View this email in your browser

Nieuwsbrief Logopediepraktijk Odijk-Bunnik 


Maart 2017

U krijgt deze nieuwsbrief, omdat u contact heeft gehad met onze praktijk. De nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te brengen van nieuws en ontwikkelingen in onze praktijk. Indien u deze mail niet wenst te ontvangen, dan kunt u zich onderaan de nieuwsbrief afmelden.

De logopedisten van Logopediepraktijk Odijk-Bunnik (van links naar rechts):
      
                                                        
Amanda Warmerdam
Annete Vos
Miriam Helsper
Manja van Deursen
 

Klik hier om de Facebookpagina van Logopediepraktijk Odijk-Bunnik te bekijken. Like onze pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! Laat ook gerust een leuke recensie achter. 
Bent u tevreden? Vertel het anderen! Wij zouden het bovendien zeer op prijs stellen als u uw mening deelt door ons reactieformulier op de website van Logopediepraktijk Odijk-Bunnik in te vullen.

Bent u niet tevreden, vertel het ons! 

Praktijknieuws

 

Ervaringen Stagiaire 

In de periode van februari 2016 tot juli 2016 heb ik met veel plezier stage gelopen bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Annette heeft me tijdens de stage onder haar hoede genomen en de fijne kneepjes van de logopedie geleerd. De samenwerking verliep prettig en we hebben veel van elkaar kunnen leren.

Tijdens mijn stage heb ik veel gewerkt met kinderen en volwassenen met spraak-/taalproblemen maar ook kon ik met mijn vragen over afasie, dysartrie en ademtherapie terecht. Logopediepraktijk Odijk-Bunnik is voor mij daarom een goede plek geweest om me op meerdere logopedische gebieden te kunnen ontwikkelen".
 

Nieuwe Stagiaire
Mijn naam is Jeske Buddingh en ik studeer logopedie op de HAN in Nijmegen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig of buiten in de natuur of onbekende stad.

Ik ben erg blij dat ik als derdejaars studente de mogelijkheid heb gekregen om een deel van mijn stage te lopen bij logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Op de woensdag ben ik in Odijk en loop ik mee met Annette, op vrijdagmiddag ben ik bij Amanda in Bunnik. 

Een paar weken geleden ben ik begonnen met mijn stage en in deze korte tijd heb ik al erg veel gezien en geleerd. De sfeer is ontspannen en geen vraag te raar. Zien, ervaren, ontdekken, leren en doen zijn woorden die deze stage omschrijven en mij op weg helpen als toekomstig logopedist. Ik zie uit naar de rest van mijn stage die tot 2 juni 2017 loopt en ben benieuwd welke mooie leerervaringen ik nog ga beleven. 

Jeske.jpg20-jarig bestaan praktijk

In september bestond de logopediepraktijk Odijk-Bunnik 20 jaar. Reden voor een leuke kleurwedstrijd.
 
Uit de vele mooie gekleurde inzendingen zijn de volgende prijswinnaars gekomen:
0-3 jaar:  Dean van Ginkel
4-5 jaar:  Lene Hermelink
6-7 jaar: Jasmijn van Til
8-11 jaar:  Demi van Rooijen
 
De prijswinnaars hebben de prijs reeds op kunnen halen bij het GZC Odijk.

Nieuwe collega per juni 2016: Manja van Deursen
Mijn naam is Manja van Deursen. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als stewardess in de lucht heb ik een aantal jaar geleden het roer omgegooid. Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Utrecht. In februari 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist. Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag. Ik behandel alle voorkomende logopedische stoornissen.

In oktober 2016 ben ik gestart met de driejarige opleiding Adem- en Ontspanningstherapie Methode van Dixhoorn. 

 
        


Officiële vrije dagen = Praktijk gesloten

 
Wij zijn tijdens alle schoolvakanties gewoon geopend. Alleen als uw logopedist u vertelt dat ze op vakantie gaat in die periode, gelden andere afspraken. Anders wordt u gewoon op uw wekelijkse afspraak verwacht. Op officiële feestdagen is de praktijk gesloten. Voor de komende periode is dat op:
 • Maandag 17 april: Tweede Paasdag
 • Donderdag 27 april: Koningsdag
 • Donderdag 25 mei: Hemelvaartsdag
 • Maandag 5 juni: Tweede Pinksterdag

Nieuwe locatie praktijk in Bunnik

Sinds de zomervakantie werkt Amanda in de Kersentuin in Bunnik.
U kunt  hier op de woensdag en vrijdagmiddag terecht.
De Kersentuin
Camminghalaan 27 A
3981 GD Bunnik
030-6567380

Praktijk met zorg 


Sinds 1 januari 2015 werken wij met Qualizorg aan het in beeld brengen van de kwaliteit van onze praktijk. Als de behandeling afgesloten wordt, vragen we u daarom of u mee wilt werken aan het onderzoek. U krijgt dan via de mail een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen en uw mening te geven over onze praktijk. 

In 2016 hebben 40 patiënten die de behandeling hebben afgerond, ons beoordeeld op de volgende punten:
- Informatievoorziening;
- Ervaren bejegening;
- Participatie en therapietrouw;
- Verwachtingsmanagement behandelproces.

Over het algemeen werd de logopedische zorg door onze praktijk beoordeeld met maar liefst een 8,9! Wij zijn erg trots op dit resultaat. Klik hier om het certificaat dat wij van Qualizorg ontvingen te bekijken. 
 

Wist u dat...

 

...logopedie niet alleen voor kinderen met taal- en spraakproblemen of patiënten met stemproblemen bedoeld is?

 
De logopedist biedt ook de oudere mens en zijn of haar omgeving hulp bij problemen op het gebied van de communicatie en/of het eten en drinken. Problemen op het gebied van communicatie en/of het eten en drinken kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose of de ziekte van Alzheimer. Door middel van onderzoek, adviezen en therapie probeert de logopedist om de taal, spraak en het slikken bij de patiënt te verbeteren. 

Voor meer informatie over de rol die de logopedist kan spelen bij communicatie- en/of eet-en drinkproblemen bij ouderen, kunt u onze brochure hier bekijken. 
 

 

...de logopedist ook wat kan betekenen voor het jonge kind (0-4 jaar) en zijn of haar ouders en/of peuterspeelzaal- of kinderdagverblijf-leid(st)ers?
 

Logopediepraktijk Odijk-Bunnik organiseert op aanvraag informatieavonden over de taal- en spraakontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 4 jaar.

Klik hier voor de flyer over de informatiebijeenkomst: Spraak-/taalontwikkeling van 0-4 jaar.

Administratie


Bij de eerste afspraak is het de bedoeling dat we de belangrijkste persoonsgegevens goed invoeren in het computerprogramma waar wij mee werken. Het kan zijn dat wij bij de intake dus veel moeten typen op de computer. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Lentekriebels

 
De winkels staan vol met bloembollen van hyacinthen en narcissen en ook buiten zien we langzaam weer bloemen en bomen in de bloei staan. Een mooie gelegenheid om met je kind boekjes te bekijken over de lente en het hier later met hen buiten nog eens over te hebben. Voorlezen is niet alleen gezellig en leuk, maar het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van je kind! 
 
Wist je dat voorlezen:
 • De woordenschat vergroot?
 • De fantasie prikkelt?
 • De sociaal-emotionele vaardigheden stimuleert?
 • Bijdraagt aan taalgevoel en -begrip?
 • Motiveert om zelf te leren lezen
Voor meer informatie over de effecten voor voorlezen, klik hier.

Ben je niet zo'n held in voorlezen? Bekijk dan deze tien handige voorleestips:
 1. Zorg voor een vast voorleesmoment, bijvoorbeeld voor het slapen. Zo kan je kind zich erop verheugen en zich volledig concentreren.
 2. Kies een boek dat niet alleen je kind, maar ook jij leuk vindt om voor te lezen. Dat helpt bij het spontaan vertellen van het verhaal.
 3. Lees een nieuw boekje altijd even zelf door. Zo kun je alvast de moeilijke woorden spotten en stemmetjes of vragen bedenken.
 4. Maak gebruik van je stem, varieer in hoog en laag, snel en langzaam zodat het verhaal interessant wordt. Als je hele lichaam mee beweegt is het helemaal fantastisch!
 5. Zorg dat het boekje aansluit bij de belevingswereld van je kind, anders is de aandacht zo weg.
 6. Herhaling is goed voor je kind. Lees daarom vaker hetzelfde verhaal voor. Elke keer pikt je kind weer nieuwe dingen op.
 7. Luistert je kind niet goed? Gebruik dan dingen, zoals een knuffel of pop, die je bij het verhaal kunt betrekken.
 8. Geef af en toe de kans om op het verhaal te reageren, zo houd je het levendig. Bekijk de plaatjes en vraag hem wat er te zien is.
 9. Lees niet te lang voor, stop met voorlezen als de aandacht echt teveel verslapt.
 10. Praat na over het verhaal, bijvoorbeeld de volgende dag. Wat was er spannend en leuk? Of laat je kind het tegen zijn zus of broer vertellen. Dit versterkt de verhaalbelevenis en stimuleert de fantasie.

We maken (vaak vaste) afspraken met u om ervoor te zorgen dat de hulpvraag waarmee u bij ons kwam, zo snel mogelijk is opgelost. Logopedie is een oefentherapie die toewijding van ouders en kind vraagt. Dit betekent dat we van u verwachten dat u zorgvuldig om gaat met het afzeggen van afspraken. Het is dus prima als uw kind een keer niet kan, maar houdt u rekening met het volgende: 
 • Als u op tijd afzegt, dan kunnen we proberen een ander moment in dezelfde week in te plannen. 
 • Vaak afzeggen is niet goed voor de behandeling van uw kind en zorgt ervoor dat andere kinderen langer moeten wachten op een plekje. Als u vaak uw afspraken afzegt zal de logopedist met u bespreken of het voortzetten van de therapie nog zinvol is. 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2017 Logopediepraktijk Odijk-Bunnik, All rights reserved.
U heeft zich in de praktijk of via e-mail aangemeld voor onze digitale nieuwsbrief.


Ons postadres is:
Logopediepraktijk Odijk-Bunnik
Rijneiland 5, Odijk, Nederland
Camminghalaan 27a, Bunnik, Nederland
Odijk, Utrecht 3984 MA
Netherlands

Add us to your address book

Instellingen wijzigen | Uitschrijven
 
Email Marketing Powered by Mailchimp