Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2023

Beste judoka’s, freerunners en ouders,

De afgelopen weekenden stonden bij ons in het teken van verschillende evenementen. 

We begonnen op zondag 29 januari met het bandexamen. Voor de gele banders was het een nieuwe en spannende ervaring om met zoveel judoka’s en voor het oog van hun familie een examen af te leggen. Gelukkig heeft iedereen het examen succesvol afgerond.
Op zondag 12 februari stonden het 2e EVS Randoritoernooi en de EVS Clubkampioenschappen op het programma. Het Randoritoernooi is een laagdrempelige manier om met wedstrijdjudo kennis te maken. We hebben alle judoka’s met plezier op de mat zien judoën tegen én met elkaar. En daar gaat het uiteindelijk om!
Afgelopen zondag 19 februari hadden we een EVS Jam met voor het eerst een ‘speed’ en ‘style’ competitie erin verwerkt. Eindelijk mochten ook de freerunners zich met elkaar meten. Leuk om te zien hoe de kinderen elkaar op een positieve en sportieve manier uitdaagden. 

Voorafgaand aan het bandexamen en de EVS Jam hebben we met beide teams een meeting gehad. Leren met én van elkaar stond bij beide ochtenden centraal. Bij de judo werd er ingezoomd op de judorol (basis van het vallen), pakking en verschillende technieken. Bij de freerunning hebben we met elkaar tutorials gemaakt over de basistechnieken die we in de les gebruiken onder leiding van Kevin van Alsemgeest (opleider Freerun Nederland).

Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief!

Annemieke Offerman en Erik Verlaan

TERUGBLIK EVENEMENTEN 
 
Bandexamen 29 januari

Nog nooit deden er zoveel kinderen examen op één dag. Er gingen wel 187 kinderen op voor hun nieuwe kleur band. 
Randoritoernooi  en Clubkampioenschappen 12 februari

210 Judoka’s hebben op de mat tegen én met elkaar gejudood. De wedstrijden werden begeleid door onze judoleraren of judoka’s van Top Judo Utrecht.
Freerunjam 'competitie' 19 februari

De tweede Jam van dit seizoen was op zondag 19 februari. De kinderen werden bij de ‘style’ competitie beoordeeld op creativiteit, uitvoering, moeilijkheidsgraad en overall impression. Bij de ‘speed’ competitie ging het natuurlijk om wie de snelste was.
LEUK NIEUWS
 
Nieuw logo

We zijn blij om jullie onze drie nieuwe logo’s te presenteren voor judo en freerun. In de toekomst zullen we deze logo’s vaker gaan gebruiken. We zijn bezig met merchandising, denk aan t-shirts, broekjes, hoodies, bidons en armbandjes. Jullie zullen nog even geduld moeten hebben voordat het daadwerkelijk in de webshop ligt. Het kan nog wel enkele maanden/kwartalen duren. Maar GOED NIEUWS… het komt eraan!
De oplettende lezer heeft ook het derde logo gezien aan het begin van deze nieuwsbrief. Aan de cirkel met EV is namelijk een S toegevoegd. Dat vonden we wel zo compleet.

 

Freerunexamen behaald
 
Onze trainer Michiel heeft in februari zijn freerunexamen behaald. Hij staat hier op de foto met Kevin van Alsemgeest. Hij verzorgt de freerunopleiding binnen Nederland.
Michiel geeft les in Utrecht binnenstad, Bilthoven en Baarn. 
LEDEN IN BEELD

Thijmen Stuijvenberg - traint in de Meern en assisteert in Oog en Al
“Mijn naam is Thijmen Stuijvenberg. Ik ben 4,5 jaar geleden begonnen met freerunnen in Vleuten bij een andere freerunschool. Daarna ben ik gaan trainen in de Meern bij Erik Verlaan Sport. Yannick is al ongeveer 3,5 jaar mijn instructeur. Wat Yannick zo’n leuke trainer maakt is dat Yannick altijd wil helpen en overal voor openstaat. 
Het leuke aan freerunnen vind ik dat er (in de oudere groepen) ook vaak ruimte is om even zelf te trainen. Je kunt dan zelf kan bepalen welke skills je wilt verbeteren. Je kunt altijd nieuwe dingen leren. Trics en flips vind ik het leukst. 

Ik zou het leuk vinden om in de toekomst meer wedstrijden te gaan doen. De foto hierboven is van afgelopen Jam, ik werd 2e op het onderdeel ‘style’. 

Naast dat ik zelf train, ben ik ook assistent bij Erik Verlaan Sport in Oog en Al. Ik vind het superleuk om met kinderen te werken en hen te leren wat ik al een tijdje kan.” 

Jibbe Reus - traint bij Sander Khouw in Vleuten
“Hoi, ik ben Jibbe, ik ben 7 jaar oud. Ik zit 2,5 jaar op judo. Ik heb les op zaterdag bij meester Sander. Ik vind judo heel leuk, omdat mijn vriendje Finn ook op judo zit en omdat ik het leuk vind om te leren werpen. Ik heb een paar weken geleden mijn gele band gehaald en meegedaan met mijn eerste Randoritoernooi. Dat ging heel goed, want ik had alle wedstrijdjes gewonnen! Aan het einde kreeg ik een vaantje. 
Ik wil nog heel lang blijven judoën, omdat het heel leuk is.”
AGENDA

Freerun evenementen
  • Zondag 12 maart 2023: Freerun evenement bij Jump Freerun in Houten (een échte freerunhal). Je kunt je nog inschrijven!
  • Zondag 2 april 2023: Freerun Jam, thema ‘Challenges’. Meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen! Met allerlei verschillende ‘freerun-challenges’ kun je punten scoren en een oorkonde verdienen. Iedereen kan meedoen, of je nu net bent begonnen of al jaren traint.
Inschrijven voor de evenementen kan via de website:
https://erikverlaansport.nl/sporten/freerunning/evenementen-freerunning/

Judo evenementen
  • Zondag 16 april 2023: 3e EVS Randoritoernooi (5 t/m 12 jaar).
Inschrijven voor het Randoritoernooi kan via de website: 
https://erikverlaansport.nl/sporten/judo/judowedstrijden/

 
HYGIËNEREGELS JUDO

Graag delen we de hygiëneregels nog een keer met jullie. Op wedstrijden en in trainingen viel met name op dat niet iedereen zich aan de eerste twee regels houdt.

Judoka’s:
  • dragen géén oorbellen, horloges of andere sieraden (ook geen festival- of campingbandjes) tijdens de training
  • jongens in blote bast onder hun judopak en meisjes hebben een wit t-shirt onder hun judopak
  • hebben schone (gewassen) handen en voeten - let extra op schone voeten in de zomerperiode
  • hebben kortgeknipte nagels
  • dragen elke les een fris en schoon judopak
  • dragen lang haar in een staart of vlecht met een elastiekje; geen haarspelden of harde clipjes (tijdens wedstrijden dient de nek vrij te zijn)
  • eten en drinken niet in de zaal.
WIST JE DAT...

...Erik Verlaan net een nieuwe judo spreekbeurttas heeft besteld bij de judobond? Dat is een tas voor kinderen die hun spreekbeurt over judo willen houden. De tas bevat een heleboel leuke informatie en spullen die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt. De tas mag je van ons lenen. Als je interesse hebt, kun je een mailtje sturen naar info@erikverlaansport.nl.

...we een nieuwe sms service hebben? Mocht er iets acuuts gebeuren waardoor een les op de dag zelf niet door kan gaan, dan informeren we jullie uiteraard via de mail, maar nu dus ook via sms.
VOORJAARSVAKANTIE

De voorjaarsvakantie in de regio Midden en Noord vindt dit jaar plaats van zondag 26 februari tot en met zondag 5 maart 2023. Op zaterdag 25 februari is er WEL les. 

Regio Zuid heeft deze week vakantie, zondag 19 tot en met zondag 26 februari. 

Als er een inhaalles gepland staat in de vakantie, dan zijn jullie hierover apart door ons per e-mail geïnformeerd. 

We wensen jullie allemaal een fijne voorjaarsvakantie en hopen dat regio Zuid aan het genieten is van een fijne vakantie.

Team Erik Verlaan Sport
Facebook
Website
Instagram
Email