Copy
Deze strategie-sessie is gratis voor directeuren en managers van financiers, investeerders en beleggers
View this email in your browser
Strategiesessie: Hoe hogere beleggingswaarde realiseren 
met dierbaar, dynamisch en circulair vastgoed?


"van onroerend goed naar on-t-roerend goed met hogere beleggingswaarde"

26 Maart 2019 I 14.00-17.00 I WTC I Zuidplein 128 I Amsterdam
Wat ons beweegt, wat ons ontroert, wat ons emotioneel bindt, daar hebben we meer geld voor over. Maar hoe kunnen we nu emotionele binding met vastgoed omzetten naar economische waarde? 
AANMELDEN
De beleggingswaarde van vastgoed wordt traditioneel bepaald door locatie, functie en huur. Echter worden we vandaag de dag ook steeds meer bewust van andere zowel harde als zachte factoren van vastgoed die impact hebben op de beleggingswaarde van vastgoed
 
Harde factoren (gericht op stenen):
1) Functiedynamiek:
Het inspelen op toekomstige functiewijzigingen van vastgoed gezien vanuit zowel technisch als juridisch oogpunt
2) Circulariteit: Het inspelen op het hergebruik van gebouw-structuren, gebouw-componenten, materialen & energie, gekoppeld aan demonteerbaarheid
 
Zachte factoren (gericht op de mens):
1) Dierbaarheid: Het inspelen op de mate waarin vastgoed op emotioneel niveau mensen aan zich bindt
2) Gezondheid: Het inspelen op het welbevinden van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de gebruiker 

De opkomst van meer intelligentie in vastgoed in de vorm van o.a. slimme sensoren zorgt er daarnaast voor dat we meer inzicht krijgen in zowel gebruik als onderhoud en bovenstaande factoren verder kunnen optimaliseren. Onderzoek wijst uit dat de toepassing van bovenstaande factoren kunnen leiden tot zowel lagere aanvangsinvesteringen (10-15%) als een hogere beleggingswaarde (tot wel 20%).

De taxatie- en de bancaire wereld ziet inmiddels ook de toegevoegde waarde van deze zachte factoren. Dat is ook de reden waarom steeds meer family offices, beleggers en financiers geïnteresseerd zijn in deze zogenaamde 'impact' investeringen van duurzame gebouwen.

PPS Netwerk Nederland organiseert i.s.m. Frank Bijdendijk (Vml. directeur Woningcorporatie Stadgenoot en bedenker van Solids), Niel Slob en Saman Mohammadi (directeuren RE-BORN B.V circulair real estate) en Niels Bloem (partner en directeur taxaties van Colliers) op 26 maart 2019 (14.00-17.00) een strategie-sessie waar wij ingaan op bovenstaande ontwikkelingen en waarin de vraag centraal staat: Hoe hogere beleggingswaarde realiseren met dierbaar, dynamisch en circulair vastgoed?

Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden, IRR berekeningen en taxaties maken wij de meerwaarde (optimalisaties in financieel-economische waarde) inzichtelijk van deze factoren t.o.v. traditioneel vastgoed.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is gratis voor directeuren en managers van family offices, financiers en beleggers. U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeld-button.
AANMELDEN
PROGRAMMA 26 Maart 2019

     
Dagvoorzitter

Frank Bijdendijk (Voorzitter Nationaal Renovatie Platform)
13.30-14.00

Inloop

14.00-14.15

Welkom en inleiding PPS Netwerk Nederland
14.15-15.00

Hoe financieel rendement realiseren  met dierbaar, dynamisch en circulair vastgoed?
 
Saman Mohammadi (Directeur re-born bv)
                          &
         Niel Slob (Directeur re-born bv)
15.00-15.45
     
Hoe kijken taxateurs aan tegen de marktwaarde van dierbaarheid, functiedynamiek en circulariteit?
 
Niels Bloem (Director Valuations, Colliers International)
 
15.45-16.30
Ronde tafel discussie met sprekers en publiek onder leiding van dagvoorzitter Frank Bijdendijk

16.30-17.30
Netwerk Borrel
Toegangsvoorwaarden seminars

(1) Afmelden: Onze bijeenkomsten zijn gratis voor de doelgroep, maar niet vrijblijvend. We begrijpen dat plannen kunnen veranderen. Daarom kunt u zich tot vijf dagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn en zich in het geheel niet afmelden, dan zijn wij genoodzaakt om een kostprijs ad. €295,- (excl. BTW) in rekening te brengen. Dit vanwege gemaakte eventorganisatiekosten, en omdat onze sessies doorgaans overtekend zijn. Als u zich niet afmeldt gaan er nodeloos plaatsen voor anderen verloren.

(2) Gratis aanmelden: U kunt zich gratis voor dit evenement aanmelden indien u binnen de doelgroep valt (geldend voor leden van (semi-)publieke instellingen, deelnemers aan ons netwerk en financiers/beleggers). Valt u niet binnen de doelgroep? Dan hanteren wij een kostprijs ad. 295 euro (excl. BTW). Weet u niet (zeker) of u binnen de doelgroep valt? Stuur ons dit e-mailbericht, wij informeren u z.s.m. over uw toegangsvoorwaarden.
Klik hier om u uit te schrijven


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PPS Netwerk Nederland · Lageweg 2, Zeist, Nederland · Zeist, Utrecht 3703 CA · Netherlands