Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                     6 de febrer de 2017

Aquest mes de febrer continuem fent gimnàstica mental i desenvolupant el nostre esperit crític amb tots vosaltres. La proposta d'aquest butlletí és de quatre articles que esperem us agradin: Dones, Compartir 40 anys de lluites, de l'Ángels Tomás sobre les activitats de En moviment [s]. dones de Barcelona, El control democràtic de l'energia i lluita contra la pobresa energètica de Jennifer Coronado, La renda que divideix el feminisme, de la Sara Berbel i la reflexió de Chelsea Manning, amnistiada per Obama en una de les seves darreres decisions, "És hora de defensar les nostres idees sense por a les conseqüències" una emotiva reflexió sobre la situació política americana. A més, i com sempre recomanem, un llibre, una pel·lícula, un acte solidari i us recordem LA manifestació en suport als i les refugiades #VolemAcollir d'aquest dissabte 18 a les 16h a la Plaça Urquinaona de Barcelona... 

Bon lectura i bona setmana!

La renda que divideix el feminisme             Resultat d'imatges de renta basica?


En una època d'ampli debat sobre la Renda Bàsica Universal (des d'ara, RB), i havent-hi alguns països disposats a realitzar algunes aplicacions pràctiques de diferents tipus de rendes anomenades "universals" amb més o menys fortuna (Finlàndia, Canadà, Holanda, Escòcia ...), els dubtes i inquietuds s'han disparat entre la població.

Però no només la ciutadania es pregunta sobre els avantatges o desavantatges d'una possible renda universal, sinó que existeix també un encès debat entre alguns dels àmbits, acadèmics i / o polítics, relacionats amb col·lectius que podrien estar més afectats directament per ella. El feminisme, un moviment plural i amb un elevat grau de compromís social, és un d'ells.

En aquest sentit, publiquem aquesta setmana l'article publicat a Sin Permiso de la Sara Berbel, Directora General de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona), Doctora en psicologia social i membre de la Xarxa Renda Bàsica.


Dones: Compartir
40 anys de lluites

  

El projecte de l'Ajuntament de Barcelona: En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016 proposa obrir a l’espai públic un procés de reflexió col·lectiva que permeti recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per millorar la vida als barris de la ciutat i per construir relacions socials més democràtiques i equitatives.

En el marc d'aquest projecte publiquem l'article de l'Àngels Tomás, coneguda activista social i ara consellera del districte de Gràcia per Barcelona en Comú, que es va publicar al Setmanari l'independent de Gracia.

Per què parlem de crisi i
transició energètica?

  Resultat d'imatges de transición energetica

Article de Jennifer Coronado en el qual ens desvetlla alguna de les complexes claus del preu de l'energia i com aquest preu està basat en els interessos de l'oligopoli elèctric. L'article ens introdueix en el concepte de la transició energètica, un tema clau en ple canvi climàtic. 
Jennifer Coronado és ambientòloga especialitzada en gestió de les ciutats, urbanisme i mobilitat sostenible 

 

És hora de defensar les nostres idees sense por a les conseqüències
Hope, el cartel de Shepard Fairey para la campaña de Obama en 2008

Share
Tweet
Forward
Quaranta anys de mobilitzacions de les dones
En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016
Programa que es desenvolupa de gener a juliol del 2017
als deu districtes de la ciutat per commemorar els 40 anys de les I Jornades Catalanes de la Dona. 
Consulteu el programa del mes de febrer al districte Sarrià-Sant Gervasi
Un Llibre
La Gran encrucijada
 
Sobre la crisi eco-social i el canvi de cicle històric. Lectura molt recomanable. El passat 2 de febrer es va fer la presentació del llibre al Casal de Barri Pou de la Figuera.  

Els autors: Fernando Prats, Yayo Herrero i Alicia Torreg fan una reflexió sobre la situació política i economica actual tot i posant un especial intrés en la protecció del medi ambient i la nostra responsabilitat d'actuació com a societat. 

Una opinió
Pots llegir el llibre aquí
Compra la teva banderola i posa-la a la teva finestra
Solidaritat 
Pots comprar-la: aquí

TELENOTÍCIES I VIOLÈNCIES MASCLISTES: UNA ANÀLISI CRÍTICA

UN ACTE

Presentació de la publicació el 8 de febrer de 2017 a les 19:00h al Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison de Barcelona. 

Es reflexionarà  conjuntament sobre les tendències extretes dels 40 apunts setmanals d’anàlisi de les 6 cadenes de televisió públiques i privades que s'ha realitzat durant el primer any de funcionament i es compartirà les experiències de treball de formació amb periodistes i entitats especialitzades.
GRAN MANIFESTACIÓ
Dissabte, 18 de febrer del 2017Plaça Urquinaona - 16h - Barcelona.

En el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', tindrà lloc una gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Hem de ser-hi tots! Hem de ser-hi ara!

Aquí teniu tota la informació
Una pel·lícula: 


EL LIBRO NEGRO

Paul Verhoeven

En plena Segona Guerra Mundial, després de l'execució de la seva família, una jove jueva s'uneix als grups de la Resistència que lluiten contra l'ocupació d'Holanda per part de les tropes alemanyes. La seva missió serà infiltrar-se al Quarter General Nazi per seduir un alt oficial alemany a fi d'obtenir informació que permeti alliberar un grup de combatents que han estat capturats.
Més informació de la pel·lícula.  
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp