Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 10 d'octubre

 
En aquest butlletí volem compartir dos articles que ens aportin arguments per participar i difondre la Campanya contra el bloqueig a Cuba.

                       

El primer és d'Adel Pereira, Poeta cubano, miembro de la Asociación de Cubanos en Cataluña José Martí.

Normalización entre Cuba-EEUU: Un deshielo que no es tal.
Diu en un paràgraf: "Por lo tanto, nos encontramos ante un proceso bastante complejo, probablemente muy largo, y con grandes obstáculos y dificultades a superar. Aunque por la parte cubana al menos se trabaja para que algún día pueda llegar a ser una realidad. Pero de momento el llamado "proceso de normalización" dista mucho de ser normal. Y lo del "deshielo" (que por ahí se ha dicho) no es más que un titular sensacionalista, y lo seguirá siendo mientras persista el doble rasero y la política de guerra fría por parte de EEUU"

                                    
 
El segon és de Gustavo de la Torre Morales, miembro de la Asociación de Cubanos en Cataluña José Martí.

El bloqueo económico de EEUU contra Cuba, una política de genocidio,
En un dels paràgrafs podem llegir: "
El bloqueo económico contra Cuba sigue intacto, sigue aplicándose y sigue creándole dificultades al pueblo cubano. Millonarias son las multas aplicadas a decenas de entidades norteamericanas o extranjeras por no cumplir las regulaciones que impone el bloqueo; mientras muchas otras han rechazado ofrecerle servicios a Cuba para evitar las sanciones del Departamento de Estado de Estados Unidos".


                                          

Digamos todos, ¡NO AL BLOQUEO!

* Però també volem fer una reflexió sobre la manera diferent com l'huracà Matthew ha afectat a Cuba en comparació d'altres països de l'entorn.

Cuba, antes, durante y después de un Matthew de Gustavo de la Torre Morales
¿Pasó o no pasó el ciclón Matthew por Cuba? Por Andrés Marí

I si  voleu mostrar la vostra solidaritat i realitzar aportacions econòmiques podeu fer-ho a través de la campanya que ha engegat defensem Cuba.* Setmana de lluita contra el TTIP/CETA

Aquesta setmana està convocada per diverses entitats, associacions i partits polítics una setmana de lluita contra els acord mal anomenats de "lliure comerç" TTIP i CETA.  A Barcelona  el dissabte 15 d’octubre a les 17h. es formarà una cadena humana entre el Consolat de Canadà (Pl. Catalunya) i la Oficina de la UE (Pg. de Gràcia-Provença)

                       


Així comença el comunicat:  és el comunicat: 
"Les organitzacions de la societat civil, sindicals, camperoles i polítiques, joves, homes i dones de tot el món convoquem una tardor en resistència per exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions, com l’acord entre la Unió Europea i Canadà, conegut com CETA, o el ja conegut TTIP, que es negocia amb els EUA.
 

 

* Per si voleu saber-ne més, us recomanem la compareixença de Adoración Guaman (Professora titular de Dret del Treball en la Universitat de València, doctora por les Universitats de Paris X-Nanterre i València, llicenciada en Ciències Polítiques i assessora de Transform, entre d'altres i que darrerament ha centrat els seus esforços en estudiar i difondre les conseqüències d'aquests tractats) a l'Assemblea de Extremadura el passat dia 7 d'octubre.
https://www.youtube.com/watch?v=csuOEOfpobg&feature=youtu.be

 


             

         

 

 

 


                                   


 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp