Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

Sjaak en Yvonne uit Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Publication 47 | 05 December 2015

Sjaak en Yvonne
Krachtig monument om vissers te gedenken
Op de kop van de Vissershaven staat een beeld, een man ziet uit over zee, stormlantaarn in de hand; het vissersgedenkteken. Op 15 januari 1952 verging MS Alkmaar met man en muis in een orkaan. Dit was de aanleiding voor het oprichten van een monument voor alle vissers die niet meer terug keerden van zee. Geld werd ingezameld, en op 8 juli 1955 wordt het bronzen beeld van beeldhouwer H.Wezelaar door koningin Juliana onthuld. 60 jaar later vindt opnieuw een onthulling plaats: afgelopen augustus zijn bij het beeld plaquettes geplaatst met 319 door Arie Zanddijk achterhaalde namen van IJmuider vissers die sinds 1886 op zee gebleven zijn. Sjaak heeft waterige ogen. Yvonne: “Dat is niet van de Fisherman’s Friend zeker?” Sjaak:” Ik vind dit zo mooi. Zo zijn ze toch nog een beetje bij ons.”
 
Lees meer
Photo of the week - Landgoed Duin en Kruidberg
The estate "chateau" of Landgoed Duin & Kruidberg is another one of those marvellous locations we have here in Velsen. With beautiful gardens and fabulous surroundings it was a nice location to use for mothers day of 2015.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp