Copy
Hotei nieuwsbrief PAN Amsterdam 2014
View this email in your browser

Hotei nieuwsbrief PAN Amsterdam 2014

  • Laatste nieuws vanaf de PAN.

  • Catalogus "Samples of Japanese Beauty."

  • Televisie uitzendingen door RTL7.

  • Nieuwe verpakkingen.

  • Nihon no hanga - herfst tentoonstelling 2014

  • Sieboldhuis - tentoonstelling Kawahara Keiga.

  • Werkzaamheden aan het spoor tijdens het openingsweekend.

Beste Japanse kunstliefhebber,

Het spektakel van Pan Amsterdam barst dit weekend los. Helaas heeft de NS besloten om de rails te gaan verleggen bij Schiphol, dus houdt u dit weekend rekening met slechte bereikbaarheid van Station RAI per trein. (zie onder).

Woensdag heeft de verhuizer alle spullen versleept van Leiden naar de RAI. Ze klaagden over de hoeveelheid en het volume. En inderdaad, het staat wat vol. Ik ben blij dat ik 85 m2 ter beschikking heb en heel veel wandruimte want ik heb dan wel het misschien wel kleinste prentje van de PAN aan de muur, maar ik heb ook een schildering van 2.80 meter hoog (Hashimoto Seisui) en het drieluik van Watanabe Seitei dat een oppervlakte van 1.60 x 2.20 meter beslaat.

Wat leuk is, of misschien niet zo leuk, dat ik een e-mail kreeg van Yoshinori Ono, een jonge keramist waarvan ik vorig jaar een mizusashi (watercontainer voor de theeceremonie) had verkocht en nu dit jaar weer een stuk aanbiedt, die mij vol trots vertelde dat hij in Maart op de Tefaf vertegenwoordigt wordt door de galerie Yufuku uit Tokyo. Enerzijds betekent dit dus erkenning van zijn kwaliteiten en anderzijds waarschijnlijk het einde aan de betaalbaarheid.
Mijn kleinste object dit jaar is een miniatuur wierookdoosje van de lakkunstenaar Akashi Bokkei (1911-1989) schitterend gedecoreerd met een cicade. Het aardige is dat bij het onderzoek voor de beschrijving van dit object voor de catalogus bleek dat deze Bokkei iets bijzonders had gedaan. Hij heeft de wanden en het plafond van een restaurant in Takamatsu gedecoreerd. Deze schitterende kamer kan je reserveren voor speciale gelegenheden. Dus op naar Takamatsu! (na de PAN).

Toen woensdag de verhuizers mijn galerie leeghaalden, bleven er plotseling nog twee Japanse doosjes staan. Ik maakte ze open en ontdekte dat deze nog totaal niet beschreven waren, en totaal vergeten, ontsnapt waren aan de aandacht. Het was weer lakwerk, een schitterende rode brievendoos, zeer transparant gedecoreerd met lantaarnplantjes en de andere waren twee gestileerde mandarijn eenden, egaal oranje gelakt, een stelletje, symbool voor huwelijkse trouw. In originele doos. Op het aller laatste moment kwam er nog een prachtig traditioneel  drieluik van Toyokuni  van de restaurateur. De beschrijving ontbreekt vooralsnog: te laat binnen gekomen.

Ik hoop dat ik u allen mijn aanbod kan laten zien.
Catalogus
Samples of Japanese Beauty.
Prints, paintings and design from three centuries.
Bent u niet in de gelegenheid om naar de PAN te komen en zou u wel graag een catalogus kopen, klik hier en dan krijgt u instructies hoe te bestellen en de catalogus toegestuurd te krijgen.
Televisie uitzendingen.

PAN Amsterdam heeft met steun van sponsor van Lanschot zendtijd gekregen bij RTL7. Daar zal dagelijks een PAN journaal te zien zijn. De uitzendingen zijn dagelijks van maandag 24 november tot en met vrijdag 27 november van 17:45-18:00 uur op RTL7.
Nieuw verpakkingsmateriaal.

Een kunsthandel vervuilt. Een probleem in de branche is het aanbrengen van beschermende verpakking voor vervoer. Het plexiglas in de lijsten is krasgevoelig en tot dus ver was de oplossing de jaarlijkse consumptie van vele rollen bubblefoil.
Dit jaar kreeg ik een mail van een bedrijf, Biyomap, dat prachtige gerecyclede mappen maakt van zuurvrij materiaal, waar je een lijst heel gemakkelijk inschuift. Onze grote moderne prenten waren dus in mum van tijd ingepakt.

Als experiment gaan we nu een deel van de prentaankopen in lijst in deze prachtige Biyomappen aan u meegeven. De map is ook ideaal om prenten lichtdicht in lijst in huis op te bergen. Ik laat het U graag zien. Of ga anders naar: www.biyomap.com .
 
Nihon no hanga

Vergeet de tentoonstelling "The Poetry of Rain and Snow" niet bij Nihon no hanga.

Nog te bezoeken op 22-23 November en 28-29-30 November van 12.00-16.00 uur.

Meer informatie op de website van Nihon no hanga.
SieboldHuis
Volgend weekend begint in het Sieboldhuis de bijzondere tentoonstelling: ‘Kawahara Keiga, Fotograaf zonder camera’. Keiga was de schilder die voor de Nederlanders op Deshima werkte en op een hele speciale bijna fotografische wijze Deshima en omgeving vastlegde.
En tot slot wil ik u wijzen op de werkzaamheden bij NS tijdens het openingsweekend van de PAN. Meer informatie en alternatieve routes vindt u op de speciale pagina over de werkzaamheden van NS.
Ik hoop u allen op de PAN in Amsterdam te zien.

Hartelijke groeten,

Chris Uhlenbeck
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Hotei Japanese Prints, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp