Copy
10 ежедневни библейски изучавания от Скрипчър Юниън
Ден 2: Търси убежище
Псалом 90
Прочети
Тъй като повечето от нас са блокирани и работят от дома, вероятно се сещаме за времената, когато бихме могли да се насладим на широките и открити пространства! Мойсей и народа на Израел бяха в пустинята - открито пространство! Но като че ли главите им бяха „блокирани“, заседнали в Египет. Това трябва да е бил много труден момент за Мойсей, който води Израел, както забелязваме от мъката, прозираща зад този псалом. Между другото, това е единственият псалом на Мойсей. И въпреки че е писан на фон, където неподчинение = наказание - което не е това, което изпитваме в момента - Мойсей ни насочва към Бог, Който слуша, Който отговаря и Който има състрадание. Това е Бог, Който е бил, е и ще бъде - нашето прибежище - в Него има безопасност, сигурност, подслон, защита и убежище.
Действие
Днес изберете друга държава, която е в отчаяно положение, и се молете за Божията защита и безопасност над хората там.
Със семейството ти
Както беше в дните на Мойсей, така е и с нас сега. Живеем в предизвикателни времена. Но в средата на думите си Моисей пише, че можем да „се радваме… веселим… се развеселим“ (стихове 14,15).
Намерете в дома си нещо, което можете да превърнете в усмихнато лице, напр. хартиена чиния, изрежете няколко парчета хартия/картон, фризби и т.н. Всеки може да създаде едно или две (или повече) и да напише върху тях някои неща, които се случват във вашата общност, които ви правят щастливи (и правят Бог щастлив също!). Показвайте ги на хората у дома си и им ги напомняйте в тези тежки и тъжни времена.
Изпейте „Ако си щастлив с Исус …“ (и добавете някои нови куплети).Молитва
Господи, благодарим Ти, че ни напомняш, че насред непредвидимия и променлив ход на времето, Ти си нашето вечно обиталище. Амин.
Контакти:

Михаила Петрова - 0894480701
scriptureunion@abv.bg
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Scripture Union Bulgaria, All rights reserved.