Copy

Nordjyllands Historiske Museum


Aalborg Historiske Museum ◦ Apotekersamlingen ◦ Boldrup Museum ◦ Cirkusmuseet Gråbrødrekloster Museet ◦ Hadsund Egnssamling ◦ Hals Museum ◦ Havnø Mølle
Hobro Museum ◦ Lindholm Høje Museet ◦ Lystfartøjsmuseet ◦ Mariager Museum
Møllehistorisk Samling ◦ Vikingecenter Fyrkat
 

Påsken står for døren, og dermed øges antallet af aktiviteter på museerne også. På Vikingecenter Fyrkat er der åbent alle påskedagene, og i Hals skal der leges med æg onsdag inden påske. På Lindholm Høje Museet byder caféen på en lækker påskemenu torsdag og fredag, og i auditoriet kan man se film om vikinger (på udvalgte dage) i påsken. Du kan også læse om gudstjeneste under jorden, hemmelige steder fra den kolde krig, gamle katte og flere arkæologiske fund i dette nyhedsbrev. God påske og god læselyst.


 
NJM

Gudstjeneste under jorden 

Onsdag 5. april er der stemningsfuld klosterandagt i Gråbrødreklostermuseet ledsaget af musik og inspireret af den hellige Frans af Assisi. Det er gratis at være med, men det kræver tilmelding.

Læs mere her
 

 
NJM

Sæsonåbning på Fyrkat

Skærtorsdag i påsken åbner Vikingecenter Fyrkat, og sæson 2017 skydes i gang med bronzestøbning. Alle fem påskedage vil Ken Ravn være at finde i smedjen på vikingegården, hvor han både støber, fortæller og udstiller værker.
 
Læs mere her
 

 
NJM

Skæg med æg i Hals

Onsdag inden påske byder Hals Museum på skæg med æg. Der skal dekoreres, trilles og jagtes æg, som påskeharen har gemt. Hvis vejret er godt, bliver der tændt bål ude, og man kan farve æg med løgskaller.

Læs mere her
 

 
NJM

Fine fund i Støvring

Ikke bare én, men hele to gravhøje og en meget velbevaret hustomt efter et langhus dukkede op af mulden, da arkæologerne gravede i Støvring forud for opførelsen af en række boliger ved Mastrup.
 
Læs mere her
 

 
NJM

Hemmelige steder

Tag et 360 grader virtual reality kig ind i den kolde krigs hemmelige steder på en ny hjemmeside. Her er smugkig til både kommunikationsbunkere og kommandocentraler – og selvfølgelig REGAN Vest. 

Besøg de hemmelige steder her
 

 
NJM

Katte fra Romerriget

I forbindelse med byggeriet i af det nye supersygehus i Aalborg øst har museets arkæologer gravet en del, og blandt de mest spektakulære fund var knoglerne efter to katte, der kan dateres tilbage til Romerriget. Onsdag 11. april fortæller museumsinspektør, ph.d. Niels Haue fra museet om dette og andre spændende fund i Aalborg-området. Det sker på Hovedbiblioteket i Aalborg kl. 16.30.

Læs mere om kattene her
 

 
NJM

Film om vikinger

Flere dage i påskeferien viser Lindholm Høje Museet film i Aalborg Portland salen. Der er tale om forskellige afsnit af serien I vikingernes land, som dk4 har produceret. Det er gratis at se film, når man har betalt entre til museet.

Læs mere her
 

 
NJM

Påske-bobler med årskortet

Skærtorsdag og Langfredag byder Café Lindholm på en særlig påskefrokost. Har du årskort til Nordjyllands Historiske Museum, får du et gratis glas bobler med i prisen, når du køber påskefrokosten. 

Læs mere her
 

 
NJM

Mød arkæologen

Tre torsdage i april og tre i maj kan man høre en af museets arkæologer fortælle om de mange fund, de gør i området omkring Budolfi Plads, hvor Aalborg Kommune er i gang med et større gravearbejde.

Se tid og mødested her
 

 
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

  
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp