Dit seminar is gratis voor (de)centrale overheden, kennis- en zorginstellingen en belangenverenigingen.
View this email in your browser
Klimaat Robuuste Steden
Fiets-excursie: Klimaatadaptie gemeente Rotterdam 
29 oktober 2019 | Locatie: Rotterdam
Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseert BouwRegieNetwerk i.s.m. de gemeente Rotterdam en APPM de fiets-excursie 'Klimaat Robuuste Steden'. We fietsen langs een groot aantal toonaangevende projecten in Rotterdam waar u met eigen ogen vanuit verschillende perspectieven (scope, aanpak en effect) kunt zien hoe een klimaatbestendige toekomst eruit kan zien.

Ter verdieping nemen wij u mee in de aanpak van het Rotterdams WeerWoord (programma klimaatadaptatie van de gemeente Rotterdam) waarin wij met elkaar van gedachten zullen wisselen over het benutten van kansen om met een integrale aanpak onze leefomgeving klimaat robuuster te maken. 
 
Tijden de fiets-excursie neemt u voor even afstand van u eigen opgave om ingezelschap van andere thema-experts inspiratie op te doen met reeds bewezen aanpakken. Een ervaring en voedingsbodem die energie en ideeën geeft om standvastig te blijven bouwen aan uw klimaatbestendige stad.  





 
PRAKTISCHE INFO
Datum: 29-10-2019
Tijd: 13.30 – 17.00 uur (inloop v.a.13.15)
Locatie: Rotterdam, startpunt het Groothandelsgebouw te Rotterdam

Doelgroep: maximaal 15 deelnemers (semi)publieke partijen (
Strategen, programmamanagers of projectleiders die die werken aan een integrale klimaat adaptieve stad) en deelnemers BouwRegieNetwerk
Fiets:  op locatie aanwezig 

Kostengratis voor de doelgroep
 
PROGRAMMA
29 oktober 2019 | Rotterdam
13.15 - 13.30 uur
Inloop & introductie 

 
John Jacobs gemeente Rotterdam

13.30 - 14.30 uur
Klimaatadaptatie in Rotterdam: Rotterdams WeerWoord
Als stad in de delta van Nederland met een dalende bodem is Rotterdam kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering.
U krijgt inzicht in hoe de gemeente Rotterdam met klimaatadaptatie invulling geeft aan deze opgave. 

O.l.v. 
John Jacobs (strategisch adviseur Water en Klimaatadaptatie gemeente Rotterdam)

 
Rotterdams WeerWoord
De experts vertellen meer over het proces: hoe kom je tot gedragen plannen en hoe realiseer je die? Samenwerking staat hierbij centraal binnen de verschillende fasen van klimaatadaptatie. 


O.l.v. 
Geert Jan Zweegman (Managing Consultant Water, APPM)
Nora Prins (Adviseur water en ruimte, APPM)
14.30 - 16.00 uur 
Fiets excursie door Rotterdam centrum 

We gaan naar buiten! We fietsen met elkaar door het centrum van Rotterdam en bezoeken hier verschillende zichtbare en onzichtbare voorbeelden van klimaatadaptatie. Nora vertelt over de oplossingen, maar ook over het proces van de totstandkoming ervan. 

O.l.v. 

Nora Prins (Adviseur water en ruimte, APPM)
16.00 - 17.00 uur 
Reflectie & Borrel  

Met het glas op tafel delen we onze observaties, geleerde lessen, twijfels en eureka-momenten. Samen bespreken we hoe je in jouw gemeente (verder) aan de slag kunt met klimaatadaptatie en wat je kunt doen. 

O.l.v.
Nora Prins (Adviseur water en ruimte, APPM)
Geert Jan Zweegman (Managing Consultant Water, APPM)
17.00 uur - Afsluiting
AANMELDEN
Fiets excursie klimaatadaptie
bouwregienetwerk logo
BouwRegieNetwerk organiseert actieve kennisuitwisseling tussen opdrachtgevers uit de gebouwde omgeving. Doel is om zodoende sneller kansen te identificeren en te voorkomen dat wielen opnieuw worden uitgevonden. De dienstverlening van het netwerk is gratis voor opdrachtgevers. Heeft u vragen over dit evenement of andere vragen? Stuur een bericht naar secretariaat@bouwregienetwerk.nl of bel 030 - 30 39 762.