Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
 

NIEUWSBRIEF december 2018

Activiteiten


Intervisie vindt plaats op 30 januari en 16 april 2019. Op 24 januari start er een Basistraining en de volgende Train de Trainer begint op 18 september. Let op ons laagdrempelige aanbod van eendaagse in-company workshops. Al onze overige trainingen kunnen eveneens in-company worden gegeven. Voor accreditaties en puntjes, ga naar de website. Interesse om met cliënten naar het Beschermjassenhuis te komen?
Lees meer

Praatjes vullen gaatjes

 
In mijn hart

Albert en ik werden uitgenodigd om samen met de Penitentiair Inrichtingswerkers in Vught te werken aan een zorgzamer en vaderlijker attitude. Bij aanvang van de training keken de deelnemers me aan: “Hoezo! Dat gaan we echt niet doen in deze training. Dat doen we al!” Het zweet brak me uit. Hoe nu verder? We zijn gaan zoeken naar wat ze dan wel wilden en dat bleek te zijn: leren communiceren met hun leidinggevenden. “Je was aan het zweten hè!”, zeiden ze me met een knipoog. Ik had inderdaad anderhalf uur geploeterd voor we wisten wat dan wel. Dus ze zagen me kwetsbaar worden, en dat was het moment dat ze met me mee gingen. Ze hebben vervolgens de meest kwetsbare verhalen met ons durven delen. Ik heb ze voor altijd in mijn hart gesloten. 

Kitlyn Tjin A Djie

Scheurkalender


Wanneer gaan we weer naar huis

Ik droomde van es lekker rustig
Nu mis ik zelfs de ruzies thuis
en de borden door de kamer
en m'n zusje aan m'n haren
Wanneer gaan we weer naar huis

Ik wilde ook wel eens wat anders
dan altijd diezelfde slavinken,
aardappels, bloemkool op het fornuis
En nu mis ik zelfs het papje
over de bloemkool, snap je?
Wanneer gaan we, wanneer gaan we
Wanneer gaan we weer naar huis
 
Thuis is waar je jas hangt,
waar je droomt van ergens anders,
waar je weg wil. Dat is thuis
Thuis is die ellende waar je altijd
weer naar terugverlangt
Wanneer gaan, wanneer gaan we
Wanneer gaan we weer naar huis

Ik wil hier helemaal niet wezen
Ik ben hier zomaar, per abuis,
verzeild geraakt, verkeerde trein
Wanneer gaan we weer naar huis

Ik mis de maan schijnt door de bomen
Ik mis Floppie, Flap en Pluis,
m'n eigen kussen, m'n computer
en ik wil m'n eigen muis

Ik mis m'n vader die nooit afwast
en het snaaien in de koelkast
Wanneer gaan, wanneer gaan we
Wanneer gaan we weer naar huis

Wanneer gaan we
Wanneer gaan we nou
Wanneer gaan we weer naar huis

Theo Nijland | YouTube

Contact en informatie


Bureau Beschermjassen

I: www.beschermjassen.nl
E. info@beschermjassen.nl

Volg ons op Twitter

 

Colofon


Redactie: Irene Zwaan
Opmaak: tinka4design
 

AFMELDEN


Klik hier als je je wilt AFMELDEN voor de Nieuwsbrief

 

AANMELDEN


Klik hier als je je wilt AANMELDEN voor de Nieuwsbrief
 

Nieuwe website

 
De website is vernieuwd! Tinka heeft als altijd weer haar uiterste best gedaan aan al onze wensen te voldoen. Wat ons betreft is ze er goed in geslaagd een moderniseringsslag te maken zonder het oude helemaal achter te laten. We zijn blij met de nieuwe warme look en frisse kleuren. En alles is nog steeds lekker toegankelijk en overzichtelijk. 

Niet meer zonder jou

 
De theatervoorstelling Niet meer zonder jou, aangeboden door Kitlyn en Mirjam Bakker, directeur van het Opleidingsinstituut voor Contextuele Studies ‘Leren over Leven’ was een groot succes. Wat een avond! Het was een indrukwekkende voorstelling. De meeste mensen werden diep geraakt door het samenspel tussen moeder en dochter. Een Marokkaanse moeder vertelde dat haar dochter na zien van de voorstelling zei: “Nu pas snap ik je.” Het gebeuren zal nog lang naklinken bij de aanwezigen. 


(klik op de foto voor vergroting)

Beschermjassenhuis

Op de nieuwe website schenken we aandacht aan het Beschermjassenhuis: een veilige plek waar hulpverleners en families samen leren. Er is veel belangstelling om huizen op te richten in het land. Heb je ook belangstelling? Het is belangrijk te weten dat je minimaal de Train de Trainer moet hebben gevolgd, dat je toestemming nodig hebt van Kitlyn en dat er een intervisieverplichting is. 

De Opvoedkaravaan

Heerhugowaard heeft weer flink uitgepakt tijdens de jaarlijkse Opvoedkaravaan. In een prachtig uitgevoerde huis-aan-huiskrant leer je hoe je familieverhalen op tafel krijgt en hoe je kinderen daar bij betrekt. Wethouder John Does legt als voorbeeld zijn eigen familiehistorie bloot in een genogram aan de hand van het thema muziek. Ontroerend en leerzaam. 

Mijn Schatkamer

Beschermjasser in België Griet Severeyns ontwikkelde het prachtige boekje ‘Mijn Schatkamer’ vanuit de insteek van Beschermjassen om met leerlingen in de klas op zoek te gaan naar familieverhalen en zo tot verbinding te komen. Het is enorm positief geëvalueerd en wordt breed ingezet.  

Leergemeenschap

In het Beschermjassenhuis werken we met het concept 'leergemeenschap': hulpverleners die samen met families leren over families. Spark van Beurden (DreamTeam) deed eerder onderzoek naar eigen-krachtoudertraining Shabab van Nu! van Stichting Attanmia in Rotterdam. Via de training vormen ouders in hun buurt hun eigen leergemeenschap, om van elkaar te leren over het opvoeden van pubers in migratiecontexten. Daarover, en hoe we ouders kunnen zien als 'leerbronnen' voor elkaar, verscheen deze maand het artikel "How Moroccan-Dutch Parents Learn in Communities of Practice: Evaluating a Bottom-Up Parenting Programme" in het wetenschappelijke tijdschrift Child & Family Social Work. Artikel

Glenn Helberg
in Pakhuis de Zwijger

Maurice Seleky van Pakhuis de Zwijger spreekt met Glenn Helberg, psychiater en activist over hoe het onderwijssysteem geen ruimte biedt voor meertalige kinderen, de invloed daarvan, en de waarde van meertaligheid voor Nederland. Luister naar het gesprek

Sven tot het einde

Een paar jaar geleden schreef Irene het boek Sven tot het einde, over het opmerkelijke en ontroerende verhaal van een uithuisgeplaatste puber met een LVB, ODD en leukemie die dankzij onorthodoxe oplossingen een ongekend mooi levenseinde beleeft. Als de hulpverleners hun hart laten spreken verdwijnt zijn gedragsstoornis als sneeuw voor de zon. Tijdelijk verkrijgbaar voor slechts €9,95 

© 2018 Bureau Beschermjassen

Bureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bureau Beschermjassen · Koninginneweg 188 · Amsterdam, 1075 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp