View this email in your browserAV Hanzesport            
Nieuwsbrief                                            september 2016


Vanuit het bestuur.....


Even terug kijken
Met veel sport uit Rio in het hoofd, met prachtige (atletiek) momenten, richten we ons al weer op het najaar. Maar niet zonder even terug te kijken naar de afgelopen maanden. Zo was er het EK in Amsterdam, waar Hanzesport met een bus vol enthousiastelingen acte de présence heeft gegeven. De berichten beluisterend was ieder zeer tevreden over hetgeen daar werd geboden. Een gouden medaille voor Daphne in Rio kon toch eigenlijk niet meer mis …
 

Coördinatorenvergadering
Dichter bij huis vond op 15 juli de coördinatorenvergadering plaats. Hierin lichtte Don Zagt zijn visie op talentontwikkeling en topsportbeleid binnen Hanzesport toe. Don zal dit ook doen in trainersbijeenkomsten (RTC en baanatletiek).
 

Gedragsregels
Hanzesport heeft inmiddels formele gedragsregels vastgesteld (zie website). Deze betreffen onder meer het gebruik van stimulerende en genotsmiddelen, de omgang met collega sporters en officials, het gebruik van kleedruimtes en fair play.
De regels zullen via de coördinatoren aan alle trainers worden verspreid. Ook zullen de regels vast onderdeel zijn in het welkomspakket voor nieuwe leden.


Vrijwilligers
Het werven van vrijwilligers wordt een prioriteit in het komend najaar. Op diverse posities is versterking c.q. vervanging nodig, zowel op sportief gebied als voor de ondersteuning (PR, Hanzemare, website, etc.). Naast het bijwonen van een informatieavond (‘Effectief werven’) zullen initiatieven worden ontplooid gericht op de werving van vrijwilligers.
 

Wat staat er te gebeuren
Binnenkort wordt door het bestuur een bijeenkomst bijgewoond inzake de betrokkenheid van Hanzesport in Zutphense wijken. Dit gebeurt in het kader van Beweeg Wijs, een initiatief waarin jeugd wordt gestimuleerd sportieve activiteiten uit te voeren.
 
  • Op 18 september levert Hanzesport weer een bijdrage in de organisatie van de Triatlon Zutphen. Na de succesvolle eerste uitvoering in 2015 staat dit evenement bij velen in de kijker.
  • Van 17 tot 25 september vindt de Nationale Sportweek plaats. De kern van de door de Atletiekunie gecoördineerde campagne voor loopgroepen is dat alle leden tijdens deze week een maatje mee kunnen nemen naar de trainingen om kennis te maken met het lopen in groepsverband.  
  • Op 1 oktober vindt onze clubdag plaats. Ron Kwakkelaar, Peter Scholten, Anneke van Jaarsveld en Simone Spaargaren zijn druk bezig met de voorbereidingen. Na afloop van de clubdag willen we de vrijwilligers van Hanzesport uitnodigen en ‘trakteren’. En het is een mooi moment voor een aantal huldigingen.
Zorg dus dat je er bij bent op 1 oktober.
 
Met het mooie zomerweer staat het najaar dus al weer te dringen.
Ik wens je een mooie start en een fijne tijd.
  
Namens het bestuur,
Jan van den Belt

 


 

Zondag 6 november
Grote Veldloop

Met de herfst in aantocht is het weer tijd voor een mooie bosloop in de prachtige omgeving van Vorden.
Het parkoers heeft elementen van een trailrun en bestaat uit een afwisseling van zandpaden en bospaden. Een deel gaat over de heide-terreinen van Natuurmonumenten.
We nodigen je graag uit voor de

GROTE VELDLOOP op zondag 6 november a.s.

Het programma is:
  • een  1500m veldloop voor jeugd t/m 12 jaar  
  • een 7,5  en een 15 km veldloop
Alle afstanden bestaan uit één ronde. Inschrijven kan op 6 november bij de start. Deze is wederom bij Free-Wheel Sport en Recreatie, Netwerkweg 7 te Vorden.

Voor meer informatie zie website

Namens team wegwedstrijden
Jan Rood

Jurycursus

Bij elke wedstrijd is jury nodig: bij een Werp3kamp volstaan 10 juryleden, maar bij een stedenwedstrijd voor pupillen zijn er wel 35 nodig. Elk jaar zijn er juryleden die stoppen. Om over voldoende juryleden te kunnen blijven beschikken, worden elk jaar nieuwe juryleden geworven en een cursus voor hen georganiseerd. Vanaf dit jaar kunnen wij die cursus op de eigen baan, met eigen mensen organiseren. 

De jurycursus wordt gegeven op 21 en 28 september en 5 en 12 oktober. Na het volgen van deze cursus; Jury algemeen, kun je doorstromen naar andere Juryfuncties.
.
Wil je je aanmelden voor de jurycursus of heb je  vragen? Neem contact op met Hester Tuin (Jurycoördinator) juco@hanzesport.nl
 
Wedstrijden 2016
1 oktober 2016 Clubdag   (opbouwen op 30 september)
29 oktober Werp5kamp (opbouwen op 28 oktober)
Help je ons mee? Geef het door aan:
juco@hanzesport.nl
 
Hester Tuin
Jurycoördinator

Training pupillen

Inmiddels zijn de trainingen van de pupillen weer begonnen. Op de eerste woensdagmiddag na de vakantie kwamen er, ondanks de hitte, flink wat A-pupillen naar de baan om te gaan sporten. De training werd aan de temperatuur aangepast en op verkoelende wijze afgesloten. Ook de trainers gingen opgefrist naar huis....

In de komende maanden zijn er een aantal bijzonderheden. Schrijven jullie die allemaal meteen in de agenda?
  • Zaterdag 10 september: Stedenwedstrijd
  • Zaterdag 17 september: Waarschijnlijk de eerste trailtraining
  • Maandag 19 september: Ouderavond
  • Zaterdag 1 oktober: Clubdag
 
Eerste trailtraining
De eerste crosswedstrijd is al op 29 oktober. Waarschijnlijk starten we daarom al op 17 september met de eerste trailtraining. Zodra dit zeker is, horen jullie dat meteen. Het is, zoals altijd, verstandig om agenda op de site in de gaten te houden.  
 
Ouderavond
Inmiddels is het een vaste gewoonte: Twee keer per jaar organiseren we een ouderavond. Het winterseizoen staat voor de deur en wij praten u graag bij over wat u kunt gaan verwachten. De ouderavond wordt gehouden tijdens de training van de kinderen. Ook al heeft u al meerdere ouderavonden bezocht, wij hopen toch op uw komst.

BSO op de baan

Tijdens de schoolvakantie is de BSO van kinderopvang Dikkertje Dap een dag op de atletiek accommodatie met 15 kinderen actief geweest.
Op het programma stonden o.m. hardlopen (individueel en estafette), verspringen, kogelstoten, speerwerpen en hordenlopen.
De kinderen hebben genoten!

Anton Kruiderink

Afscheid Dahir Hasan

Het Top Team Hanzesport en de Mila-groep hebben half augustus afscheid genomen van trainer Dahir Hasan. Dahir is naar Zweden gegaan om daar gewenste steun te verlenen aan zijn vrouw en kinderen. Op termijn zal misschien de mogelijkheid bestaan dat allen zich gaan vestigen in Nederland en dan bestaat de kans dat Dahir terug keert naar AV Hanzesport want het doet hem zeer onze vereniging te verlaten. Het Top Team Hanzesport bood onder meer een fotocollage aan en de Milagroep gaf aan Dahir een Hanzesport shirt met daarop een foto van de Mila-groep

Anton Kruiderink

Jubileum werp5kamp

Traditiegetrouw organiseert AV Hanzesport ook dit jaar op de laatste zaterdag in oktober haar Werp5Kamp. Dit betekent dit dat we voor tiende keer het atletiek baanseizoen op een feestelijke en sportieve wijze willen afsluiten. Voor diverse atleten ook de laatste mogelijkheid om in hun leeftijdscategorie te proberen om records te verbeteren. Ook nu zullen wij de deelnemers na afloop met soep en een koude schotel verwennen.

Door de bouw van een extra kooi zijn we ook in staat om meer atleten dan voorheen te laten deelnemen. We kunnen nu werken in 4 groepen van 16 deelnemers.

Inschrijven kan via atletiek.nu

Top Team Hanzesport

Het Top Team heeft deze zomer niet stil gezeten. Volg hun verrichtingen op de website van Top Team Hanzesport.

Unicef worldrun

Op 9 okt 2016 organiseert Unicef wereldwijd een 10km run waar zowel individueel als in groepen aan meegedaan kan worden op een zelf te bepalen tijdstip. 
 
Nadere informatie voor geinteresseerden: klik op de website van unicefwordrun
Colofon

Deze nieuwsbrief verschijnt één keer in de zes weken en wordt verspreid onder alle leden, vrijwilligers en relaties van AV Hanzesport. Redactie en vormgeving Annemieke Wijdieks.

De volgende nieuwsbrief verschijnt 15 oktober. Heb je nieuws mail het dan uiterlijk 7 oktober
naar:
nieuwsbrief@hanzesport.nl
Copyright © 2016 AV Hanzesport Zutphen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp