Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken

NIEUWSBRIEF #01

Hoezo De Kunstverleners?


‘Kunst en kunstbeoefening toegankelijk maken voor mensen die afhankelijk zijn van zorg- of hulpverlening.’
 
Resi van der Ploeg en Teresa Rietbergen raakten in mei 2012 in gesprek over het drempelvrij beschikbaar maken van kunst voor mensen die van zorg afhankelijk zijn. Beiden waren en zijn ervan overtuigd dat dit een grote toegevoegde waarde kan hebben voor de kwaliteit van de al geboden zorg. Zo kwamen zij op het idee en namen het initiatief tot de oprichting van Stichting De Kunstverleners. Resi en Teresa zijn, in nauwe samenwerking met een team van enthousiaste bestuursleden, op dit moment druk bezig met het opzetten van het eerste project 'Kunst voor Xenia'.
 
Graag stellen wij, 'De Kunstverleners', ons op onze
website uitgebreid aan u voor!

Kunst voor Xenia

De opening in 2014 van Xenia, het eerste hospice voor jongeren in Nederland, was de directe aanleiding voor 'De Kunstverleners' om ons project ‘Kunst voor Xenia’ te starten. We willen de zorg die Xenia verleent aanvullen met het verlenen van kunst. Voor dit project werken we nauw samen met Stichting Xenia. Ook werken we samen met (professionele) kunstenaars, cultuurexperts, jonge talenten en natuurlijk met de gasten van Xenia.
Diverse kunstenaarsorganisaties en kunstinstellingen in Leiden hebben al laten weten zich in te willen zetten om de doelstellingen van De Kunstverleners te realiseren.
 
Wilt u meer weten over onze doelstellingen? Neem dan een kijkje op de
website van De Kunstverleners.

Gesprekken met Xenia-ambassadeurs

Xenia heeft drie zeer betrokken ambassadeurs. In twee vrolijke sessies hebben we met deze drie onze plannen besproken en gebrainstormd over wat het maken of kijken naar kunst kan betekenen voor de gasten van Xenia. Ons idee om de gast met een professionele fotograaf aan een bijzondere foto van zichzelf te laten werken of met een schrijver aan zijn of haar levensverhaal, bleek tot de verbeelding te spreken van de ambassadeurs. Ook het idee om een bestaand kunstwerk voor een tijdje op de kamer te hebben, leek hen wel wat.

Xenia opent haar deuren in april. Wij hebben ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan!
Leidse Kunstroute 2013
In het weekend voor de officiële oprichting konden we Stichting De Kunstverleners tijdens de Leidse Kunstroute 2013 presenteren in Kunstcentrum Haagweg 4. Dankzij vormgever Sanne Dresmé konden wij daar ook ons mooie logo en de fraaie eerste flyer lanceren.
In dit weekend werden we verrast door alle enthousiaste reacties. Er waren vele uiteenlopende en waardevolle gesprekken en er werden contactgegevens uitgewisseld. Ook dit was voor ons een bevestiging dat de oprichting van de Stichting De Kunstverleners een goed en waardevol initiatief is.
Oprichting
Op 30 september 2013 werden de handtekeningen op de officiële stukken gezet bij notaris Erna Kortlang van De Clercq advocaten-notarissen. Stichting de Kunstverleners was een feit! Wij bedanken ook graag het Brugfonds Leiden voor haar bijdrage aan de officiële oprichting.
Vanaf dat moment zijn wij bezig geweest met het onderzoeken van alle mogelijkheden, werkten we onder andere aan een strak beleidsplan en aan de voorbereidingen van ons eerste project Kunst voor Xenia.
Geef kleur aan Stichting De Kunstverleners!

In alle disciplines van de kunst komen we kleur tegen!
Door een financiële bijdrage geeft u ‘kleur’ aan De Kunstverleners, zodat wij onze doelgroep een kleurrijk aanbod kunnen bieden. Meer informatie over doneren aan onze stichting vindt u hier.

Uw welkome bijdrage kunt u overmaken op

Bankrekening NL19 TRIO 0197736718
t.n.v. Stichting De Kunstverleners

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@dekunstverleners.nl.
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2014 De Kunstverleners, Alle rechten voorbehouden.


Nieuwsbrief niet meer ontvangen - klik hier om uit te schrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp