Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 2 mei 2017
John Blankendaal

 

In deze speciale editie van onze nieuwsbrief kijken we terug op de Hannover Messe 2017 met een aantal high lights. Ik wens u veel leesplezier!
Achter de schermen zetten we de puntjes op de i voor de diverse activiteiten van de Dutch Technology Week die wordt gehouden van 15 t/m 20 mei 2017. Hierover zullen we u tijdig informeren.
Eind van deze maand ontvangt u onze reguliere nieuwsbrief.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

Hannover Messe 2017 

Ook dit jaar pakte Nederland weer flink uit op de grootste industriebeurs ter wereld met Nederlandse paviljoens in hal 2 (R&D), hal 4 (toeleveranciers), hal 8 (fieldlabs) en hal 27 (energie). Daarnaast waren bedrijven op individuele basis aanwezig in diverse hallen.
Enkele feiten: Circa 225.000 bezoekers bezochten de 6500 exhibitors op de Hannover Messe, waarvan 30% van buiten Duitsland. China staat hierbij op de eerste plaats met 9000 bezoekers en Nederland staat op plaats 2 met 6500 bezoekers, voor India met 5300 bezoekers. Nederland eindigde op de 4e plaats in de standhouderranking na Duitsland, China en Italie. Hannover Messe bevestigd hiermee haar reputatie als internationale ontmoetingsplaats voor industrie en techniek. Lees hier het persbericht van de Hannover Messe.
Hannover Messe 2018 wordt gehouden van 23 t/m 28 april 2018 en Mexico is partnerland.

 
 

Dutch Industrial Supply 

Traditiegetrouw presenteerden de Nederlandse toeleveranciers zich als Dutch Industrial Supply in hal 4 waarbij NEVAT, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum, Holland Innovative en Brainport Industries weer intensief hadden samengewerkt om de Nederlandse deelnemers zo goed mogelijk te positioneren. Ook het RVO, de ministeries en ambassades boden hierbij ondersteuning.Nieuw dit jaar was de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse start-ups in hal 3 en 4.
Het centrale Holland paviljoen in hal 4 werd intensief gebruikt. Zo was er gedurende de week een interessant lezingen programma. Dit werd goed bezocht, mede doordat het programma integraal vermeld stond op de website van de Hannover Messe en er lezingen zowel in het Engels als in het Duits werden aangeboden.  
Brainport Industries presenteerde zich dit jaar met een combinatie van bedrijven: Euro-Techniek, tbp electronics, Softwareport en projecten: de Brainport Industries Campus en de 2 fieldlabs 'Flexible Manufacturing en The Smart Connected Supplier Network'. In de stand van de fieldlabs mochten we gebruik maken van de robotcel van Yaskawa met vision inspection systemen van Beltech.Deze opstelling was een echte blikvanger. Softwareport, de samenwerking tussen Festa Solutions, Cordis en Unit040 werd uitgeroepen tot een van de 10 Highlights@Industrial Supply.
De deelnemers aan de Hannover Messe waren tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Ze constateren dat bezoekers zeer gericht op zoek zijn naar aanbieders. Over de zichtbaarheid bij onze Duitse gastheren oogstte tevredenheid. “Onze inspanningen om gezien te worden door de Duitsers begint zijn vruchten af te werpen, maar we zijn er nog niet” aldus John Blankendaal. “De Duitse markt vraagt om vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Uiteindelijk wordt het succes van een beurs bepaald door de orders die de deelnemers scoren.”
 

Bezoek staatssecretaris Sander Dekker, Monique van Daalen ...

Op maandag bezocht staatssecretaris Sander Dekker de Hannover Messe. Hij bracht een bezoek aan de Nederlandse paviljoens en er was een lunchafspraak met een kleine delegatie bestaande uit o.a. Nicol van Hoof en Saskia Nije. Daarna kwam de staatssecretaris naar hal 4 waar hij samen met prins Constantijn de opening verrichte van 'Meet the Industry Giants'. Vervolgens bracht de staatssecretaris een bezoek aan een paar geselecteerde stands in hal 4 waaronder de stand van de firma Contour. 
Niet alleen de staatssecretaris was op maandag in Hannover. Ook Ineke Dezentje, Armandus Lundqvist en diverse andere delegaties brachten een bezoek met ieder een eigen programma. Zo kwam ook de ambassadeur in Berlijn, Monique van Daalen, naar de beurs. Namens het Dutch Industrial Supply leidde John Blankendaal haar persoonlijk rond.
 

Bezoek prins Constantijn

Op maandag 24 april bracht prins Constantijn een bezoek aan de Hannover Messe 2017. Daar opende hij samen met staatssecretaris Dekker het 'Meet the Industry Giants' en vervolgens de competitie tussen de Nederlandse en Duitse start-ups. Tevens bezocht hij de Nederlandse start-ups in hal 4, waar hij werd rondgeleid door Hans Meeske, directeur van Holland Innovative.
 

Bezoek minister Kamp

Minister Kamp bezocht de Nederlandse delegaties op dinsdag en bij die gelegenheid opende hij o.a. de finale van 'Meet the Industry Giants'. John Blankendaal ontving de minister namens het Dutch Industrial Supply in hal 4. Vervolgens ondertekenden Dennis van Beers Directeur Festo Nederland en John Blankendaal Managing Director van Brainport Industries in aanwezigheid vand de minister een intentieverklaring voor samenwerking op de Brainport Industries Campus. Daarna werd de minister rondgeleid in hal 4 door Jan van Moorsel van het Mikrocentrum en Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaaluniewaarbij o.a. Euro-Techniek en Softwareport werden bezocht.

 

Business Fruhstuck Baden Wurttemberg Int.

Op initiatief van Brainport Industries kwamen woensdagochtend Nederlandse en Duitse toeleveranciers bij elkaar voor een business Frühstück op het paviljoen van Baden Württemberg Int. Na een kort welkom door Dr. Kai Schmidt-Eisenlohr, Geschäftsführer van Baden Württemberg Int. en John Blankendaal namens het Dutch Industrial Supply werd er onder het genot van een kopje koffie met een broodje en pretzels enthousiast contact gelegd en kennis uitgewisseld tussen de Nederlandse en Duitse ondernemers.

Samenwerking Beierse cluster M&A en Brainport regio

Op woensdagmiddag werd een samenwerkingsovereen- komst getekend tussen het Beierse cluster Mechatronics & Automation en een Nederlands consortium bestaande uit Brainport Development, TU/e en Brainport Industries. De partners bevestigen hiermee hun bereidheid om de goede betrekkingen verder te intensiveren. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Heiko Bartschat namens Mechatronics & Automation, Joep Brouwers namens Brainport Development, Clement Goossens namens de TU/e en John Blankendaal namens Brainport Industries.De ondertekening werd aangekleed met cakejes en er werd getoast op de samenwerking.  Lees hier het persbericht. 

paneldiscussie Allianz Industrie 4.0 

Op donderdagmiddag was er een interessante paneldiscussie tussen Duitse en Nederlandse start-ups. Namens Allianz Industrie 4.0 introduceerde Catherina Mattes het cluster Allianz Industrie 4.0 en de deelstaat Baden Württemberg. John Blankendaal schetste het Nederlandse start-up landschap. Daarna stelden de start-ups zich voor: robodev GmbH, scitis.io GmbHJDI en Pulseform. Onder leiding van John Blankendaal wisselden de start-ups van gedachten over Industry 4.0, Smart Industry en interculturele uitdagingen.

Koningsdag @ Hannover Messe

Traditiegetrouw wordt op donderdagmiddag een receptie gehouden in het Nederlandse paviljoen in aanwezigheid van de Nederlandse consul-generaal in Munchen, Peter Vermeij, en de directie van de Hannover Messe en wordt de Goldene Tulipe van de NEVAT uitgereikt. Dit jaar had deze bijeenkomst een extra feestelijk tintje vanwege de 50ste verjaardag van de Nederlandse koning. Diverse Nederlandse stands hadden die dag een extra oranje tintje en ook het paviljoen van Brainport Industries was versierd.Na het uitbrengen van de toast op de koning, was er een gezellig samenzijn, wat later door zo'n 140 Nederlandse standhouders werd voortgezet in de Munchener Halle.

Agenda

Datum & Locatie Bijeenkomst Rol Informatie
15/20-05-2017
Dutch Technology Week
Partner
16-05-2017
ASQ (All Sorts of Questions)
20-05-2017
High Tech Ontdekkings Route
Partner en exposant
Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2017 Brainport Industries