Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Den mørke tid er over os, og det er sæson for indendørs aktiviteter. Med efterårets komme indleder vi to foredragsrækker – om historie og arkælogi. Der er flere gode historier om arkæologi i dette nyhedsbrev, der også fortæller om årets mest uhyggeligt arrangement – allehelgen, som vi i år fejrer lørdag 29. oktober – i samarbejde med Aalborg Karneval. Og så kommer vi ikke uden om det… julen nærmer sig. Der er fine gammeldags julekalendere, gavekurve og masser af sjove ideer til pakkekalender i museumsbutikken.


 
NJM

Uhyggelig Allehelgen for store og små

Om dagen skræmmer vi livet af børnene, og om aftenen skal man være mindst 16 år for at kunne deltage i Allehelgen-arrangementet, som Aalborg Historiske Museum i år arrangerer i samarbejde med Aalborg Karneval. Det hele foregår lørdag 29. oktober, og det bliver piv-uhyggeligt.

Læs mere her
 

 
NJM

Køb en kurv på nettet

Som noget nyt tilbyder museumsbutikken i Algade i Aalborg nu gavekurve med forskelligt indhold og til forskellige priser. Disse kan købes på nettet, og så skal man bare hente dem i butikken. Måske en ide til værten eller værtinden – eller bare den der person, som egentlig har alt.

Se kurvene her
 

 
NJM

Kraftig storm hjalp arkæologerne

For omkring 2000 år siden blæste en kraftig storm en enorm sanddyne ind over nogle marker i Nordjylland. Der kom så meget sand, at dyrkningen måtte opgives, men sandet har gemt på fine spor, som arkæologerne kan bruge i dag.

Læs mere her
 

 
NJM

Gråbrødre – museet under jorden

Tre meter under Algade i Aalborg ligger Gråbrødrekloster Museet. Tag med museumsinspektør Stig Bergman Møller under jorden, og hør om det middelalderlige kloster og Aalborg i meget gamle dage.

Læs mere her
 

 
NJM

Danmarks ældste mordgåde    

En dag i juni 1986 sætter en kvinde spaden i jorden for at udvide sin karpedam. Men så ser hun en knogle – og én mere…. Hør om massegraven fra Strøby Egede i den første af fire onsdagsforedrag om arkæologi. Det er 26. oktober. 

Læs mere her
 

 
NJM

Rester af stenhus i Aalborg

Museets arkæologer har fundet resterne efter et senmiddelalderlig stenhus midt i Aalborg. Det var kun de allerrigeste, der havde råd til at bygge i sten, så fundet er sjældent og tyder på, at her har boet en person med en vis status.

Læs mere her
 

 
NJM

Julekalendere og kalendergaver

Det er ikke et sekund for tidligt at begynde at tænke på pakke- og julekalendere. Museumsbutikken bugner af gode ideer i alle prisklasser, og orker man ikke pakker, så er der også papkalendere med de fineste gammeldags motiver – og sølvglimmer.

Se mere her
 

 
NJM

Fem foredrag

Fem torsdage i efteråret byder vi i samarbejde med Folkeuniversitet i Aalborg på foredrag med meget forskellige historiske emner – blandt dem Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie, Brugsen i 150 år og Frikorps Danmark og folkedrabs-forbrydelserne i Hviderusland 1942-43.

Læs mere om foredragene her
 

 
NJM

Vind med nyhedsbrevet

Som modtager af vores nyhedsbrev deltager du hver måned automatisk i lodtrækningen om en præmie fra én af vores museumsbutikker. Og månedens vinder får bogen Spiselige svampe af Peter Nielsen. Foruden fine tegninger af de mest gængse spisesvampe, man kan finde i naturen, rummer bogen også en række opskrifter med svampe. Tillykke til vinderen, som har fået direkte besked. Kender du nogen, der kunne tænke sig at få vores nyhedsbrev, kan de tilmelde sig her.
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp