Dit seminar is gratis voor (de)centrale overheden, kennis- en zorginstellingen en belangenverenigingen.
View this email in your browser
Banner BRN Meet-UP
Smart Buildings: meer dan data en technologie 
Het creëren van een omgeving waarin gebruikerswaarde & de gezondheid van mens & leefomgeving centraal staan.

18 februari 2020 | Locatie: Microsoft Schiphol 
Praktijkseminar: Hoe u met technologie de prestatie van uw gebouw en de behoeftes en welzijn van de (eind)gebruiker naadloos op elkaar aan laat sluiten.
Technologische  ontwikkelingen versnellen in alle industrieën en vertonen geen tekenen van afremming. Met de komst van slimme gebouwen c.q. Smart Buildings wordt ook de vastgoedsector met deze beweging geconfronteerd. AI, Sensoring, Big Data, Internet of Things vormen de hoekstenen van deze slimme gebouwenbeweging, met toepassingen en gebruik in alle klassen van onroerend goed.
 
Innovaties, ontwikkeld door laboratoria, start-ups en in pilotprojecten, veranderen in ‘rap tempo’ de manier waarop gebouweigenaren, financiers, (eind)gebruikers, facility managers en leveranciers kijken naar de toepassingen en het optimaal functioneren van gebouwen. Maar wat is eigenlijk een smart building, zijn de gadgets, Apps en sensoren de enige elementen die een gebouw ‘smart’ maken? Wat zijn de laatste en toekomstige ontwikkelingen? Wie zijn de stakeholders en wat is de toegevoegde voor alle partijen? Kortom, hoe benut u de kansen die deze beweging biedt? 

Tijdens de BouwRegieNetwerk meetup ‘Smart Buildings: meer dan technologie’ op 18 februari 2020 in het vernieuwde gebouw van Microsoft Nederland op Schiphol gaan we in op de nieuwe technologische ontwikkelingen en hun implicaties. U krijgt inzicht in wat smart buildings vergen van uw organisatie, de impact die het heeft op uw vastgoedstrategieën en risicoallocatie. We staan stil bij de strategische, operationele, technische en culturele implicaties van slimme gebouwen en bieden u ruimte om in contact te treden met praktijkexperts en organisaties voor de handvatten die u nodig heeft voor een succesvolle realisatie  van smart buildings. Kortom, u leert alles wat u moet weten over smart building van vooraanstaande keynote sprekers, case-studies van lokale en internationale organisaties in interactieve gesprekken gemodereerd door experts uit het werkveld.
 
Vragen die centraal zullen staan zijn ondermeer: 
 
  • Wat zijn smart buildings, wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied? 
  • Wie zijn de stakeholders en wat is de toegevoegde waarde voor alle partijen?
  •  Hoe zorgt u ervoor dat visie, uitvoering en beheer nauw op elkaar aansluiten?
  • Hoe verbindt het 'smart building' concept de verschillende leveranciers en interne diensten en zorgt dit voor toegevoegde waarde?
  • Hoe maakt u een optimale analyse van de wensen, behoeften en drijfveren van de (eind)gebruikers? En wat betekent dit concrete voor uw nieuwe huisvestingsstrategie?
  • Hoe richt u op slimme wijze het hoofddoel en de prestaties (kpi’s) van het gebouw in?
  • Hoe gaat u om met zaken als: de menselijke maat (cultuur en gedrag), privacy en beveiliging en  schaalbaarheid?
     
  • Met diverse praktijkcases o.a.: Microsoft Nederland en Merin
Na afloop van deze bijeenkomst heeft u zeker nieuwe ideeën over hoe u op strategisch en operationeel niveau op slimme wijze datacollectie inzet voor de realisatie van een circulair, efficiënt en ‘smart’ gebouw met toekomstwaarde voor gebouweigenaar en (eind)gebruikers. U verwerft inzicht in hoe u technologieën, ontwerp, en stakeholders in een vroeg stadium optimaal  betrekt voor succes. 

 
PRAKTISCHE INFO
Datum: 18 februari 2020
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (inloop v.a.13.30)
Locatie: Microsoft Nederland Schiphol 
Doelgroep: leden van (semi)publieke partijen in de rol van: Assetmanager, project- en programmamanager, vastgoeddirecteur, adviseur huisvesting, beleidsmedewerkers, gebouwbeheerder

Kostengratis
 voor de doelgroep
 
PROGRAMMA
18 februari | Locatie: Microsoft Nederland Schiphol 
13.00 uur - Inloop
 

13.30 - 13.45 uur
Welkom & introductie 
Harry Sterk (directeur BouwRegieNetwerk)  


 
13.45 – 14.15 uur
Weten is Meten: inleiding in ontwikkeling van smart Building technologie. 
Wat is het, wat kunt u er mee, waarom zou u het willen?
 

O.l.v. 
Sjoerd Memelink (Partner Huisvesting, Vastgoed en Facility Management, TwynstraGudde) 

 
14.20 – 14.50 uur
Het gebouw als persoonlijk assistent 
Het verbouwde kantoor van Microsoft (The Outlook) op Schiphol is een smart building mede-ontworpen om als persoonlijk assistent te fungeren. In deze sessie deelt René van der Vlugt alles over de transformatie en realisatie van de locatie. 
 
O.l.v.

René van der Vlugt (Directeur Business and Digital Transformation, Microsoft)
14.50 - 15.10 uur - Pauze 
 
Sander Groot Sweco
15.15 – 15.45 uur
Happy Building: Grip krijgen op verzuim. 
Hoe u het 'gedrag' van een gebouw kunt laten correleren met het gedrag van gebruikers.  


 


O.l.v. 
Sander Groot (Directeur Vastgoedmanagement, Sweco) 
André van Ewijk (Teammanager Energiemanagement, Sweco)
15.50 – 16.20 uur 
Smart Buildings in de praktijk: Pilotproject 'Happy Building'

Merin verhuurt kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in heel Nederland. 

In hun missie om "communities te creëren waar mensen graag naartoe gaan om te werken en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn" speelt 'Smart Building' een belangrijke rol. Hoe beïnvloedt dit Merin's visie, strategie, realisatie en beheer van (nieuwe) projecten?  Aan de hand van het pilotproject 'Happy Building' krijgt u antwoord op deze vragen. 
 


O.l.v.
Jan van Noordenne (Sustainibility & Building Innovation Manager, Merin)
16.20 –  16.50 uur 
Smart Buildings in de praktijk: Rondleiding Microsoft Outlook 

U krijgt een rondleiding in The Outlook op Schiphol. Een kantoor dat wereldwijd een voorbeeld moet zijn voor de volgende stap in het nieuwe werken, waarbij slimme toepassingen voor gebouw en omgeving worden ontwikkeld.

O.l.v.
René van der Vlugt (Directeur Business and Digital Transformation, Microsoft)
16.50 uur - Afsluiting en borrel
We stellen de belangrijkste take-aways vast en eventuele vervolgsessies. Om 17.00 uur staat er een veelzijdige borrel voor u klaar om na te praten met de aanwezigen. 
AANMELDEN? KLIK HIER
BouwRegieNetwerk organiseert actieve kennisuitwisseling tussen opdrachtgevers uit de gebouwde omgeving. Doel is om zodoende sneller kansen te identificeren en te voorkomen dat wielen opnieuw worden uitgevonden. Heeft u vragen over dit evenement of andere vragen? Stuur een bericht naar secretariaat@bouwregienetwerk.nl of bel 030 - 30 39 762.