Copy
Het einde van het jaar nadert. En we staan op de drempel van een nieuw decennium. Een goed moment om even stil te staan. Bij wat er om ons heen gebeurt en hoe we de grote uitdagingen die voor ons staan met elkaar oppakken.
We zien dat complexiteit een rode draad is in veel opgaven. We waarderen mensen die deze complexiteit niet uit de weg gaan, maar haar vol durven te omarmen! Mensen die blijven ontdekken, doen en leren. Of het nu gaat om een ingewikkelde onderhandelingssituatie, wereldkampioen worden op zonne-energie of een multi-party-initiatief starten. In deze nieuwsbrief delen we ervaringen en inzichten van mensen die voortdurend leren en het lef hebben een complexe uitdaging aan te gaan. Om zo een succesvol resultaat te behalen. Het kan wel! Hele fijne feestdagen gewenst met elkaar.
Solar Boat Team
WAT STUDENTEN VAN HET SOLAR BOAT TEAM ONS LEREN
OVER SAMENWERKEN
Sinds dertien jaar komen studenten van verschillende opleidingen aan de TU Delft ieder jaar samen om een boot te bouwen op zonne-energie. Tot 2018 deden de teams met hun boot mee aan de wedstrijd op het binnenwater, maar dit jaar waagden de studenten de stap naar de koningsklasse: de Offshore Class, het wereldkampioenschap voor zonneboten op volle zee. Ze realiseerden een prestatie van wereldformaat en werden in Monaco wereldkampioen op zee. Hoe hebben ze dit bereikt en wat kunnen wij van deze jonge talenten leren? We interviewden Tom Cratsborn, projectmanager, en Kristian Ruiter, teammanager.
Lees meer
'ONDERHANDELEN MET NGO'S VRAAGT OM ROLHELDERHEID EN EEN TRANSPARANT PROCES'
Boeren, bouwers, leraren: er wordt de laatste tijd veel gedemonstreerd in Nederland. Waar conflicten spelen en tegengestelde belangen de boventoon voeren, lijkt een voor alle stakeholders succesvolle uitkomst van een onderhandeling vaak ver te zoeken. Als ngo’s aan de onderhandelingstafel zitten, spelen ook andere factoren. Een activistisch profiel, een kritische achterban. Hoe houd je daar rekening mee en kom je tot een oplossing die voor alle partijen aan de onderhandelingstafel goed is. ‘Water bij de wijn is hierbij juist niet de insteek,’ aldus P2’ers Marja van Schie en Femke Vergeest. In deze nieuwsbrief delen zij een aantal lessen uit de praktijk en van hun recente studiereis naar Boston en Harvard University over onderhandelen met ngo’s.
Lees meer

‘Het blijkt lastig om initiatieven met meerdere partijen succesvol van de grond te krijgen’

MULTI-PARTY-INITIATIEF
SUCCESVOL SAMENWERKEN IN EEN MULTI-PARTY-INITIATIEF
Jaap Walter is een van de nestors van P2. Hij heeft in zijn werkzame leven vele projecten geleid in de industrie, de gezondheidszorg en bij gemeenten. Ook heeft hij een aantal boeken geschreven over procesmanagement. Op zijn 65e is hij aan het promoveren op dit onderwerp en meer specifiek, welke interventies kunnen toegepast worden om een multi-party-initiatief (MPI) levensvatbaar te maken. Voor deze nieuwsbrief vroegen we hem om alvast enkele ideeën met ons te delen.
Lees meer
Website p2
P2_IdeeenWerken
p2 strategie realisatie ontwikkeling
Copyright © 2019 P2, All rights reserved.


Wil je wijzigingen aanbrengen? Wijzig je voorkeuren of schrijf je uit.