Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 2 juni 2017
John Blankendaal

 

In deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen bij Brainport Industries. De Fieldlabs gaan een versnelling in, omdat de co-financiering van de provincie Noord-Brabant rond is en de beschikkingen binnen komen. Onze zichtbaarheid in Duitsland werpt vruchten af en leidt tot gezamenlijke projecten. De bouwactiviteiten op de Brainport Industries Campus starten op. Na de bouwvak zal dit zichtbaar worden.  Op 12 oktober tijdens het Jaarcongres op de High Tech Campus zullen we uitgebreid stil staan bij deze ontwikkelingen. Tot die tijd wens ik u veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

bedrijfsbezoek tbp electronics

Op woensdag 28 juni a.s. brengen de leden van Brainport Industries een bezoek aan lidbedrijf tbp electronics in Dirksland. Het thema van deze bijeenkomst is het internet der dingen ofwel industrie 4.0. De hoofdcontactpersonen hebben voor deze bijeenkomst een uitnodiging op persoonlijke titel ontvangen.

Outsourcing Development & Lifecycle management

Vandaag, 2 juni, wordt het boek over ondernemend samenwerken tussen uitbesteders en toeleveranciers gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Ontdekfabriek. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Marc Hendrikse, CEO van NTS en Hans Duisters CEO van Sioux. Leden van Brainport Industries ontvangen per bedrijf een exemplaar van dit boek. Dit boek is tevens te bestellen via www.wimsteenbergen.com

Welkom nieuwe leden

Tijdens de Algemene Bestuursvergadering van 1 juni zijn de volgende bedrijven toegetreden tot Brainport Industies:
- Cadac Group MFG uit Heerlen
- Philips Innovation labs uit Eindhoven

Wij heten hen van harte welkom in het netwerk van Brainport Industries. 
Kijk hier voor het actuele ledenoverzicht.

Technologie


 

Fieldlab The Smart Connected Supplier Network

Van 8 tot en met 14 juni vindt in Eindhoven de vierde pressure cooker in het kader van Fieldlab Smart Connected Supplier Network plaats.
Deze vierde pressure cooker heeft als onderwerpen facturatie en infrastructuur.
Ook tijdens deze pressure cooker zullen diverse partijen (OEM en Tier 1) aanschuiven om deel te nemen en zo de toepasbaarheid zo breed mogelijk te maken.De ERP bedrijven hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan het testen en implementeren van de standaarden. Het onderdeel over infrastructuur heeft tot doel om te bepalen hoe deze berichten tussen de verschillende systemen en bedrijven zullen worden uitgewisseld. Dit is een belangrijke stap in het openstellen van de standaard, en zorgt ervoor dat de standaard eenvoudig te gebruiken wordt.Verder kijken we uit naar het oordeel van de provincie Noord Brabant over een ingediende subsidieaanvraag. Bij goedkeuring zal de groep deelnemende bedrijven (zowel maakbedrijven als software bedrijven) aanzienlijk groeien en zetten we op korte termijn al de eerste stappen in de praktijk.
 

CTO Club voor toeleveranciers

Het doel van deze groep is dat de deelnemers hun ervaringen over een specifiek onderwerp delen, waardoor men inspiratie krijgt om in het eigen bedrijf zaken op te pakken.De CTO-club voor Toeleveranciers is op 18 mei weer bij elkaar geweest. Deze keer was MTA de gastheer. Met 16 deelnemers hebben we de vraag van MTA besproken. Patrick Geerts en Mark Gloudemans van MTA hebben aangegeven dat het een waardevolle bijeenkomst was waarbij ze ook nieuwe inzichten hebben opgedaan. Zij gaan er intern mee verder. Daarnaast zal er een vervolg worden opgezet voor de deelnemers die hier interesse in hebben. Marty van de Ven zal dit verder oppakken.

Markt


 

medizintechnik holland

Dit jaar vindt op 21 en 22 juni in Nürnberg de MT Connect plaats. Deze beurs en congres biedt veel mogelijkheden om met Duitste medtech bedrijven in contact te komen. Vanuit Medizintechnik Holland heeft Brainport Industries met 11 Nederlandse lidbedrijven een paviljoen op deze beurs. Tevens organiseren we samen met de NBSO en het Consulaat Generaal een netwerkevent om met Duitse ondernemers kennis te maken.
Wij nodigen u graag uit om de beurs en het congres te bezoeken van 20 t/m 22 juni door mee te gaan met de ondernemersreis naar de MT Connect beurs en Medtech Summit in Nürnberg, georganiseerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

VR/AR Hype or serious business?

Net als vorig jaar heeft de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) onderzoek gedaan naar Virtual Reality en Augmented Reality (VR/AR). Dit jaar waren diverse partijen (waaronder Brainport Industries) gevraagd om dit onderzoek te ondersteunen. Dat het onderwerp op veel interesse kan rekenen, bleek al tijdens de Hannover Messe 2017 waar partner Oost NV een lezing hield naar aanleiding van dit onderzoek. Inmiddels is het complete onderzoeksrapport beschikbaar via  
http://bom.instantmagazine.com/bom-special-issue/vrar-hype-or-serious-business/#!/de-onvermijdelijke-digitalisering-copy.

BEZOEK AAN OPTENCE

Afgelopen november hebben leden van het Duitse optieknetwerk OPTENCE een bezoek gebracht aan de Brainport regio om kennis te maken met de netwerken van Brainport Industries en DSPE. Aansluitend hebben zij tijdens de Precisiebeurs kennis gemaakt met overige leden van beide netwerken.
Deze kennismaking was voor dit netwerk een eye-opener en zij nodigen ons nu uit voor een tegenbezoek aan de regio Wetzlar en Aken tijdens hun herfstbijeenkomst eind september 2017. Leden van Brainport Industries en DSPE krijgen hiervoor een uitnodiging. Meer informatie en aanmelding.

Mens

update van het brainport industries college

Het schooljaar loopt weer ten einde. De periode van het uitreiken van het diploma voor de BBL leerlingen in het laatste jaar en het matchen van weer nieuwe leerlingen. De eerste 30 plaatsingen voor het volgend schooljaar zijn weer een feit. Terwijl de intakegesprekken en sollicitatie gesprekken bij de lidbedrijven nog in volle gang zijn. Op 15 juni is de leden vergadering van het BI College waarbij ook de genomineerde leden voor de William Pijnenburg Award 2017 bekend worden gemaakt. Meer nieuws is te vinden in de College Update.

Teclab zoekt gastsprekers

Teclab is op zoek naar enthousiaste en deskundige personen die een gastles willen en kunnen verzorgen: Een gastles kan vele varianten hebben, theorie, practicum, maar ook een demonstratie is heel goed denkbaar. Doel is om studenten te stimuleren om zelfstandig de aangeboden leerstof te vertalen en relaties te onderzoeken om de aangeboden leerstof te kunnen implementeren in het eigen bedrijf. De studenten triggeren, het referentiekader vergroten, visies laten ontwikkelen, een nieuwe wereld openen, enz.De gastlessen worden meestal op een avond verzorgd, op de locatie Frederiklaan 60a, maar in principe zijn ook daarop varianten mogelijk. Concrete vragen zijn er op het gebied van begeleiding in projecten, machineveiligheid en financial control. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Weert.

Succesvolle eerste editie ASQ Fontys

Tijdens de Dutch Technology Week vond op dinsdag 16 mei de eerste editie van ASQ Fontys plaats. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op een succesvol event, waar HBO onderwijs en bedrijfsleven nader kennis konden maken over praktische onderzoeksvragen. Kijk hier voor een korte videoimpressie

Dutch Technology Week 2017

Van 15 t/m 20 mei 2017 vond de 6e editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Velen (waaronder ook veel leden van Brainport Industries) hebben zich ingezet om te laten zien en ervaren hoe gaaf het werken in de techniek is.Dit jaar was het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven het centrale punt van waaruit veel activiteiten plaatsvonden.Er werden gedurende die week meer dan 50 activiteiten georganiseerd, niet alleen in de Brainport regio, maar ook daarbuiten.Via diverse social media kanalen werd hier aandacht aan besteed. Traditiegetrouw werd deze week afgesloten met de High Tech Ontdekkings Route op zaterdag 20 mei. Op diverse hotspots konden kinderen en hun ouders kennis maken met techniek. Brainport Industries stond met bedrijven in De Ontdekfabriek, waar we heel veel enthousiaste reacties hebben ontvangen van zowel de kinderen als hun ouders. Maar ook in Liessel waren diverse leden aanwezig. 

Agenda

Datum & Locatie Bijeenkomst Rol Informatie
02-06-2017
Boeklancering 'Outsourcing and Development of Life-Cycle Management
15-06-2017
Ledenvergadering Brainport Industries College
21/22-06-2017, Neurenberg
MT Connect
28-06-2017, Dirksland
Bedrijfsbezoek tbp electronics
29-06-2017
Vacuum event DSPE
Partner
Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2017 Brainport Industries