Copy
Tips over marketing, communicatie, kunst en cultuur.
View this email in your browser
Bij de basis beginnen…  de grote waarde van kinderen kunsteducatie geven, ook al is kunst niet altijd voor alle kinderen vanzelfsprekend. Ik hoorde het twee weken geleden tijdens de prijsuitreiking van de aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit in Amsterdam. Een prijs die Art-S-Cool maar mooi in de wacht sleepte. 

Hierbij een aantal tips voor iedereen die met kunsteducatie bezig is of gewoon in beeldende kunst is geïnteresseerd:
1 Op Facebook verschijnen er steeds meer mooie kunstpagina’s.
Mijn huidige favorieten op een rijtje:

Art & Printmaking: internationaal met foto's en filmpjes over grafiek maken. Met 128.000 likers. Hoe zo grafiek oubollig?

The Art of Wonderment met nog meer likers over vewondering, veelal over kunst - oud, nieuw, dichtbij en ver weg-, waarbij ze regelmatig prachtige filmpjes van oude technieken laten zien.

Een leuke community over kunstbeschouwing: afgelopen week kwam er bijvoorbeeld een mooi filmpje over kids en de stippenkunst van Kusama.voorbij.
 
2 Ik hoorde vorig jaar voor het eerst iets over lesgeven met de Visual Thinking Strategies waarbij je begint met mensen goed te laten kijken door de vraag te stellen: "Wat gebeurt er?" Beetje verwant aan kunstbeschouwing. Hun Facebookpagina.

 
3 Elke zondagavond schrijf ik op mijn website een inspiratieblog. Zo liet ik een paar weken geleden de kracht van kunst zien binnen de vluchtelingenproblematiek en nog steeds komen daar prachtige voorbeelden bij. Kunst laten zien en kunst maken, kunst geeft hoop. Ik zal dit blog blijven aanvullen.

 
Kort nieuws over Cultuurvlinder

Over die prijs van Art-S-Cool
- Voor de Grafische Werkplaats organiseer ik in het voorjaar het festival Analog Borders met een symposium, masterclasses, workshops, een ckv-traject en exposities
- Een blogje over Museum in de klas voor Museum de Lakenhal


Veel kijkplezier!

Carola van der Heijden
 
 
Uit Art & Printmaking
De muren in een vluchtelingenkamp met schilderingen.
Cultuurvlinder zelf actief als museumdocent/ rondleider
Cultuurvlinder
Carola van der Heijden

carola@cultuurvlinder.nl
www.cultuurvlinder.nl
06 18424271

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list