Copy
Nieuwsbrief Gezonde School - januari 2017
Nieuwsbrief 1 - januari 2017
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Het lekkerste lespakket van Fryslân!

Een goed ontbijt in de ochtend, op de fiets naar school en een voedzame lunch tussen de middag. Met het project ‘Lekker Fit! Fryslân’ wil Sport Fryslân basisschoolkinderen op een leuke manier een gezonde leefstijl aanleren. Dat doen ze met proefjes in de klas, maar ook door de ouders er bij te betrekken.

Smokefree Challenge, een rookvrije uitdaging!

Sinds begin november 2016 doen 5 scholen in Fryslân mee aan 'Smokefree Challenge': Nordwin College Heerenveen, Zuiderzeecollege Lemmer, CSG Bogerman Balk, CSG Liudger Waskemeer en CSG Comenius Leeuwarden. Het doel van de challenge is te voorkomen dat leerlingen beginnen met roken. Leerlingen die al roken wordt gevraagd om een half jaar niet te roken. Uit onderzoek is bekend dat de helft van alle jonge rokers met roken is begonnen op het schoolplein.

Nationale Onderwijstentoonstelling - jan. 2017  

De Nationale Onderwijstentoonstelling is dit jaar van 24 januari tot en met 28 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Er staat een stand van Gezonde School en er wordt ook een workshop "Werken aan gezonde school" gegeven. Tijdens de workshop vertelt iemand van de "Julianaschool" uit Culemborg over hun gezonde school.

Online lesmethode 'Kriebels in je buik'

'Kriebels in je buik' is een online lesmethode over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) met leuke interactieve werkvormen op het digibord. De lessen volgen de seksuele ontwikkeling van kinderen en zijn zelf samen te stellen uit vaste en optionele onderdelen.

Alles over sport

'Alles over sport' is een kennisportaal dat kennis en informatie verzamelt over sport en bewegen. Het portaal is bedoeld voor iedereen die iets wil weten over sport en bewegen. Het is ook een goed beginpunt voor iedereen die wil gaan sporten, het staat boordevol met tips en adviezen over een goede aanpak.

Superinteractieve quiz "Fruit en Veggie Challenge"

Jongeren eten te weinig fruit en groente. De overstap van de basisschool naar de middelbare zorgt ervoor dat scholieren zelf steeds meer bepalen wat ze eten. Met de supermarkt en snackbar om de hoek is de verleiding om ongezond te eten niet te weerstaan. Deze digibordquiz geeft leerlingen van klassen 1 en 2 VO kennis over het belang van groente en fruit.

Nieuwe 'Smaakmissies'

Er staan weer twee nieuwe Smaakmissies online. Het gaat om de smaakmissies: 'Drinken' en 'Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten'. De smaakmissies zijn bedoeld voor groep 5/6. Leerlingen ontdekken hierdoor van alles door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie bestaat uit 6 interactieve lessen met aanvullend een digibordmodule.

Week van de Lentekriebels - maart 2017

Op 20 maart 2017 start de twaalfde editie van de Week van de Lentekriebels. Dit jaar staat de Week in het teken van Respect. Het is belangrijk om als school te zorgen voor een sociaal en veilig klimaat waarin respectvol met elkaar wordt omgegaan en leerlingen, leerkrachten en ouders zich veilig voelen. Met relationele en seksuele vorming kun je hiervoor een goede basis leggen.
GGD Fryslân | Postbus 612 | 8901 BK Leeuwarden | tel. 088 - 22 99 444
www.gezondeschoolfryslan.nl | gezondeschoolfryslan@ggdfryslan.nl


Uitschrijven  |  Inschrijving bewerken  |  Copyright © GGD Fryslân


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GGD Fryslân · Harlingertrekweg 58, Leeuwarden, Nederland · Leeuwarden, FR 8913 HR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp