Copy
  View this email in your browser
4 april 2019 - Lokaal Victoria Zeist


Mobility as a Service (MaaS) 

Masterclass Het startklaar maken van uw project-                                organisatie voor de juiste uitrol van MaaS

 
Goed voorbereid op weg naar een duurzame en economisch vitale stad en regio
Meer informatie + Inschrijving
Nederland krijgt er de komende jaren 700.000 inwoners bij. De wegen worden drukker en het Openbaar Vervoer zal de groei niet meer aankunnen in drukke gebieden. Overheden hebben daarbij te maken met allerlei technologische ontwikkelingen waar ze mee moeten dealen en duurzaamheidsdoelstellingen die moeten worden gehaald. Mobiliteitsvraagstukken worden hierdoor voor gemeenten en provincies steeds integraler, complexer en uitdagender. 

Mobility as a Service (MaaS) is een steeds meer toegepast concept in de mobiliteitsmarkt waarbij reizigers de beste vervoersoplossing kunnen kiezen en betalen om van A naar B te komen. Dat kan met een zelf rijdende auto, met het OV, een elektrische fiets of een combinatie afgestemd op wat je dat moment nodig hebt. MaaS wordt inmiddels in veel steden toegepast.

De transitie van bezit naar gebruik daagt overheden uit om realistische plannen te maken en te vertalen naar uitvoerbare projecten met rendabele business-modellen. Hieraan liggen een aantal cruciale vraagstukken ten grondslag namelijk:

Wat is precies de impact van MaaS op mijn stad, mijn stedelijke opgaven en mijn gemeentelijk beleidsdoelstellingen? Wat wil ik nu precies als stad, met wie en welke kennis is daar voor nodig? Hoe stel ik het juiste projectteam samen? Wat is een goede procesaanpak? Hoe geef ik invulling aan de samenwerking binnen mijn eigen organisatie en met mijn stakeholders?


Kortom, een goede voorbereiding is essentieel. Om gemeenten, provincies en vervoersregio's te helpen hierin de juiste stappen te maken, organiseert PPS Netwerk Nederland met verschillende ervaringsdeskundigen (o.a. TU Delft, HAN, Movares en ResetManagement) op 4 april 2019 (09.00-17.00 Lokaal Victoria, Zeist) een Masterclass het startklaar maken van uw projectorganisatie voor de juiste rol van MaaS.

In één dag maken wij voor deelnemers inzichtelijk:
 
* Wat is de impact van MaaS op de stad maar ook op mijn beleidsdoelstellingen?
* Wie zijn de gebruikers van MaaS en hoe breng ik deze in kaart?
* Wie zijn mijn stakeholders en andere betrokken partijen?
* Wat is de rol van de overheid en van de markt en hoe ziet een optimale rolverdeling/invulling eruit?
* Hoe stel ik het beste projectteam samen?
* Hoe maak ik een sluitende business-case rekening houdend met verschillende belangen?
* Hoe maak ik een realistisch plan en vertaal deze naar een uitvoerbaar project?

U krijgt oplossingsrichtingen en handvatten mee die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Docenten van deze Masterclass zijn: Niels van Oort (Assistent Professor, Smart Public Transport Lab, TU Delft), Marco Duijnisveld (Senior Adviseur en Projectmanager Mobiliteit, Movares), Arjen van Weert (Onderzoeker Kenniscentrum Businessdevelopment en co-creation HAN) en Andre Salomonson (Partner ResetManagement) 

Het programma is bedoeld voor o.a. beleidsadviseurs, projectmanagers en projectleiders van gemeenten, provincies en vervoersregio's die zich bezighouden met stedelijke opgaven en mobiliteitsvraagstukken.

Klik op de button hieronder voor meer informatie over het programma, kosten en aanmelding.
Meer informatie + Inschrijving
Klik hier om u uit te schrijven voor deze mailing


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PPS Netwerk Nederland · Lageweg 2, Zeist, Nederland · Zeist, Utrecht 3703 CA · Netherlands