Copy
TAO CENTRUM WESSEM  NIEUWSBRIEF
View this email in your browser

TAO CENTRUM WESSEM

Nieuwsbrief OKTOBER 2019

MEER INFORMATIE

VOLG  op  F A C E B O O K VOLG op F A C E B O O K
KANAAL van TAO CENTRUM WESSEM KANAAL van TAO CENTRUM WESSEM
Website TAO CENTRUM WESSEM Website TAO CENTRUM WESSEM
Email Email

Taijiquan Qigong Jinggong

Special

Taijiquan

Tai-Chi, zoals deze kunst en kunde door de meesten gekend, is een trend. En daar zijn goede redenen voor. Taijiquan (太 極 拳) is de officiële naam voor wat in de volksmond Tai-Chi wordt genoemd. Er zijn vele schrijfwijzen, gehanteerd door personen die op zoek zijn naar leraren die deze kunst en kunde doceren. Bijvoorbeeld - Tai Ch'i - Taiji - T'ai Chi Ch'üan, Tai Qi etc. 

Innerlijke alchemie
Bij Tai-Chi (Taijiquan) denken de meeste mensen vooral aan een in slow-motion uitgevoerde set bewegingen. Maar het is nog veel meer: het omvat o.a. ook een uitgebreide filosofie. De taoïstische traditie leert ons dat de uitvoering van de set bewegingen het een en ander bewerkstelligt in ons innerlijk. De weg van de innerlijke alchemie. De weg naar het diep in ons innerlijk verscholen gebied van onbegrensde mogelijkheden. De basis voor een lang gezond en gelukkig leven. Taijiquan-Qigong-Jinggong helpt ons contact te maken met deze innerlijke bron.

Taijiquan is trendy
Velen beoefenen het, het is een snel groeiende tak van gezondheidstrends. Zo’n 50 jaar geleden waren er in heel Limburg pakweg 3 leraren actief. Dat aantal is explosief gegroeid. De eerste boek-uitgave in de Nederlandse taal stamt uit 1977 daarna zijn er vele publicaties gevolgd en ‘last but not least’ op kanalen zoals YouTube is ook heel veel te vinden.
Waarom is Taijiquan zo populair?
Stress en spanningen zijn de belangrijkste problemen van de tijd waarin wij leven. Het leven is naar buiten gericht, veel mensen zijn het contact met zichzelf kwijtgeraakt. Zijn een speelbal van omstandigheden.
Men zoekt steeds vaker naar een meer natuurlijke manier om tot rust te komen en een creatief, open, plezierig, humorvol leven te leiden. Dat wil Taijiquan-Qigong-Jinggong binnen TAO CENTRUM WESSEM bieden.

Ervaar Taijiquan bij Tao Centrum Wessem.
 

E-publicatie over Taijiquan
Voor nieuwsbrief lezers gratis te downloaden.
Voor het downloaden
klik HIER


Taijiquan Qigong Jinggong

Introductiecursus

De eerstvolgende Taijiquan-Qigong-Jinggong introductiecursus
start op 28 oktober 2019.


Inschrijven?
Klik op de foto hieronder.
Bij de foto: Jo geeft les (1992) bij het Sino Japan Friendship Hospital  te Beijing
Copyright © 2019 TAO CENTRUM WESSEM, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp