de week theorie/praktijkles geven. De andere drie dagen in de week is de leerling werkzaam in het bedrijf. Zo nemen de deelnemende bedrijven samen met het ROC hun verantwoording in de behoefte naar een passende bbl-opleiding in die regio.
Naast het opleiden van bbl-leerlingen zal het BTC ook de ruimte faciliteren voor het leven lang ontwikkelen van zittende werknemers, zodat de regio zich kan door ontwikkelen en verder kan groeien.
Op 19 februari zullen de deelnemende bedrijven zich presenteren op de banenmarkt die wordt georganiseerd door het ROC Ter AA, locatie Keizerin Marialaan 2 in Helmond.
Meer weten over alle ontwikkelingen binnen het BI College? Lees de College Update van januari 2018.

Dutch technology Week 2018

Van 4 t/m 9 juni 2018 wordt de Dutch Technology Week georganiseerd. Brainport Industries is vanaf het begin een trotse sponsor van deze week vol met activiteiten om met name de jeugd te interesseren voor techniek. Leden van Brainport Industries doen actief mee met activiteiten als MBO on Tech Tour, Martin van den Brink Award Galadiner, Quiz Night XL, enz.
De week wordt afgesloten met de High Tech Ontdekkings Route, waarbij op een aantal hotspots kinderen kunnen zien en ervaren hoe gaaf techniek is. Heeft u zich nog niet aangemeld, neem dan snel contact op met Jolanda Leenhouts

Eindaudit: veel vertrouwen in Teclab

Teclab heeft een sterk fundament neergelegd en is klaar voor een verdere groei. Dat stelt de expertcommissie  van Platform Bèta Techniek in haar eindaudit.
Teclab is een van de vier Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV) die eind 2012 extra geld van het ministerie van Onderwijs kregen. Doel was om in vijf jaar tijd het techniekonderwijs op mbo-niveau naar een hoger plan te tillen. Eind vorig jaar vond de eindaudit plaats. Hoofdconclusie: Teclab is succesvol met een onderwijsaanbod dat inspeelt op de behoefte van de bedrijven in de regio en ook gedragen en gewaardeerd wordt door die bedrijven.
 
Betrokkenheid bedrijven
De commissie noemt het commitment van het bedrijfsleven een grote verdienste van Teclab. Ze zijn betrokken bij het onderwijsprogramma, geven gastlessen (meer dan 70 gastdocenten!) en investeren in apparatuur ten behoeve van de opleidingen. De verhuizing naar Brainport Industries Campus is logisch, aldus de commissie. “Het stelt Teclab in staat om de stap te zetten naar een learning community.” De auditors bevelen aan om het businessplan te herijken op de nieuwe situatie en daarbij ook de inrichting en invulling van de organisatie en de bemensing tegen het licht te houden. Wij zijn trots op het behaalde resultaat en gaan met de aanbevelingen aan de slag!
Lees meer Teclab nieuws in de nieuwsbrief.


 

Brabant Robot challenge 2018

Onze partner Fontys Centre of Expertise HTSM werkt mee aan de tweede editie van de Brabant Robot Challenge 2018.
Deze Challenge is een leergang waarbij studenten van Tilburg University, Technische Universiteit Eindhoven, Avans Hogeschool, NHTV en Fontys Hogescholen werken in multidisciplinaire projectgroepen aan een vraagstuk van een bedrijf of instelling rondom robotica in de zorgsector. Onderdeel zijn lezingen door lectoren en hoogleraren in de periode maart t/m juni. Op 6 juni worden de uitwerkingen van de opdrachten gepitcht tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion.
Leden van Brainport Industries zijn van harte uitgenodigd voor de lezingen en de eindpresentaties. Programma via www.brabantrobotchallenge.nl

hr community bijeenkomst

Ondanks de zware storm kwamen op donderdag 18 januari 2018 leden van de HR Community bij elkaar om te praten over recruitment. Besloten is dat in een kleine groep het idee om dit samen op te pakken verder uitgewerkt wordt. 

Agenda

Datum & Locatie Bijeenkomst Rol Informatie
31-01-2018, Eindhoven
Engineering in Practice Symposium
partner
01-02-2018
CTO Club voor Toeleveranciers
05-02-2018, Bussum
Smart Industry jaarevent
08-02-2018, Nieuwegein
Deelnemersbijeenkomst Hannover Messe 2018
partner
21/22-02-2018, Wetzlar
W3+ Fair
exposant
03-03-2018, Eindhoven
Verjaardag Brainport Industries
Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2018 Brainport Industries