Copy
10 ежедневни библейски изучавания от Скрипчър Юниън
Ден 1: Не се отказвай
Битие 18:22-23
Прочети
Този пасаж, включващ Божия съд за два града, е доста предизвикателен. В разгара на това е Авраам. Докато четохте този пасаж, забелязахте ли колко упорит беше Авраам? Той продължи да призовава Бог да отговори на молитвите му. Авраам беше дълбоко загрижен за приятелите и семейството си, дотолкова, че никога не се отказваше да иска Божията намеса. В тези несигурни времена, когато глобалната пандемия се разпространява, ние можем да изберем да бъдем като Авраам. Можем да извикаме към Бога от името на уязвимите, на нашите приятели и семейства. Ние НЕ вярваме, че вирусът е Божият съд за света, но вярваме, че подобно на Авраам, можем да бъдем хора на молитва и хора на действие.

Действие
Изберете си държава, поразена от вируса, която не познавате много добре. Молете се за лидерите, медицинските специалисти и пациентите в нея.
Със семейството ти
Можеш ли да се сетиш за нещо, което непрекъснато си искал от родителите си, когато си бил дете? Поговорете си заедно за това. Какъв беше резултатът от това упорито питане? Авраам зададе въпрос на Бог 6 пъти, защото е бил загрижен за някои хора. Днес сме уверени и знаем:
•    Бог се интересува ... Той винаги се интересува
•    Бог слуша ... Той винаги слуша
•    Когато изглежда, че на молбите ни не се отговаря, Бог е достатъчно великодушен, за да се справи с нашето постоянно питане
•    Можем да се доверим на Бог, дори когато не можем да разберем събитията
Какво е това нещо, за което искате да помолите Бог днес? Може да е нещо, за което цялото ви семейство иска да се моли заедно. Напишете го и го поставете в кутия на вашата маса за хранене или някъде, където можете да го виждате редовно. Нека всеки път, когато се храните тази седмица, някой от семейството ви го извади, прочетете го и след това се помолете заедно.
Господи, в тези времена на несигурност ние се молим за страдащия свят. Смили се над нас. Амин!
Контакти:

Михаила Петрова - 0894480701
scriptureunion@abv.bg
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Scripture Union Bulgaria, All rights reserved.