Copy
In deze update van Groen doet goed leest u over alle actuele ontwikkelingen omtrent Groen doet goed in de provincie Utrecht.
Problemen met het lezen van deze update? Bekijk dan de online versie.
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen Utrechtse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 jaar in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.
 

Inhoud van deze update

Update #9

Het jaar 2016 is bijna om, tijd om terug te blikken op het eerste uitvoeringsjaar van Groen doet goed. Met meer dan 30 activiteiten hebben bijna 5.000 kinderen en ouders de natuur beleefd! En in 2017 laten we met onze nieuwe plannen nóg meer kinderen en ouders de Utrechtse natuur beleven. Ook in deze nieuwsbrief aandacht voor de geslaagde 50 dingen-filmwedstrijd van afgelopen 23 november.

50 dingen filmwedstrijd

Op 23 november was de finale van de ‘50 dingen filmwedstrijd’ van Groen doet goed. Ongeveer 180 kinderen uit de provincie Utrecht zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de 50 dingen die zij het leukste vinden om in de natuur bij hen in de buurt te doen. Hier hebben ze filmpjes van gemaakt voor de filmwedstrijd. BSO De Toverfluit uit Nieuwegein won de juryprijs en basisschool Het Schateiland uit Utrecht kreeg de publieksprijs. In totaal werden er zo'n 500 likes uitgedeeld voor de filmpjes en werden ze wel 4000 keer bekeken. Naast de filmpjes hebben de kinderen een nieuwe 50 dingenlijst gemaakt, met activiteiten die je voor je 12e in de natuur gedaan moet hebben. Zij presenteerden en overhandigden deze tijdens het evenement aan gedeputeerde Bart Krol.

Lees het hele nieuwsbericht op www.groendoetgoedutrecht.nl en bekijk de (winnende) filmpjes op het Youtubekanaal.

5.000 kinderen en ouders bereikt!

Het afgelopen jaar zijn er door de zes gemeenten meer dan 30 verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van Groen doet goed. Van het bedenken, aanleggen en openen van een natuurspeelplaats in Amersfoort, een grote beleefdag in Nieuw Wulven in Houten en kamp- en bosspelen in Nieuwegein tot fietsen in het groen in Utrecht, het kweken van de hoogste zonnebloem in Woerden en een Fit4Kids buitendag in Zeist. Met deze activiteiten zijn bijna 5.000 kinderen en ouders bereikt, een prachtig resultaat!

De meeste activiteiten vonden in de wijk of op een NME-locatie plaats, maar ook het park en het bos werden bezocht. Bij driekwart van de activiteiten zijn nieuwe doelgroepen of een mix van nieuwe en bestaande doelgroepen bereikt.

Begin volgend jaar volgt er een uitgebreider overzicht van de resultaten

Vooruitblik 2017

In 2017 gaan alle partners in de lokale Groen doet goed-netwerken weer hard aan de slag om kinderen in de provincie Utrecht de natuur binnen en buiten de stad vaker te laten beleven. De nieuwe plannen zijn inmiddels bedacht en worden in januari ingediend bij de Provincie Utrecht. Veel activiteiten uit 2016 krijgen volgend jaar een vervolg of worden uitgebreid maar er zijn ook nieuwe ideeën ontstaan. 
Natuurlijk gaat Groen doet goed ook verder met de 50 dingenlijst. Een nieuwe lijst welteverstaan, samengesteld door Utrechtse kinderen. Daarnaast is er in 2017 ruimte voor twee nieuwe gemeenten om Groen doet goed-gemeente te worden.

Allerlei mooie ontwikkelingen voor het nieuwe jaar!

Fijne feestdagen

We wensen iedereen fijne feestdagen en een groen en gezond 2017 toe!

Website
Website
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Je ontvangt deze update omdat je interesse hebt getoond in Groen doet goed. Krijg je de update doorgestuurd? Je kan je hier rechtstreeks aanmelden. Geen interesse meer? Dan kan je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp