Copy
Footprint inspiratie voor een groene start van 2018
Beste Footprinter,

De Footprint Challenge bestaat nu alweer vijf jaar. Ooit samen bedacht met een toffe club vrijwilligers binnen Traineeship voor Wereldverbeteraars en daarna ben ik er mee door gegaan. Nog steeds vind ik het super om op een laagdrempelige manier met de Footprint Challenge mensen te inspireren om hun voetafdruk een stukje groener te maken. Kleine acties, groot verschil! 


Graag wil ik je in deze Footprint mail meenemen in een korte terugblik op 2017 en je drie uitdagingen meegeven om 2018 groen te beginnen. Voor Hilversummers heb ik zelfs een speciale uitdaging: de 035 Footprint Challenge!

Dank voor het volgen van de Footprint Challenge en een prachtig footprint-friendly 2018 gewenst!

Groeten,
Laura

Welke uitdaging ga jij aan?

Op basis van het boek de Verborgen Impact van Babette Porcelijn (echt een aanrader, haar boek!), heb ik drie uitdagingen voor je. De meeste verborgen impact voor de gemiddelde Nederlander zit in spullen, vlees en wonen. Kies een uitdaging die bij jou past of doe ze alledrie. Deel in de Facebook groep welke uitdaging(en) jij aanneemt. Benieuwd naar mijn uitdaging? Check de blog en volg mijn ervaringen in de Facebook groep. 

Ben je Hilversummer? Dan daag ik je uit met de 40-daagse 035 Footprint Challenge. Ken je Hilversummers? Nodig ze uit om mee te doen!
uitdaging 1
Een maand niets nieuws kopen
Spullen staan met stip op nummer 1 in de Verborgen Impact top 3. Helemaal na zo'n feestelijke decembermaand.

Ga jij de uitdaging aan om een maand geen nieuwe spullen te kopen en gelijk je huis te ontspullen?
Tips ontspullen >>
uitdaging 2
Een maand vega
Doe mee met de Veggie Challenge en ga voor 30 dagen vegetarisch of eet helemaal plantaardig.

Schrijf je in en ontvang een maand lang elke dag een recept ter inspiratie. 
Veggie Challenge >>
uitdaging 3
Kies 1 maatregel voor je huis
Heb jij al langer in je hoofd om je huis energiezuiniger te maken? Tijd voor actie!

Check wat bij jouw woning past en kies 1 maatregel om in 2018 uit te voeren. Meer dan 1 mag natuurlijk ook ; )
Check je woning >>

Terugblik en Vooruitblik

2017

terugblik
In 2017 heb ik via het Footprint spel op evenementen, de Footprint workshop bij organisaties, de 40-daagse Footprint Challenge en het Voetafdruk Avontuur bijna 950 personen bereikt. Check met welk aanbod ik in 2018 jouw collega's kan inspireren voor een kleinere footprint. 

Waar ik erg blij mee ben, is het nieuwe ontwerp van de Footprint tool die ik bij de 40-daagse Footprint Challenge gebruik. De primeur hadden gemeente Breda en Essent. Check de blog voor de ervaringen van deelnemers aan de Footprint Challenge bij Essent.
Lees over de Essent Footprint Challenge

2018

vooruitblik
De eerste Footprint Challenge in 2018 staat al gepland. En wel in Hilversum! In oktober heb ik samen met Hilversummer Joost Bennekers een prijs gewonnen tijdens de Hilversum 100 Challenge met ons plan voor een 035 Footprint Challenge.

Op 3 februari is het eindelijk zover en gaan we met zoveel mogelijk Hilversummers in 40 dagen onze voetafdruk verkleinen. Woon je zelf in Hilversum? Doe dan mee! Ken je Hilversummers? Nodig ze uit! Hoe meer Hilversummers meedoen, hoe groter de impact : )
Meer info 035 Footprint Challenge
bekijk deze email in je browser
Copyright © 2017 The Footprint Challenge, All rights reserved.