Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

De Kleine Wereld - Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Uitgave 52 | 09 januari 2016

Sjaak en Yvonne
Één van de zeven huizen uit 1876
IJMUIDEN - Vroeger hoorde bij een bepaalde functie vaak ook een dienstwoning. Zo liet het Departement van Financiën in 1876 zeven commiezenhuizen bouwen voor ambtenaren van de klaringsdienst.

Deze dienst ging over heffing van invoerrechten en accijnzen voor in- en uitgaande schepen.

In de tweede wereldoorlog raakten de huizen op de hoek van het Sluisplein en de Visseringstraat dusdanig beschadigd dat zes ervan gesloopt moesten worden. Het overgebleven huis, dat één van de oudste van IJmuiden is, staat op de lijst van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en is een rijksmonument.

Yvonne heeft zo haar twijfels: “Met die douane hè, denk je al die scheepspapieren altijd wel kloppen?” Sjaak: “Tuurlijk wel schat, in een haven wordt toch nóóit wat binnengesmokkeld...”
 
Lees meer
Photos of the week - Classic cars @ Landgoed Duin & Kruidberg
There is a lot to see in Velsen. But sometimes you can just find some nice sites by accident. These photos I took at "Landgoed Duin & Kruidberg" in Santpoort-Noord.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2016 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp