Copy
Nieuwsbrief in browser bekijken

Nieuws van De Kunstverleners

jaargang 2 #03, mei 2015
De kunstcollectie in Xenia in de openbare ruimtes groeit steeds verder. Vijf Leidse kunstenaars hebben een bijzonder werk aan de collectie toegevoegd. Ook hebben we weer een kunstwens-match tot stand gebracht. En ... er wordt over ons geschreven. Dit en nog meer leest u in deze nieuwsbrief.
Uitbreiding kunstcollectie in Xenia
Een paar weken geleden heeft Miriam Ooms haar kleurrijke installatie ‘Dynamiek’ in ‘de lichtstraat’ op de 1e etage bij Xenia opgehangen.

Fotograaf Bas Duijs heeft twee van zijn foto's uit zijn serie ‘Hooplovers’ in Xenia opgehangen. Ze zijn op de begane grond en op de eerste etage te vinden.

Op de 1e etage van Xenia hangt een van de kunstwerken van Lyda Bekker (zie ook http://www.schilderfactory.nl). Lyda heeft een fascinatie voor lijnen en gaat in haar werk graag terug naar de essentie – het is wat het is.

Van kunstenaar Yvonne Poell hangt het schilderij 'Musje’ in Xenia. Dit werk schilderde Yvonne als laatste in haar serie ‘Mussen’.

Kunstenaar Arjenne Fakkel plaatste een nieuw kunstwerk op een van de muren van Xenia. De stoel heeft een kleedje, antimakassar genoemd, bedoeld om de bekleding te beschermen tegen vette haren.

Zie voor meer foto's en informatie ook onze website.

Rosalie en Simone de Jong samen aan de slag

Rosalie was de afgelopen maanden te gast bij Xenia. De vele ansichtkaarten die ze ontving, waren een grote steun voor haar in de tijd dat ze aan bed gekluisterd was. Ze vond het echter jammer, vertelde ze aan De Kunstverleners, dat de kaarten 'eenmaal in een plakboek, toch uit het zicht raken'. Ze vond het leuk een creatieve vorm te bedenken om de ansichtkaarten te koesteren. Daartoe benaderden we kunstenaar Simone de Jong. En we hebben een match: Rosalie en Simone zijn samen aan de slag gegaan. We volgen ze. Houd onze website in de gaten.
Om een idee te krijgen waarom wij meteen aan Simone moesten denken, zie: www.simonedejong.nl. Haar webwinkel Gloria is sowieso een feestje!

Artikel in Nieuw Nederland Magazine #01

In de eerste uitgave (Winter 2015) van Nieuw Nederland Magazine #01 - Steden in transitie – staat op bladzijde 68 een artikel over De Kunstverleners met een foto van fotograaf-kunstverlener Eelk Colmjon ernaast. Het artikel geeft een korte samenvatting van waar we voor staan en wat we doen. Op bladzijde 45 en 71 is een artikel te lezen over stadsmaker en initiatiefneemster Xenia, Jacqueline Bouts, en over Xenia. Zelf even zien? Klik hier!
 

De Kunst van het leven   

In het weekblad Medisch Contact – Publicatie Nr. 51/52 – 17 december 2014 – Jaargang 2014 – onder de rubriek lezersverhalen heeft Joke Schoneveld over 'De Kunstverleners' geschreven in haar artikel 'De Kunst van het leven'. Ze vertelt onder meer hoe ontroerend en inspirerend ze haar bezoek, op uitnodiging van ons, aan Xenia heeft gevonden. Het volledige artikel kunt u lezen op onze website.

Textiel Festival in de Pieterskerk


Dit jaar was er weer een Textiel Festival in de Pieterskerk in Leiden. Dit fraaie festival, gehouden van 13 t/m 16 mei, is georganiseerd door STIDOC – Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum. De leden van de Vereniging ‘Merkwaardig’ (vereniging voor liefhebbers van merklappen) maakten samen met kunstenaar Resi van der Ploeg hiervoor van geborduurde 'mierenkussentjes' een reusachtige mierenhoop. Op onze website vindt u naast meer informatie onder 'actueel', ook een uitgebreid verslag over het festival.

Een speels logocadeautje!


We zijn erg blij met het nieuwe logocadeautje dat we van onze vormgever Sanne Dresmé kregen. Ditmaal heeft zij de gouden Esdoornzaden zo ontworpen, dat ze door jong en oud gebruikt kunnen worden voor ‘propellor gooien’. Ze heeft een groot aantal exemplaren gemaakt, zodat we er veel mensen blij mee kunnen maken. Meer zien van alle mooie dingen waar Sanne zich mee bezig houdt, kijk dan eens op http://lokaal7a.nl of http://bureaulof.nl/
 

Bedankt!

Wij bedanken een ieder die zich in de afgelopen maanden op welke wijze dan ook weer heeft ingezet voor De Kunstverleners. Wij voelen ons zeer door u gesteund.

Doelstelling van stichting De Kunstverleners

Stichting De Kunstverleners wil door middel van het verlenen van kunst en kunstbeoefening een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen die van zorg afhankelijk zijn. Dit doen we door het tot stand brengen van contacten tussen professionele kunstenaars in alle disciplines, cultuurexperts, jonge talenten en mensen die afhankelijk zijn van zorg.

Natuurlijk blijft ook uw gift van harte welkom op:
rekeningnummer NL19TRIO0197736718
t.n.v. Stichting De Kunstverleners


We wensen u een fantastische zomer en laten in september weer van ons horen.
 
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2015 De Kunstverleners, Alle rechten voorbehouden.


Nieuwsbrief niet meer ontvangen - klik hier om uit te schrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp