Copy
49 van 53 Gnosis nu! 3 december 2022
Bekijk dit bericht in de browser
Taoïsme en Rozenkruis podcast 6 - inloopochtend di. 6 december

Gnostiek leven

Je draait niet meer rond in het verleden.
Je fantaseert niet meer over je toekomst.
Je komt tot vrede met jezelf, steeds dichter tegen het nu.
Je groeit toe naar een volstrekt nieuwe levenswerkelijkheid. 
Langs oeroude krachtlijnen, die je weer leert verstaan.

beluister of lees Gnosis nu! week 49

'De jongen, de mol, de vos en het paard' nu met illustraties uit nieuwe tekenfilm 


‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy laat een unieke vriendschap tot leven komen. Het boek is een prachtig cadeau om te geven en te ontvangen. De mooie illustraties komen uit de korte tekenfilm die de Britse staatsomroep BBC maakte in samenwerking met Mackesy en die op 25 december 2022 in première gaat. 
lees meer over de opwaardering van een bestseller uit 2020

Standaardwerk nu ook in het Nederlands

Het boek 'Mystiek’ uit 1911 is hét standaardwerk over mystiek. Aan de hand van de ervaring van de grote mystici schetst Evelyn Underhill de fasen van de mystieke weg. Die loopt van ontwaken, loutering, verlichting en de donkere nacht van de ziel, tot de eenheid met God. Levendig belicht Underhill vele aspecten van de mystieke weg: van twijfel tot extase, van inkeer tot betrokkenheid op de wereld. Elk mens, zo laat ze zien, is in principe een mysticus. In de relatie met God wordt de hele persoon meegenomen en vernieuwd.

lees het begin van dit deze klassieker over mystiek

Dat wat het verstand te boven gaat

God spreekt de universele taal van de goddelijke geest. Je kunt Zijn stem vernemen via je innerlijke oor, hem waarnemen als licht of in de gedaante van een vorm. Anderzijds kun je Hem ook ervaren als bevrijding, warmte, als een verheffing van je bewustzijn. Je krijgt een teken, je verneemt een signaal, maar zo’n signaal wordt niet zomaar gegeven. Deze signalen komen diegenen toe die leven vanuit hun ware identiteit. Daarom is je hoogste vorm van gebed een leven dat vierentwintig uur per dag geleefd wordt vanuit je ware identiteit. 

lees het laatste hoofdstuk (29) uit het boek van Michiel Arens
drie aanbevolen boeken voor 12+ die verschenen in 2022

De rozenkruiser J, spiritueel leraar van Meyrink - boek van € 15,- voor € 10,- t/m 31 december 


In zijn autobiografische boek 'De verandering in het bloed' schrijft Gustav Meyrink (1868 - 1932), een bekende auteur van esoterische romans, ook over de dertien jaar dat hij leerling was van de rozenkruiser J. Recent is ontdekt wie dat was: Alois Mailänder (1843-1905). Deze adept uit Zuid-Duitsland eiste strikte geheimhouding eiste van zijn leerlingen en heeft een aanzienlijke invloed gehad op theosofen die beroemd zijn geworden, onder wie Helena Blavatsky, Rudolf Steiner en Franz Hartmann.
lees wat Gustav Meyrink schrijft over zijn leermeester
luxe editie van klassieker 'Een nieuwe aarde' is nu verkrijgbaar
U ontvangt dit bericht als abonnee van de gratis weekbrief (op zaterdagochtend) en online-programma's van Pentagram boekwinkel.
Wilt u deze berichten niet meer ontvangen dan kunt u uw e-mail voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze lijst. U kunt zich ook uitschrijven van alle lijsten.

Ons adres is:
Pentagram Boekwinkel
Bakenessergracht 1
2011 JS Haarlem
online@rozekruispers.com en spiritueleteksten.nl
Tel 023-5323852