Copy
Nieuwsbrief 26                                                                                      31/08/2015
Op zondag 6 september is de club gesloten wegens de UBA-velddag SSB. Alsook op zondagmorgen 13 september wegens de jaarlijkse BBQ.

Beste Leden,

met het ILLW (vuurtorenweekend) achter de rug staat OST zeker niet stil, op zaterdag 5 en zondag 6 september is er alweer de velddag!

Wil je ook eens langskomen om een uurtje of twee qso's te maken of om te loggen? Aarzel dan niet en schrijf je in op het volgend formulier! http://goo.gl/forms/OqtfwKIj80

Afspraak op zaterdag 5 september om 9u aan de club waar we zullen beginnen met inladen. We hopen  rond 10u30 op locatie te zijn waar we zullen beginnen met het opstellen van de antenne mast en onze "shack" (als we het nog zo kunnen noemen). Dit maal kunnen we dankzij onze penningmeester Ivan, ON3DIP, gebruik maken van de mobilhome van Mountainbikeploeg Versluys! Word je al nieuwsgierig? Kom dan zeker helpen met opstellen/afbreken of kom eens langs als operator/logger!

We hebben echter niet de kans om op 't Paelsteenveld te staan zoals de afgelopen jaren maar geen nood! Het bestuur wist de hand te leggen op een locatie nog dichter bij Oostende en met veel meer personen die zullen denken "wat gebeurt hier nu?". We zullen dit jaar actief zijn op 't Eiland, net naast de spuikom.

Ook deze keer zullen we terug stand-by zijn op 145.400MHz en de analoge repeater van Oostende, ON0OST op 439.300MHz CTSS 79,7. We vragen dan ook dat iedereen die komt helpen hier stand-by op is.

OPGELET! De club zal gesloten zijn op zondagmorgen 6 september! Gelieve hier rekening mee te willen houden. Als "vervangende activiteit" kunt u altijd eens afzakken naar 't Eiland om ons een bezoekje te brengen.

Voor verdere vragen kunt u terecht bij het bestuur.

Met vriendelijke groeten, Beste 73'
Yentel Hollebeke - ON3YH

Secretaris UBA sectie OST

Beste Leden

Zoals elk jaar is het weer eens tijd om gezellig samen te komen. Dit doen we elk jaar met een BBQ (of een van onze andere activiteiten natuurlijk!). De jaarlijkse barbecue vindt plaats op 13 september om 12u aan ons clublokaal.

Voor een democratische prijs van 20€ per persoon kunt u genieten van een aperitiefje, verscheidene stukken vlees, groenten, sausjes en meer! Inschrijven kan op onderstaand formulier.

https://docs.google.com/forms/d/13K57NsHUiG8tvhqtuQgAogwfS2ENjV-qdLg4BPqgEIQ/viewform

Uiterste inschrijvingsdatum is maandag 07/09/2015.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groeten, Beste 73'
Yentel Hollebeke - ON3YH
Secretaris UBA sectie OSTOp 15 en 16 augustus ging het jaarlijkse Lighthouse event terug door.  We waren deze keer terug present in de basis “ORKA” van het Koninklijk Marine Kadettenkorps – Afdeling Oostende.  Deze basis is een onderdeel van de beruchte Atlantic Wall en meer bepaald van het “Stütspunktgruppe Ostende”. 

Eén van de onderdelen van deze stützpunktgruppe was het bouwen van twee geschutsbatterijen aan beide oevers van de Oostendse havengeul. Die hadden tot doel de verdediging van de haven van Oostende voor aanvallen uit zee. Aan de westeroever werd “Marine Küsten Batterij Kursaal” op de grondvesten van het toenmalige Kursaal gebouwd. MKB Hundius, genaamd naar een onderzeeboot commandant uit WO I, werd aan de oosteroever gebouwd tussen de huidige vuurtoren en Fort Napleon.

Gedurende december 1943 kreeg MKB Hundius zelfs het hoogsteigen bezoek van Generalfeldmarschall Rommel die op inspectietocht was van de Antlantik Wall. MKB Hundius vormt de huidige basis “ORKA”.

Na de oorlog werd MKB Hundius omgebouwd tot een transmissiecentrum van de Belgische Marine die het op zijn beurt in 1983 in bruikleen gaf aan het Koninklijk Marine Kadettenkorps.

Dit complex valt nu onder het beheer van HERITA vzw.  Herita vzw is een ledenbeweging en een netwerkvereniging die iedereen met een hart voor erfgoed samenbrengt en ondersteunt. Herita ijvert voor een wereld waarin iedereen zijn erfgoed kan beleven en ervan kan genieten. Via het beheer van erfgoedsites, de organisatie van erfgoedactiviteiten en haar rol van ledenbeweging en dienstverlener zorgt Herita ervoor dat we ons meer verbonden gaan voelen met ons erfgoed, met Open Monumentendag Vlaanderen als het jaarlijkse hoogtepunt.

Wij wensen dan ook de twee verenigingen hartelijk te bedanken voor het gebruik van deze site. 

Klik ook even op onderstaande linken om hen beter te leren kennen.

http://herita.be/
https://kmkoostende.wordpress.com/
Dank aan de deelnemers.  Zowel de mensen die hielpen met het opstellen van de mast en het station, alsook de operatoren en loggers. Allen hebben er een paar uurtjes van hun vrije tijd aan gespendeerd. Ook een speciaal woordje van dank aan ON3OK Maureen die terug de catering in handen nam. En aan ON6MN Martin die de nachtshift op zich nam.
 
ON1ARF Kristoff   ON4RK Ronny
ON2WIK Marc   ON4ROB Rob
ON3LAW Marc   ON5CR Ronny
ON3MBD Lisa   ON5US Peter
ON3ML Luc   ON6MN Martin
ON3OK Maureen   ON7UP Johan
ON3YH Yentel   ON8CL Luc
ON4AIM Aimee      


Op deze linken kan je alle foto's vinden.  Ze zijn ook allemaal te downloaden door op een foto te klikken en nadien op het 'floppy disk' teken.

http://album.uba-ost.be/index.php?/category/72

http://album.uba-ost.be/index.php?/category/74

Onderstaande nog wat sfeer beelden van dit weekend. 
Demo wereldwijde radioverbindingen Blankenbergse Radio- Zendamateurs 
(geen CB of vrije radio)
 
De Blankenbergse Radio Amateurs (B.R.A.) zijn dit jaar terug aanwezig op  Uitkerke-Kermis, op zondag 06 september, van 10h tot 17h, op het Kerkplein Uitkerke.
 
Je kan er terecht voor demo en informatie over het maken van lokale en wereldwijde radio-verbindingen. Info over cursussen en examens (B.I.P.T.) “radioamateur”.  Ook als luisteramateur kan je er een heel mooie hobby aan beleven (geen examen).
Kortom: Je bent dol op wetenschap en techniek. Je bent nieuwsgierig. Je houdt van uitdaging. Informatica, internet en elektronica zijn je ding.  Kies voor een hobby zonder grenzen: WORD RADIOAMATEUR.
 
Iedereen welkom.  We staan U graag te woord.

Dank bij voorbaat,
 
Jos Gurdebeke, ON3VRT
Rubenslaan 21
8370 Blankenberge
Tel: 050/415881
e-mail: jozefg@skynet.be
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Redactie
Redactie
Bestuur
Bestuur
Copyright © 2015 UBA-OST, All rights reserved.

Our mailing address is:
UBA-OST
Sportparklaan 6
(Sportcentrum De Schorre)
Oostende 8400
Belgium

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp