Copy
Bolletí Novembre 2016
No veu aquest correu? Faci clic.

Bolletí Novembre 2016 

'Em pregunto si les estrelles estan il·luminades perquè cadascú algun dia pugui trobar la seva'

El Petit PríncepAquest mes de novembre els alumnes de l'Aula han conegut de primera mà els famosos més famosos de la literatura. Els grups d'infantil i preadoelscents van tenir l'oportunitat de conèixer el Petit Príncep! Una gran experiència! Al llarg del bolletí hi trobareu les frases més especials de l'obra que hem volgut compartir amb vosaltres!

Però no s'acaba aquí la roda de famosos! Sembla ser que en Pere Poca Por també ha passat per l'Aula Escènica de Palma en la seva aventura de recerca de la por! I bé que l'ha cercada però no sabem si l'ha trobada! Els alumnes de l'Aula segurament ens ho revelaran dissabte 17!! 

Els grup de joves han viatjat a través del temps per trescar i conèixer més detalls sobre la tragèdia grega. I els adults s'han immers en la gran lluita per conquerir Tebes! 

Com podeu veure, a l'Aula no param de fer Teatre! 

Podeu venir i gaudir del teatre amb nosaltres els dies de les mostres! No vos les perdeu!

Per Nadal fes Teatre!

Bon Nadal a totes i a tots!!

Aula Escènica de Palma
971.791.231
 

NOTÍCIES

Sortida El Principito

Diumenge 27 de novembre el grup Infantil i el grup de Preadolescents van anar a veure l'obra El Principito. 

Per a molts dels participants era la primera vegada que anàven al Teatre Principal i va ser una experiència fantàstica!
 
' A cadascú se li ha d'exigir el que cadascú pot oferir'
                      
Ja tenim ganes d'anar a veure alguna altra obra, per aprendre i passar-mos-ho bé!

------

MOSTRES DE NADAL

 


LES CLASSES
 

Grup Matx Impro

El curs d'Impro Maxt va començar el dijous 4 de Novembre amb 13 alumnes inscrits. A la classe següent ja teníem un equip de 15 persones. 

Hem començat explicant les tècniques d'improvisació d'una manera molt senzilla mitjançant el joc i l'escolta entre els integrants del grup. Des del primer dia tots els alumnes ja han pujat a l'escenari a improvisar i jugar creant un ambient còmode de treball i comunicació. 

Al vídeo que us mostrem fem una impro grupal amb moviments molts senzills, implica molta escolta i concentració.

 
Oliver Romero

Un dia agafa sa mare, i li diu;

—Ma mare, fa molt de temps que vaig enderrer de sebre que es por: en voldría veure de prop, veam quina cara treu. Jo bé demán que me’n mostren, que me diguen per ont caplleva; pero aquesta es s’hora que sia estat senyor de trobar-ne en lloc una mica que es una mica. I son tan fortes ses ganes que en tenc, que he resolt anar-me’n a trescar mon, i no m’he d’aturar fins que n’hauré trobada poca o molta.

—Pero, fii meu; deia sa mare. ¿Que has tornat loco? ¿Qui ha vist mai anar a cercar por? ¿Que no sabs tu que es una cosa que vé sensa que la cerquen?

—Ma mare, responía ell, no teniu que predicarme: me som passat això p’es cap, i e-hu he d’arribara s’enfront, surta des llevant, surta des ponent. ¡O es coll e-hi anirá o jo aclariré que es por!

—No hi ha remei: caparrut com ton pare, deia la pobre, llagrimetjant.

—Qui sembla a los seus, no fa tort a ningú.

 

 

No te perdis En Pere Poca Por, l'obra que preparen el grup d'Infantil!!


Grup Joves
 

Enguany, el grup de joves està conformat per un grapat d’alumnes veterans, atès que començàreu a practicar teatre a aquesta escola ja fa uns anys, i d’altres nouvinguts, persones que tasten les pràctiques teatrals, amb nosaltres, per primera vegada. És per això que, aquest primer trimestre, l’hem dedicat a conéixer-nos i a consolidar el grup. L’objectiu que hem perseguit ha estat crear i impulsar la complicitat necessària per esdevenir un col·lectiu i, a partir d’aquí, potenciar la deshinibició i la creativitat individual per donar tota la brida a la creació col·lectiva.

Classe a classe, ens hem escalfat, hem estirat, hem jugat, hem fet exercicis de veu, respiracions, vocalitzacions, projecció, jocs dramàtics… En definitiva, ens hem activat. A més, hem iniciat el nostre particular viatge a través dels gèneres teatrals investigant sobre la tragèdia grega i, també, escrivint unes micro-peces teatrals que desenvoluparem i farem servir, més endavant, pel nostre muntatge de fi de curs.

La qüestió, tot i que el curs escolar que assoliu a aquestes edats és bastant estressant, us demanda moltíssima dedicació i no us permet assistir a classe tant com tots voldríem, no és poca la feina que hem fet. Tenim un projecte d’allò més engrescador en marxa i, a més a més, per aquesta primera Mostra de Nadal estam preparant una improvisació en clau de paròdia, que ens permetrà investigar, un poquet més, sobre el fet teatral i la manera en què cada component del grup s’hi enfronta.

Això serà, el proper dimarts, 20 de gener, a les 19’00 hores al Teatre Mar i Terra. Com sempre, us hi esperam il·lusionats.
     

       “Quan sortim a l’escenari s’acaba la mentida i comença la veritat.”
Augusto Boal (Rio de Janeiro, 1931- 2009).

Lina Mira

 
 
'És el temps que has perdut amb la rosa, que la fa tan important'.
El Petit Príncep


Grup Preadolescents
 

El grup de preadolescents d’enguany som un equip.

Aquest primer trimestre, molts de noltros ens hem retrobat després de l’estiu perquè ja havíem fet teatre junts, altres feim teatre per primera vegada i ens hem conegut aquí. Som 19 a classe Aina, Malena, Irene, Nerea, Maria, Blanca, Lia, Laia, Ana, Carme, Mariano, Martí, Pau, Jordi, Arnau, Tomàs, Antonio, Xisco i Oscar, i la profe Francina. Un equip d’alumnes, amics i companys de teatre.

Els dissabte  jugam, aprenem i cream, qualsevol cosa és possible. Hem après que el JOC, la IMAGINACIÓ, el COS, la VEU, el SILENCI, la ESPONTANEÏTAT, la DIVERSIÓ, la CREACIÓ, el RESPECTE, la MEMORITZACIÓ, la MÚSICA, l’EQUIP... són algunes de les eines per fer TEATRE.

Hem fet jocs per rompre el gel els primers dies del curs, jocs d’imaginació i d’improvisació més endavant, algunes lectures dramatitzades de diferents temes (terror, comèdia, anuncis publicitaris...), jocs de teatre mut, memorització de moviments, i aquests darrers dissabtes hem començat a crear el muntatge de Nadal del primer trimestre. Cercàrem informació referent al Nadal i a partir de les propostes del grup, vàrem decidir crear una grapada d’escenes nadalenques, amb una mica d’humor, i vos les ensenyarem al canal de notícies: <<Els dissabtes dematins són per fer teatre!>>.  

Ens encantaria que venguessiu tots, vos esperam a pares, mares, cosins, padrins, amics, ... a TOTS DIA 17 de NOVEMBRE a les 12H. Al teatre Mar i Terra.

I el grup de preadolescents seguirem fent feina cada dissabte abans de l’estrena.

Fins aviat!
 

Francina Garau

'Totes les persones grans han començat essent nens. (Però n'hi ha poques que s'en recordin.)'
El Petit Príncep
 

'Els nens són els únics que saben què busquen'
El Petit Príncep

'Si véns, per exemple, a les quatre de la tarda, des de les tres començaré a ser feliç'.
 
El Petit Príncep

LA NEURONA DE SHAKESPEARE
A la Neurona de Shakespeare et convidem a que ens donis la teva opinió. Estàs d'acord amb el següent comentari que va fer Pedro Almodóvar?
Què li respondries? 

Ser director de cine en España es como ser torero en Japón.
Pedro Almodovar
 
Envia la teva resposta a: info@emteatre.cat abans del 30 de novembre!!

 
'El que fa bonic un desert és que en algun lloc amaga un pou'.
El Petit Príncep
L'ESCOLA INFORMA


Calendari

Mostres
  • dissabte 17 desembre - Mostra Nadal Infantil 11h., Preadolescents 12h. i Adolescents 13h.
  • dimarts 20 desembre - Mostra Nadal Joves 19h. i Adults 20h.
  • dijous 22 desembre - Mostra Matx d'Impro 19h. 
Vacances
  • divendres 23 desembre - inici vacances Nadal
  • dimarts 10 gener - Inici classes
 
Renovació Plaça 2n trimestre
  • en breu es publicaran les dates per fer la renovació de la plaça. Estau pendents del web!

'Només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls'
El Petit Príncep

L'Aula Escènica de Palma et recomana...

 
Estigues al dia a

www.emteatre.cat
 


This email was sent to info@emteatre.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Aula Escènica de Palma · Teatre Mar i Terra c/Sant Magí 89-91 · Palma, Baleares 07000 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp