Copy

 

Nieuwsheft

oktober


In deze nieuwsbrief

 • SESAM academie
 • Afscheid John Coops
 • Relatiebeheer
 • Jongeren
 • Huizen van betekenis
 • Fonds Cohesie
 • Oranjefonds

SESAM academie: professioneel advies binnen handbereik

Er is nog ruimte voor een pilot; meld je aan!


Het bestuur van 't Heft heeft kennis gemaakt met de mensen van de SESAM academie en wil hen gaan inschakelen bij projecten. Ook wil het bestuur dat Heftleden gebruik kunnen maken van hun diensten. Daarom stelt de SESAM academie zich aan jou voor:

Vrijwilligersorganisaties moeten meebewegen met de ontwikkelingen in de samenleving en worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: subsidies nemen af, vrijwilligers hebben andere verwachtingen, fondsen en samenwerkingspartners stellen eisen en leggen de lat steeds hoger. Een gemeenschapshuis kan samen met de SESAM adviseur in kaart brengen wat er goed gaat, en waar kansen liggen.

Meer over SESAM academie en aanmelden pilot

Bestuurslid John Coops neemt afscheid

een terugblik op vier jaar 't Heft

Afgelopen zomer heb ik besloten om te stoppen met het bestuurswerk voor ’t Heft. De toenemende drukte bij mijn werkgever, en het feit dat vier jaar ook een mooie periode is voor een bestuur hebben mij tot dat besluit gebracht.

Zo’n vier jaar geleden werd ik gebeld met de vraag of ik interesse had om aan te schuiven in het bestuur van ‘t Heft. Dit naar aanleiding van een pilot die door ‘t Heft is uitgevoerd in ons gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.
Lees zijn persoonlijke verhaal

Relatiebeheer ’t Heft

 
Investeren in een goede relatie met de ruim 160 aangesloten huizen bij ’t Heft, is voor het bestuur van ’t Heft  een belangrijke taak. Daarom pakken wij dit vanaf het nieuwe jaar actief op.

Als bestuur hebben we de volgende verdeling gemaakt:
 • Noordoost-Brabant : Hans van Zon en Jos Basten
 • Zuidoost-Brabant : Rene Martens en Frits Jonkers
 • Midden Brabant : Wil van Amelsfoort en Auke Blaauwbroek
 • West Brabant : Jacques Broos
Ambitie
Het is nieuw voor ons. Daarom gaan we voorzichtig van start. We zullen dit jaar de eerste afspraken maken, waarbij het natuurlijk ook heel goed zou zijn als er een eerste signaal van de leden komt. Nodig ons uit, we komen graag om met u van gedachten te wisselen over die zaken die u bezighouden.

Waarom?
Wij leren als bestuur van ‘t Heft onze leden beter  kennen. Daardoor kunnen we beter in kaart brengen waar jullie behoefte ligt.    

Wil je een afspraak maken met een van de bestuursleden, neem dan contact op met info@theft.nl

Jong geleerd is oud gedaan

Jongeren bij je huis betrekken

Het gemeenschapshuis is er voor alle groepen in de samenleving, jullie huis ook? De groep die lastig is te betrekken, is de jeugd. Dat is jammer, want kinderen en jongeren zijn een wezenlijk onderdeel van het dorp of de wijk. Hoe kun je hen betrekken als bezoeker, gebruiker, medeorganisator?
Lees het hele artikel met tips en tricks en praat mee

Huizen van Betekenis

Drie brochures voor en door dorpsbewoners

Het klinkt voor jou waarschijnlijk als niet meer dan logisch: een dorpshuis of een buurthuis is een huis van betekenis – of zou dat in ieder geval moeten zijn. En dat laatste, ja, dat is wel iets belangrijks: immers, een aantal dorps- en buurthuizen hoort regelmatig dat het ‘onvoldoende aansluit op de bewoners’.

’t Heft is aangesloten bij Dorpshuizen.nl. Dorpshuizen.nl is een onderdeel van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). Dorpshuizen.nl bestaat uit bestuursleden en medewerkers van provinciale steunpunten voor dorps- en gemeenschapshuizen. Vanuit dit samenwerkingsverband zijn drie korte brochures uitgebracht. Thema’s zijn de Wmo, het accommodatieplan en Duurzaamheid.
Lees het hele artikel en download de brochures

Steun door Fonds Cohesie

Aanmelden kan tot 16 november 2016

Fonds Cohesie zoekt goededoelenprojecten die de woon- en leefomgeving van mensen verbeteren. Deze projecten maken kans op een financiële ondersteuning. Ook dit jaar krijgt iedereen de mogelijkheid om een project in te dienen. Aanmelden kan tot 16 november 2016
Afgelopen jaar heeft Eetpunt MuzeRijk in Uden een ondersteuning ontvangen. Hiermee kunnen vrijwilligers van MuzeRijk meer wijkbewoners bereiken en bekend maken met het Eetpunt. Deze vrijwilligers gaan mensen met waardebonnen thuis persoonlijk uitnodigen voor een gratis maaltijd. Zo krijgen zij een steuntje in de rug om anderen te ontmoeten en hun sociale netwerk uit te breiden.
Meer informatie en aanmelden

Interessante bijeenkomst

Conferentie Samen Zelf Doen!

In navolging van het thema van de Appeltjes van Oranje 2016, Samen Zelf Doen, organiseert het Oranje Fonds op 30 november de conferentie Samen Zelf Doen. Een bijeenkomst voor mensen die betrokken zijn bij ontmoetingsruimtes waar het bestuur, beheer én de programmering in handen zijn van vrijwilligers. Een plek waar activiteiten zijn voor iedereen. 
Aanmelden conferentie

Contactgegevens

www.theft.nl
info@theft.nl

Postbus 271
5000 AG Tilburg
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw gemeenschapshuis is aangesloten bij ’t Heft of omdat je anderszins een relatie bent van ’t Heft, platform voor samenwerking van gemeenschapshuizen in Noord-Brabant.
Copyright ©2016 't Heft, alle rechten voorbehouden.

Ontvangt u deze nieuwsbrief liever niet meer?
Meld je dan af voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
't Heft · Statenlaan 4 · Tilburg, 5000 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp