Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
 

NIEUWSBRIEF maart 2019

Activiteiten


Intervisie vindt plaats op 16 april en 2 juli 2019. Op 23 mei start er een Basistraining en de volgende Train de Trainer begint op 18 september. Let op ons laagdrempelige aanbod van eendaagse in-company workshops. Al onze overige trainingen kunnen eveneens in-company worden gegeven. Voor accreditaties en puntjes, ga naar de website. Interesse om met cliënten naar het Beschermjassenhuis te komen? Lees meer

Praatjes vullen gaatjes

 
Liefdevolle hulp aan families

Ik las het ervaringsverhaal van Jason Bhugwandass in de Volkskrant: ‘Sluit depressieve kinderen niet op maar geef ze liefde’. Hij beschrijft hoe de gesloten jeugdzorg hem heeft neergehaald in plaats van opgetild en alle kansen die hij had op een goeie toekomst langzaam maar zeker wegebden. Al die jaren zijn z’n moeder, z’n oma, z’n broertje en z’n beste vriend hem blijven bezoeken. Het verwonderde me dat al die tijd niemand met de hele familie om tafel is gegaan om te zoeken naar andere opties, terwijl Jason alleen maar verslechterde. En ik was verontwaardigd dat geen van de experts die onder het artikel reageerden op het verhaal inging op de kracht van families. Gelukkig was daar een paar dagen later een uitgebreide reactie van psychiater Peter Dijkshoorn, die stelt dat trauma bij ouders vaak de oorzaak is van gedragsproblemen bij kinderen en dat het kind los van zijn gezin behandelen geen zoden aan de dijk zet. Wat we nodig hebben in Nederland is liefdevolle hulp aan families!

Kitlyn Tjin A Djie

Scheurkalender


Eischoll

Mijn opa en oma hadden vroeger een appartementje in Zwitserland. Een klein bergdorpje genaamd Eischoll. Tot mijn tiende jaar gingen we daar als gezin twee keer per jaar heen. Er was niet zoveel. Een klein beekje waar we uren in doorbrachten om dammetjes te bouwen. Wandelroutes, waar we alleen voor te motiveren waren als we een ijsje kregen. Een klein skigebiedje met maar één leraar waarvan ik en mijn broertje zijn klasje vormden. We vielen gegarandeerd in de prijzen bij het af - skiën.
Toen ik elf was zijn mijn ouders gescheiden en gingen we er met mijn moeder nog sporadisch heen. Maar de charme van het gemoedelijke vertrouwde, won het niet meer van de bestemmingen waar er meer te doen was voor mij en m’n broertje.

Een jaar geleden kreeg ik een burn-out. Het voelde alsof ik steeds dieper viel. Wanhopig trachtte ik me aan het tastbare vertrouwde vast te klampen, maar de grip was weg. 
In die tijd droomde ik vaak over Eischoll. Het was een vertrouwde veilige plek waar ik in gedachten naar kon terugkeren terwijl de rest om me heen ongrijpbaar was. De herinneringen, geluiden, geuren en gevoelens waren heel tastbaar en levendig. 
Toen ik startte met de opleiding tot coach besefte ik dat Eischoll een belangrijke beschermjas voor me is. Een warme deken aan herinneringen die me hebben geholpen om dit jaar door te komen. 
lees verder

Sanne de Bot

Contact en informatie


Bureau Beschermjassen

I: www.beschermjassen.nl
E. info@beschermjassen.nl

Volg ons op Twitter

 

Colofon


Redactie: Irene Zwaan
Opmaak: tinka4design
 

AFMELDEN


Klik hier als je je wilt AFMELDEN voor de Nieuwsbrief

 

AANMELDEN


Klik hier als je je wilt AANMELDEN voor de Nieuwsbrief
 


Nieuw: Training Facilitator Beschermjassenhuis

 
In het najaar starten we met een training Facilitator Beschermjassenhuis. Deze wordt gegeven door Kitlyn, samen met haar mannelijke co-trainers. Iedereen die de Train de Trainer of de opleiding Coachen in de Transitionele Ruimte heeft afgerond, kan zich inschrijven. Het wordt een driedaagse, waarbij ’s ochtends families worden ontvangen en ’s middags les wordt gegeven. Interesse? Hou de website in de gaten! 
 

Lama Michel in de Keizersgrachtkerk

‘How to cultivate a healthy mind’(klik op de afbeelding voor de hele flyer)

Lama Michel geeft op 29 maart van 19.30-21.30 u een lezing in de Keizersgrachtkerk: ‘How to cultivate a healthy mind’
Toegang is gratis, wel even aanmelden. Onze vriend en psychiater Glenn Helberg zal een welkomstwoord doen. Het optreden wordt live gestreamd en is te zien op ngalso.org.
 

Lezing: Vrouwen, dragers van familiecontinuïteit


(klik op de afbeelding voor vergroting)

Op zondag 10 maart, van 14.00 u tot 15.30 u geeft Kitlyn op uitnodiging van Brahma Kumaris een lezing. In het kader van Internationale Vrouwendag is de titel: ‘Vrouwen, dragers van familiecontinuïteit’.
Toegang vrij, wel even aanmelden. Bijlmermeer.ams@nl.brahmakumaris.org

Towards an inclusive society 

Workshop: Het Beschermjassenhuis

Op 29 maart vindt aan de HVA een internationaal pedagogiek-congres plaats: Towards an inclusive society. Pedagoog-promovenda en lid van ons DreamTeam Spark van Beurden heeft het initiatief genomen voor een workshop over het Beschermjassenhuis.
 

Roots of me: Online genogrammen maken


Janine Koppers volgde twee jaar geleden de basistraining en werd gegrepen door de kracht van het genogram als hulpmiddel. Met haar vriend en programmeur Jakob Lægdsmand bouwde ze Roots of Me: een applicatie waarmee professionals eenvoudig een genogram kunnen maken. Ze zijn nu in de testfase en willen lanceren begin 2020. 

Mooie groep

De eerste open inschrijving basistraining van dit jaar is bijna klaar. Wat een mooie diverse groep was het weer!


(klik op de foto voor vergroting)

Beschermjassen in-company booming!

Niet alleen in eigen huis zijn de trainingen goed gevuld. Ons DreamTeam reist het hele land door om in-company eendaagse workshops en driedaagse basistrainingen te geven. Van Walcheren tot Friesland en van Almelo tot aan Lelystad; overal worden zaden voor Beschermjassen geplant.  

© 2019 Bureau Beschermjassen

Bureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bureau Beschermjassen · Koninginneweg 188 · Amsterdam, 1075 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp