Copy
Wordt e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk nieuwsbrief online

Nieuwsbrief juni 2015

 

Beste <<First Name>>,

We zijn alweer over de helft van de maand juni. Onze laatste nieuwsbrief is van januari. We hebben niet stilgezeten, al lijkt dat met de frequentie van het sturen van nieuwsbrieven niet zo.

De afgelopen maanden zijn een aantal nieuwe AED's geplaatst en zijn er in februari en april reanimatiecursussen met AED gevolgd.

Zo hebben we geconstateerd dat er inmiddels 206 vrijwilligers kunnen reanimeren, en dat maar 166 vrijwilligers zich hebben aangemeld bij Hartslagnu.nl.

Ook hebben we een nieuw initiatief gestart: Hartsvrienden. In onze vorige nieuwsbrief schreven we nog over 'Wall of Fame' of Club van 50. Hartsvrienden is het uiteindelijk geworden.

'Last but not least' heeft Anita Horstmanshof ons benaderd met een ongelooflijk verhaal. Over een samenloop van toevalligheden en – al opgegeven voor de reanimatiecursus – hoe een ervaring op de piste het nut van een cursus onderstreept. Totdat uiteindelijk het lot ook nog toeslaat... Lees verderop het verhaal, en lees vooral verder op de website.

Hieronder in meer detail over bovengenoemde onderwerpen.

Aanmelden bij Hartslagnu.nl


Wij danken jullie hartelijk dat jullie je als vrijwilligers hebben aangemeld. Wat van groot belang is, is dat jullie je ook moeten aanmelden bij Hartslagnu.nl. Sommigen hebben dit ongetwijfeld gedaan, maar een groot aantal ook nog niet. Er zijn bij ons nu 206 vrijwilligers bekend. Bij Hartslagnu.nl zijn dit er 166. Doe dit a.u.b. want alleen dan kun je als hulpverlener worden opgeroepen in geval van een calamiteit. 

Stand van zaken


We zijn over de 200 vrijwilligers. Op dit moment 206 vrijwilligers om precies te zijn. Super natuurlijk. We gaan voor de 500. Ken je iemand die ook als hulpverlener opgeroepen wil worden. Laat hem/haar dan zich bij ons aanmelden. Stuur dit bericht dus gerust door naar bekenden.

Het netwerk van beschikbare AED’s blijft groeien en we zitten op 29 aangemelde AED’s. Zie voor een actueel overzicht onze nieuwe overzichtskaart

Afgelopen periode is een AED geplaatst in de Waterrus. De Waterrus is dichtbij het station en neemt dus een strategische plaats in. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door Bosman Opleiding & Advisering, waarvoor dank
 

Plaatsing gesponsorde AED


Door hartloopvereniging FRoS (Fun Running On Sunday) is met de opbrengsten van de editie van de BTML 2014 aan de Stichting een AED geschonken. In overleg is besloten de AED te plaatsen in de wijk “Ploen-Zuid” te Duiven (voormalig Intratuin-terrein). Binnenkort wordt deze geplaatst.

Met dank aan FRoS!

Cursus reanimeren met AED voorlopig gratis


We merken een flinke terugloop in het aantal aanmeldingen van cursussen. Dit blijkt ook het geval bij andere stichtingen die cursussen organiseren. Om deze trend tegen te gaan hebben we als stichting besloten de cursussen voorlopig gratis aan te bieden en te financieren uit initiatieven zoals Hartsvrienden.

De cursus van deze maand (22 juni) gaat niet door, omdat maar 1 vrijwilliger zich had aangemeld. Dit is natuurlijk te weinig.

In september volgen weer nieuwe cursussen. Hierover na de vakantie meer.

Word ook hartsvriend


Word voor 50 euro per jaar ook hartsvriend, en krijg een prominente vermelding op de startpagina van www.aed-duiven.nl. Het geld dat ontvangen wordt zal goed besteed worden aan onder meer het aanbieden van gratis opleidingen, aanschaf en onderhoud van AED's en buitenkasten.

Rob hartinfarct


Al vele jaren geleden volgde ik in Duiven een EHBO-cursus. Een klein onderdeel daarvan was de reanimatie-training. Deze training bungelde er zo’n beetje bij, kwam helemaal aan het einde, lang na stabiele-zijligging en drukverbanden…
lees verder »
Twitter
Website
Copyright © 2015 Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp