Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2022

Beste (ouders van) freerunners en judoka's,

In september zijn we begonnen met een vliegende start met veel proeflesaanvragen. We zijn blij met alle nieuwe freerunners en judoka’s. Bedankt voor jullie aanmelding. In totaal sporten er ongeveer 2150 leden bij ons, voornamelijk kinderen. 

Afgelopen periode hebben we een aantal mooie evenementen georganiseerd, een Jam, een Randoritoernooi, een opleidingsdag voor de freeruninstructeurs en niet te vergeten een EHBO-cursus voor alle trainers van EVS.
We vinden het belangrijk om te investeren in de de kwaliteit van onze lessen. We zijn daarom bij alle trainers in de les langs geweest. We staan stil bij wat er goed gaat en geven tips over wat beter kan. Wat fijn om te zien dat we zo’n mooi team hebben dat open staat om te leren. 

Op de mat en in de gymzaal wordt hard gewerkt, maar achter de schermen hebben we een fantastisch office management, dat ervoor zorgt dat de ledenadministratie goed wordt verwerkt en u altijd binnen twee werkdagen antwoord krijgt op al uw vragen.

Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief,
Annemieke Offerman en Erik Verlaan

TERUGBLIK EVENEMENTEN 
Het Randoritoernooi van dit seizoen op zondag 13 november was een groot succes! In totaal waren er 150 kinderen aan het judoën. Het bijzondere van een Randoritoernooi is dat de kinderen samen bepalen wie de winnaar is. Op de mat staat een begeleider in plaats van een scheidsrechter. Elke wedstrijd duurt twee minuten, dus de wedstrijd is niet direct afgelopen door een ippon*. Meedoen is voor ons belangrijker dan winnen.

*In een gewone judowedstrijd probeert de judoka zijn tegenstander op de rug te werpen. Als de tegenstander vol op de rug wordt geworpen, is de wedstrijd voorbij en wint deze judoka met ippon.

De eerste Freerunjam van dit seizoen was op zondag 20 november. Ook dit was een groot succes. De Jam stond in het teken van verbinding. Alle kinderen kregen uitdagende opdrachten om samen met een nieuwe freerunvriend(in) uit te voeren. Bij een Jam is het de bedoeling dat kinderen elkaar helpen om nieuwe technieken uit te proberen en te leren.

 
LEUK NIEUWS
23 oktober vond de laatste dag van de Nederlandse Loterij NK judo senioren plaats. In de categorie -81 kilo behaalde meester Sander Looy brons en werd hij dus 3e van Nederland. We feliciteren Sander met deze mooie prestatie!

Op 5 november heeft Ecco van der Veer bij de World Championship Jiujitsu in Abu Dhabi brons behaald. Naar eigen zeggen kwam hij voor goud, maar hij was die dag niet helemaal fit en zijn partij liep niet helemaal lekker. Na 6 partijen te hebben gevochten, ging hij toch naar huis met een bronzen plak. Een knappe prestatie!

Begin november heeft freeruntrainer Yannick Moskala zijn Turndiploma behaald bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Superleuk nieuws, want dat betekent dat Yannick ook gebruik mag maken van de trampoline tijdens zijn freerunlessen. Yannick, gefeliciteerd met dit mooie diploma!

Zondagochtend 20 november kregen alle freeruninstructeurs een bijscholing van Urban Basics. Zij verzorgen ook de officiële freerunopleiding in Nederland. De cursus stond in het teken van ‘veiligheid’.

Veiligheid vinden we bij Erik Verlaan Sport erg belangrijk. Zondag 11 december hebben we met alle trainers een EHBO cursus gedaan. Al onze trainers hebben hun certificaat behaald dat twee jaar geldig is. Over twee jaar gaan we weer met z’n allen op herhaling!

 
TRAINERS IN BEELD
Eline Dikker - Trainer freerunning in Tuinwijk, Leusden en Hilversum

Wat vind je leuk aan freerunnen?
“Ik heb hiervoor 10 jaar lang geturnd en ik merkte dat ik daar niet meer mijn plezier uit kon halen, toen begon ik te freerunnen en merkte ik wat een vrije sport freerunnen is waarin je heel creatief kan en mag zijn. Je kan zoveel nieuwe dingen leren en dat vind ik tof. Iedereen is welkom in de community van het freerunnen en dat vind ik leuk om te zien, maakt niet uit hoe ‘goed’ je bent of hoe oud je bent, iedereen mag het proberen.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?
“Wat ik heel erg leuk vind aan lesgeven is om de kids hetzelfde vrije en creatieve gevoel te geven. Ze mogen zelf bepalen hoe zij bewegen en iedereen is welkom. Ik vind het super leuk om te zien als de kids blij worden door het freerunnen en dat ze samen met andere kids gezellig kunnen trainen.”

Benieuwd naar de skills van Eline, check dit leuke filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=uO4HAfKnNnc&feature=youtu.be


Sander Khouw - Trainer Judo op zaterdag in Vleuten

Wat vind je leuk aan judo?
“Het mooie aan judo is dat het een sport is waarbij je echt je hele lichaam gebruikt. Judo levert een bijdrage aan de motorische vaardigheden van kinderen en tegelijkertijd houdt de sport oudere liefhebbers soepel. Het is daarom ook een sport die je je hele leven met plezier kan beoefenen. Dat zie je ook aan onze leden, de jongsten zijn 2 en het oudste lid is de 70 al gepasseerd. Dat vind ik prachtig.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?
“Judo is voor mij meer dan een sport. De pedagogische component in judo is heel sterk aanwezig en om kinderen op dit vlak te helpen groeien vind ik het allermooiste aan lesgeven. Dat ze dat ene uur in de week dat ik ze zie plezier hebben en weer wat hebben geleerd is geweldig. Overigens leren de kinderen niet alleen van mij, ik leer ook weer van hen. Het is een cliché, maar de jeugd heeft de toekomst en door met hen in contact te blijven word je als volwassene ook een completer mens. Daarbij kunnen kinderen ook gewoon ontzettend grappig zijn en verrassende vragen stellen.”

 
WEDSTRIJDGROEPEN EN EXPERTGROEPEN

Voor alle gemotiveerde judoka’s en freerunners hebben we twee wedstrijdgroepen judo en twee expertgroepen freerunning. Iedereen is welkom om twee proeflessen te volgen. Deze proeflessen kun je aanvragen via een e-mail naar info@erikverlaansport.nl. Let op: het is altijd een extra training naast je reguliere les.
AGENDA

Freerun evenementen/Jams
  • Zondag 15 januari 2023: Freerun Jam bij Jump Freerun in Houten (een échte freerunhal) 
  • 23 t/m 28 januari: NIEUW kijklessen Freerunning. In deze week houden we kijklessen bij de freerun. Ouders zijn van harte welkom tijdens de lessen, zodat de kinderen kunnen laten zien wat zij geleerd hebben. 
  • Zondag 19 februari 2023: Freerun Jam, thema ‘Competitie Speed en Style’. Meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen! Wie weet word jij de clubkampioen van EVS! Iedereen kan meedoen, of je nu net bent begonnen of al jaren traint.
Inschrijven voor de evenementen (Jams) kan hier:
https://erikverlaansport.nl/sporten/freerunning/evenementen-freerunning/

Judo evenementen
  • 23 t/m zaterdag 28 januari 2023: slipexamen in de judoles en ouders zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken wat de kinderen geleerd hebben. 
  • 29 januari 2023: De judoka’s die klaar zijn voor een bandexamen worden hiervoor apart uitgenodigd. Dit bandexamen wordt centraal georganiseerd.
  • 12 februari 2023: Randori toernooi (5 t/m 12 jaar) en clubkampioenschappen vanaf 13 jaar en alle wedstrijdjudoka's.
Inschrijven voor het Randori toernooi kan via de website, zie hieronder:
https://erikverlaansport.nl/sporten/judo/judowedstrijden/

Meer informatie over het slip- en bandexamen, komt via de mail en is na te lezen op onze website: https://erikverlaansport.nl/sporten/judo/examen/
SCHOOLJUDO

Voor het tweede jaar op rij geeft Erik Verlaan Sport judoles op twee locaties van de Aurisschool. Dit is een school voor speciaal onderwijs. Onze judoleraren Taco, Rezo en Zhen leren de kinderen de basis van de judo. Het hele schooljaar krijgen twintig groepen per week judoles. 
In september en oktober hebben we ook een 8-weekse judocursus aan groep 3 en 4 van Kindcentrum Leeuwesteyn verzorgd.
In het verleden hebben we al op meer dan 20 scholen schooljudo verzorgd. Mocht je een school weten die interesse heeft, dan zijn er bij ons in het team veel enthousiaste trainers die dat willen verzorgen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail.
TOEGANGSCODE LOCATIES GEMEENTE UTRECHT

Voor de sportlocaties van de gemeente Utrecht (herkenbaar aan het logo van de gemeente Utrecht bij de ingang) geldt een toegangscode. Graag delen we die nog een keer met jullie. De deelnemerscode is *078465. Let ook goed op het sterretje voor de code. Locatie ‘t Zand heeft een eigen code: *084458.
WIST JE DAT ...

...je altijd een gemiste les mag inhalen op een dag naar keuze. Geef dit van te voren wel even door aan info@erikverlaansport.nl.
...je een judopak kunt kopen, dat bezorgd wordt aan huis.
KERSTVAKANTIE

De kerstvakantie vindt dit jaar plaats van zondag 25 december tot en met zondag 8 januari 2023. Op zaterdag 24 december is er WEL les, zaterdag 7 januari 2023 is er géén les (tenzij jullie al door ons geïnformeerd zijn over een geplande inhaalles).

We wensen jullie allemaal een mooie en gezellige Kerst en alvast een sportief 2023.

Team Erik Verlaan Sport
Facebook
Website
Instagram
Email