Copy
Een betere toekomst voor straatkinderen in Ghana. Doe ook mee!
View this email in your browser
Akwaaba! Welkom! 
Adamfo Ghana is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. Hierbij ons laatste nieuws.
Al 43 jongeren naar de middelbare school 
Het is september en de start van een nieuw schooljaar. Inmiddels gaan er al 43 jongeren met onze studiefinanciering naar de middelbare school. Dat zijn 28 leerlingen die we sinds vorig jaar steunen, en 15 leerlingen die deze maand vers van start zijn gegaan. Lees hier meer...
Weer 8 meiden als kledingmaaksters afgestudeerd
In het beroepstrainingscentrum in Kumasi studeerde opnieuw een groep van 8 dames af. Om de dames een goede start te geven hebben we hen in startpakketten voorzien, met bijvoorbeeld een naaimachine, naaimaterialen en een strijkijzer. De dames zijn inmiddels volop in bedrijf. Lees hier meer...
Trainingscentrum heeft nu stromend water
Voor de aanschaf van een waterpomp bij het opleidingscentrum voor straatmeiden is een geweldig resultaat gerealiseerd. Totaal is door particulieren, verschillende fondsen en sponsoracties bijna vijfduizend euro opgehaald. De bouw en aanleg van de nieuwe waterpomp zijn afgerond. Er is nu stromend water! Lees hier meer...
Worldschool startdag een succes
Onlangs waren we aanwezig bij de startdag van Worldschool 2016-17. Een aantal Nederlandse leerlingen gaan voor ons aan de slag met bijzondere vraagstukken. Het was een inspirerende dag en erg leuk om de enthousiaste leerlingen te leren kennen. We kijken uit naar de resultaten! Lees hier meer...
Even voorstellen!
Ons bestuur is versterkt met twee nieuwe bestuursleden: Akwasi Osei en Edna Brouns. Met hun achtergrond, ervaring en enthousiasme zijn ze een enorme aanwinst voor ons bestuur. Maak hieronder kennis.
Akwasi: “Wat Ghana nodig heeft is onderwijs, onderwijs en nog meer onderwijs, vooral voor kinderen en jongeren. Onderwijs heeft de kracht om mensenlevens en hele samenlevingen te transformeren. Met ons werk bieden we deze kans aan degenen die dit het hardst nodig hebben.”

Akwasi studeerde International non-governmental organizations (MA) en vervolgens Sociologie (MSc). Hij werkt als programma manager regio Afrika bij Child and Youth Finance International in Amsterdam. Binnenkort begint hij zijn promotie-onderzoek in Social Studies. 
Edna: “De komende vier jaar werk ik in Kumasi op het Street Children Project. Wat ik zo bijzonder vind aan straatkinderen en jongeren is hoe veerkrachtig zij zijn. Zij hebben zoveel meer te bieden en verdienen het om in hun  eigen kracht te worden gezet voor een betere toekomst!”

Edna studeerde Pedagogiek en werkte als pedagoog bij GGD Zaanstreek- Waterland. Ze werkte eerder met straatkinderen in Malawi en is vanaf oktober voor vier jaar in Kumasi om op de projecten van onze partner Street Children Project aan de slag te gaan. Op haar blog kun je haar ervaringen volgen.
Doe ook mee!
Wil jij ook iets doen voor de straatkinderen in Ghana? Hieronder zie je hoe dat kan.
Wil je onze projecten met een donatie steunen? Geweldig! Doneer direct online.
Schrijvers gezocht! Heb jij verstand van verhalen schrijven en wil je eens met ons meedenken?
Ambassadeur van Adamfo Ghana worden? Word lid van onze Vriendenkring!
Heb jij zelf een goed idee hoe je met je netwerk, actie of kennis kan helpen? Mail ons!
Steun het studiefonds met een vaste bijdrage per maand en help een kind naar school!
Share
Tweet
Share
Forward
Gebruik deze links en deel onze nieuwsbrief met jouw vrienden!
Bedankt!
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen.

Het bestuur van Adamfo Ghana,
Meer informatie vind je op www.adamfoghana.com

Copyright © 2016 Adamfo Ghana, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AdamfoGhana · info@adamfoghana.com · www.adamfoghana.com · Leeuwarden, adamfoghana · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp