Copy
 
 

njm

 

Nyhedsbrev 29. april 2016

NJM

Sæsonen skydes i gang

På søndag 1. maj indleder vi officielt sæsonen på mange af vores museer. Læs mere om vores mange tilbud og se små filmklip fra udvalgte museer her.
 
 

NJM

Cirkus Dannebrog i 40 år

Cirkus Dannebrog kan i år fejre 40 års jubilæum i manegen, og det markerer Cirkusmuseet i Rold med en særudstilling, der kigger tilbage på et langt liv med familiecirkus. Udstillingen kan ses hele sommeren.

Læs mere her
 
 

NJM

Så- og pløjedag Boldrup

Er du vild med gamle traktorer, så er Boldrup helt klart stedet på lørdag. Denne dag har museet nemlig allieret sig med Motor- og Traktorklubben Jylland, der kommer og laver forårsarbejdet på museets marker.

Læs mere her
 
 

NJM

Masser af børnesjov på Fyrkat

I anledning af Mariagerfjord Børnekulturuge udvider Vikingecenter Fyrkat aktiviteterne for børn i weekenden 30. april og 1. maj. Tag med i vikingernes fodspor, og læs mere her.
 
 

NJM

Udstiller vikingesmykker i bank

Kunder i banken Spar Nords afdeling i Hobro vil fra maj få en ekstra oplevelse. Her udstiller vi en række spændende fund fra vikingetiden – fund, som alle er gjort i nærområdet af en detektorbruger. 

Læs mere her
 
 

NJM

Byvandring i besættelsestiden

Tag med på en tur tilbage i tiden – til dengang, Aalborg var besat af tyskerne. Hør blandt andet om sabotage og schalburgtage og om Danmarks første modstandsgruppe Churchill-klubben.

Læs mere her
 
 

NJM

Soldaterliv på Skansen – for børn  

På Hals Skanse kan børn opleve soldaterlivet, som det tog sig ud i 1800-talleter. Det sker fredag 6. maj, hvor der både skal laves mad til soldaterne, skrives breve til dem derhjemme, og de sårede skal lappes sammen på lazarettet. 

Læs mere her
 
 

NJM

Apotekersamlingen nu lørdage

Fra maj til september kan man fremover komme på rundvisning i apotekersamlingen under loftet i Jens Bangs Stenhus hver lørdag kl. 13 – første gang bliver lørdag 7. maj. Og som noget nyt kan billetterne købes online. 

Læs mere her
 
 

NJM

Arkæologer finder barnegrav 

Det er meget sjældent, arkæologer finde velbevarede barnegrave, da børneknogler som regel nedbrydes hurtigt i jorden. Men ved Sdr. Tranders har man nu fundet en grav, hvor skelettet næsten var intakt.

Læs mere her
 
 

NJM

Vind med nyhedsbrevet

Hver måned trækker vi en vinder blandt modtagerne af vores nyhedsbrev. Præmierne henter vi i en af vores ni museumsbutikker. Aprils vinder er Finn Hagedorn, som får dette fine fuglehus, som vi har hentet i butikken på Lindholm Høje Museet. Kender du nogen, der vil modtage nyhedsbrevet og være med i lodtrækningen, så kan de tilmelde sig her.
 
 
 
 

Vores samarbejdspartnere:

 
Denne email blev sendt til <<E-mailadresse>>
Afmeld nyhedsbrev
Vises nyhedsbrevet ikke korrekt? Kig her

Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48, 9000 Aalborg
Tlf.: 99 31 74 00
mail: historiskmuseum@aalborg.dk

Email Marketing Powered by Mailchimp