
21. marts - 26. april 2014
GLADE DAGE ER UNDER OPSEJLING PÅ TEATRET VED SORTE HEST
Prøverne til Glade Dage er i fuldt forår, og denne sæsonens sidste egenproduktion instrueres af ingen ringere end teatrets helt egen huskunstner og chef Maria Walbom Vinterberg. Humøret er højt, når Sarah Boberg og Paw Henriksen indgår i et af de mest kendte ægteskaber i scenekunsten – mellem maniske, optimistiske Winnie og hendes evigt døsende mand Willie.
Med Glade Dage tager Teatret ved Sorte Hest hovedspring ned i det mest tragiske og det mest komiske i livet i selskab med Samuel Beckett. Winnie sidder fast i en gigantisk møgbunke. Hun kan ingen vegne komme, og selvom hendes mand er lige i nærheden, hører han hende ikke og svarer ikke, når hun taler til ham. Når hun kalder på hjælp, falder han i søvn. Hendes situation er håbløs, og som tiden går, vokser og vokser møget om ørerne på hende. Alligevel holder hun sit humør oppe ved at gentage de daglige rutiner. Winnie sludrer, børster håret, kigger i sin kuffert, slår paraplyen op og ned, børster tænder. Winnie elsker, venter og håber.
Bestil billetter på www.teaterbilletter.dk
EN MØGBUNKE BLIVER TIL
Et åbent vindue i kongesiden lader lyst forårsvejr strømme ind og oplyser et teaterrum, hvor den traditionelle black box nu er forvandlet til en white box. Dette lyse rum står i kontrast til de sortklædte hovedpersoner Winnie og Willie, som blandt skidt og skrald hver dag formes og støbes. Vores scenograf Marianne Nilsson har designet Winnies møgbunke, så den udfylder scenerummet i al sin elektroniske affaldspragt. De stærke solstråler fra det lille vindue rammer aflagte ledninger, døde computere og elektronisk indmad, hvilket vidner om en nyfortolkning af møgbunken, som afspejler vores højteknologiske tid. En tid hvor den moderne forbruger lever et liv i forening med konsumsamfundets uskrevne regler, hvilket Winnie i Glade dage bliver eksempel på. Produktionen af elektronik dræner jordens naturlige ressourcer, og derfor består den teatrale møgbunke udelukkende af elektronisk genbrug. Her på Teatret ved Sorte Hest ønsker vi fokus på genbrug af dagligdagens brugsgenstande, da det er vores ønske, at fremtidige generationer får et værdigt liv på en ressourcestærk klode.
Nu venter det hvide scenerum blot på, at solens stråler erstattes af teaterlampernes watt, og at det absurdistiske univers vil lade tragikomikken strømme.
|