Copy
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ενδιαφέροντα νέα, άρθρα & ειδήσεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Η θεματολογία μας αφορά: 
 
  • Πρόσκληση στο forum με θέμα: "Η επιχειρηματική διάσταση των αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα". 
  • Επιστολή Ευρωπαϊκών Οργανισμών προς τους Ηγέτες των Κρατών Μελών της Ε.Ε. που αφορά στην Κοινή Στρατηγική για την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ευρώπη. 
  • Ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος, δήλωσε την υποστήριξη του στην καμπάνια Renovate Europe Campaign. 
  • Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σεμινάριο BREEAM στη Θεσσαλονίκη. 
  • Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης στην Ε.Ε. - Παρουσίαση της έκθεσης του BPIE. 
View this email in your browser
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε την Επιχειρηματική Διάσταση των Αειφόρων Κτιρίων.  Το Σάββατο, 18 Οκτώβρη στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλες τις τάσεις που αφορούν στην αειφόρο δόμηση. 
Για τις θεματικές του forum, τους ομιλητές και τις εταιρείες που συμμετέχουν, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εκδήλωσης. 
Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο

 

Ώρα προσέλευσης: 10.15 – 10.45 π.μ.

Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ.

Διοργανωτής του forum είναι το Building Green Magazine, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης και τις εταιρείες Ecoveritas και Sustain.

Ευρωπαϊκοί οργανισμοί ζητούν δεσμευτικό στόχο αύξησης ενεργειακής απόδοσης κατά 40% με επιστολή τους στους Ηγέτες των Κρατών - Μελών της Ε.Ε. 

H πρωτοβουλία Κλίματος και Ενέργειας για το 2030 και η Κοινή Στρατηγική για την Ενεργειακή Ασφάλεια, αποτελούν τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών στις 23 Οκτωβρίου. Στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ριζική ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος στην Ευρώπη και τα τεράστια οφέλη που μπορεί αυτή να αποφέρει (επίτευξη κλιματικών στόχων, καταπολέμηση ανεργίας, δραστική μείωση εισαγωγών ενέργειας κ.ά.) δυστυχώς αγνοήθηκαν.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής εδώ.
 
Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης συνυπέγραψε την επιστολή. 

Ο Ευρωβουλευτής κος Κώστας Χρυσόγονος, στηρίζει την εκστρατεία Renovate Europe Campaign.         Διαβάστε εδώ τον σκοπό και τους στόχους της καμπάνιας. Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης έχει επιλεγεί ως το Εθνικό Σημείο Επαφής του Renovate Europe
Η εταιρεία ECOVERITAS είναι εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων πράσινων-αειφόρων κτιρίων καθώς και  ιδρυτικό μέλος του BRE Academy. Επίσης είναι BRE Ηost Partner για την εκπόνηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων BREEAM στην Ελλάδα.

Το επόμενο 
Assessor Τraining Courseέχει προγραμματιστεί για τις 18,19 και 20 Νοεμβρίου 2014 και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την εταιρεία GREENWORKS

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση, τις ώρες διεξαγωγής και τους διοργανωτές ακολουθήστε το σύνδεσμο
Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης στην Ε.Ε. 

Στην έκθεση που δημοσίευσε το 
BPIE (Building’s Performance Institute Europe), αναλύονται οι εθνικές προσεγγίσεις των χωρών – μελών της Ε.Ε. όσον αφορά στην πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων τους. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Performance Certificates – EPC) περιλαμβάνονται στους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του ευρωπαϊκού κτιριακού αποθέματος. Παρόλα αυτά, στην πλειονότητά τους, τα κράτη – μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποδοχή των EPCs από το κοινό και την αγορά.
Διαβάστε το εισαγωγικό άρθρο που αφορά στη μελέτη ακολουθώντας τον σύνδεσμο
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ένας από τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης, είναι η παρουσίαση και προβολή κτιρίων νέας γενιάς, που ακολουθούν και εφαρμόζουν πρακτικές Χαμηλής ή Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης.
Θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας έργα σύντομα! 
Ακολουθήστε το σύνδεσμο, που οδηγεί σε ένα λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εισαγωγής στοιχείων και δείτε το έργο σας δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του INZEB.ORG.
*Τα στοιχεία, πριν τη δημοσίευση, θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Ομάδα του INZEB​.​
Χρησιμοποιείστε τα social share buttons και μοιραστείτε τα νέα μας με τους φίλους και συνεργάτες σας. 

Με εκτίμηση 

INZEB Marketing Team
Forward
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 INZEB.ORG, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γραβιάς 28, 54645, Θεσσαλονίκη
Τ. 211 7708899 | Μ. inzeb@inzeb.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences