Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                       6 de març de 2017

BUTLLETÍ ESPECIAL 8 DE MARÇ

Com no podia ser d'una altra manera, aquesta setmana dediquem el butlletí a les dones, a totes elles, tan diverses, tan treballadores, tan importants i malauradament tan oblidades encara. Aquesta setmana publiquem un article de Martina Subirats, sobre el tema de la coeducació, un altre, de Miquel Salas, sobre el paper de les dones a la revolució russa de 1917, la intervenció de la Núria Lozano sobre la situació de la dona a Espanya i la declaració de suport a les dones de Velaluz. A més, i per no perdre els bons costums, recomanem una pel·lícula, dos llibres i us convidem a participar a la vaga i manifestació del 8 de març
Queda per fer molt camí encara per aconseguir i assolir els drets de les dones tant a la nostra societat com a arreu del món. Hem de seguir treballant, hem de seguir sortint al carrer pel que creiem just i mai hem d'esgotar les vies de diàleg perquè com es diu en el manifest unitari d'aquest any, "reivindiquem el dret a decidir-ho tot. Volem una societat on ni el capitalisme, ni el patriarcat, ni les religions dictin les polítiques que condicionen les nostres vides". Perquè no oblidem que "som hereves de les dones que cremaren ahir". 

Ens volem vives, alegres i combatives!

Innovació educativa: què hi ha de la coeducació?           

La educació es més que acumulació de coneixements i exàmens. Actualment es parla molt de reforma educativa, i de com adaptar aquest espai al temps actual.
En aquest article Marina Subirats, sociòloga especialitzada en els camps de sociologia de l'educació i sociologia de la dona, posa sobre la taula una temàtica capital per aquesta evolució educativa: la coeducació.

Febrer 1917: Les dones inicien la revolució  

Miquel Salas, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso va publicar el 26 de febrer passat l'article següent sobre el paper de les dones a la revolució russa de 1917. Un gran article que ensenya la part oculta de la història i com les dones estan al centre dels moviments socials encara que no s'acostumi a reconèixer-ho. Això està canviant gràcies a articles com aquests.

Suport a la Vaga Internacional de Dones  


Intervenció a una recent xerrada a Manresa de la Núria Lozano, advocadessa, ens parla sobre la precària situació de la dona a Espanya i sobre la necessitat de fer canvis profunds a la nostra societat "desenvolupada".

Declaració de solidaritat amb Velaluz

Glossari feminista per a principiants
Recomanem donar un cop d'ull en aquesta eina de definició de certs termes en clau feminista
Aquí
Share
Tweet
Forward
Lluitem per més drets, treball digne, justícia, llibertat per a les dones!
Dia internacional de la dona treballadora
Manifest unitari publicat a Ca la Dona
Manifest
d'EUiA
8 de Març
MANIFESTACIÓ
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA!
Plaça Universitat
19h 

LES DONES MOVEN EL MON.
Hi hem de ser totes, ens hem de fer sentir
Una pel·licula
Las sufragistas
Anglaterra, vigílies de la Primera Guerra Mundial, un moviment: les sufragistes, dones obreres fartes de veure com les seves protestes pacífiques no servien per a res es radicalitzen per aconseguir la igualtat... 
"Imprescindible" si no l'heu vist.

Més info
DONES MIGRANTS REFUGIADES TREBALLADORES
Una exposició
8 de març, 18h a la Plaça de Sants
ATURADA MUNDIAL
DIMECRES 8 DE MARÇ
de 12h a 12.30h

Aturada mundial contra la violència masclista.
Ens Volem Vives
Lectures recomanades
MI VIDA EN LA CARRETERA
Gloria Steinem
Glòria Steinem és una activista compromesa des dels anys 60 amb la causa del feminisme i, en general, amb la defensa dels més febles.
Aquest llibre és una excel·lent crònica d'una part de l'activisme polític-social nord-americà en els últims cinquanta anys.
AUTOBIOGRAFIA
Angela Davis

Aquest llibre se centra en el període comprès entre mitjans dels 60 fins a principis del anys 70. Angela Davis exposa el punt de vista d'una militant negra sobre un dels moments més efervescents de la història política recent, quan l'imperialisme nord-americà estava a la defensiva tant a l'exterior com en el front interior...
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp