Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind.Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Nieuwsbrief coöperatie Zuidenwind

Alle leden van Zuidenwind nodigen wij van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van onze coöperatie op woensdag 2 september om 19:30 uur in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1-A te Baexem.

De agenda en stukken heeft u toegezonden gekregen. Graag nog even uw speciale aandacht voor de Financiële Commissie, de Technische Commissie en de Commissie Communicatie en Voorlichting die het bestuur wil gaan instellen. Heeft u interesse, kom dan vooral naar de ALV en meldt u aan als werkgroeplid. Tot dan!
 

Warme windexcursie groot succes

Maar liefst 80 leden van energiecooperaties De Windvogel, Meerwind en Zuidenwind kwamen op 17 juli jl. de bouw van de nieuwe windturbine in Neer bekijken. In de middag kwamen ook nog eens zo’n 40 belangstellenden van gemeenten en andere energiecooperaties op excursie naar de bouwplaats. Het was een warme dag midden in juli, maar helaas waaide het te hard om de wieken te hijsen. De wieken worden op woensdag 22 juli wel gehesen, als wederom de wind meewerkt. Klik hier voor een foto-impressie van de geslaagde excursie.

Limburgse windstroom nu ook bij u thuis geleverd

Op 17 juli jl. tekende de Exploitatie Burgerwindturbine Neer BV (EBN BV) een stroomcontract met leveringscoöperatie Duurzame Energie Unie (DE Unie). De EBN BV is een samenwerkingsverband tussen drie burgercoöperaties die gezamenlijk een windturbine bouwen te Neer in Limburg. Het afsluiten van dit contract betekent dat de hele keten van deze windturbine nu in handen is van burger-energiecoöperaties. Dit is uniek in Nederland en toont de professionalisering van en goede samenwerking tussen Nederlandse energiecoöperaties aan. Lees hier verder.

Feestnummers gezocht! Help jij mee met het openingsfeest op 30 oktober?

Als de wieken draaien, de stroom aan het net geleverd wordt en de leden van Leudal Energie en Peel Energie koffie kunnen zetten met onze stroom, is het tijd voor een feest! Wij zoeken nog enthousiastelingen die willen helpen om het openingsfeest op 30 oktober te organiseren. Heb je interesse, neem contact op via info@zuidenwind.org.

Glasvezel voor omwonenden burgerwindturbine Neer

Tijdens de bouw van de burgerwindturbine in Neer is het bestuur van Zuidenwind om tafel gaan zitten met de omwonenden. Zij vroegen hen of er problemen zijn in het gebied die een duurzame oplossing behoeven. Uit die gesprekken kwam al snel naar voren dat de bewoners graag over snel internet zouden willen beschikken. Lees hier verder.

Prachtige film door drone gemaakt

Bent u niet bij de excursie geweest? Dan kunt u met deze film toch een beetje meegenieten. De film volgt de bouw van onze windturbine vanuit de lucht, gefilmd door een drone. Van de fundering tot het plaatsen van de wieken is alles vanuit de lucht gevolgd. Echt prachtig om te zien, mede door het mooie landschap. De film duurt ongeveer 9 minuten en is gemaakt door dhr. P. Geurts. Veel kijkplezier!

Copyright © 2015 Cooperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen