Copy
GOC nieuwsbrief augustus 2018
Bekijk dit bericht in uw browser

Vliegende start .......


Nagenietend van een prachtige zomerperiode start vanaf september het nieuwe scholingsseizoen. GOC biedt weer een legio aan mogelijkheden om verder te ontwikkelen. In deze nieuwsbrief een overzicht van cursussen om een vliegende start te maken met personeelsontwikkeling. En Dennis deelt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan in de cursus Ordermanager manager. 

Wij wijzen je ook op de subsidieverhoging die het A&O Fonds Grafimediabranche vanaf 1 juli 2018 heeft ingevoerd. Dit maakt opleiden nog aantrekkelijker!

Ontwikkelingen in de branche zijn te lezen in Grafimedia in cijfers en door ons contact met VICG volgen we ook de Belgische markt. 

Te starten cursussen:

'Ik kom nu sneller tot een beter eindproduct'


Als ordermanager balanceer je altijd tussen het bewaken van kwaliteit, planning en budget. Om daarin te groeien besloot Dennis Uithol van De Nederlandsche Bank (DNB) een cursus bij GOC te volgen.
 

Kandidaten uit brancheprofilering en vacatures matchen: een uitdaging


In de grafimedia- en kartonnagebranche zijn openstaande vacatures lastig in te vullen. Aanleiding voor GOC om op een aantal fronten te schakelen. Zo hebben we de BBL-opleiding Grafisch operator ontwikkeld om nieuwe instroom te kunnen scholen op mbo niveau. De opleiding wordt aangeboden in de techniekrichtingen drukvoorbereiding, offset-, flexo- en zeefdruk, digital print, snijden, vouwen, geniet brocheren, stansen en vouwplakken.
 

Stimuleringsregelingen A&O Fonds Grafimediabranche verhoogt


Het A&O Fonds Grafimediabranche stimuleert het investeren in medewerkers en de instroom van leerlingen in de printmediaberoepen. Om die reden heeft het Fonds besloten de eigen subsidieregelingen te verhogen vanaf 1 juli 2018. Deze regelingen gelden tot 31 december 2018.

Grafimedia in cijfers 2018


Grafimedia in cijfers is een publicatie van GOC dat in opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche is gemaakt. Uit deze nieuwe editie blijkt dat de vraag naar personeel in de grafimediabranche toe neemt.

Drukkerijen, verpakkingsfabrikanten en andere bedrijven in de grafimediabranche zijn weer volop op zoek naar personeel. Begin 2018 stonden er 430 vacatures open. Dat is het hoogste aantal in tien jaar tijd.
 

VIGC evenement in Mechelen


Naast de ontwikkelingen in de grafimediabranche op de Nederlandse markt volgen we die ook in België. We onderhouden contact met VICG, het Vlaamse Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie. We brengen daarom graag 'Het Congres' onder de aandacht. 20 jaar inspiratie en innovatie wordt gevierd op 10 oktober in Mechelen. Een feestelijk programma met drie 360º  interviews, wervelende keynotes en inspirerende cases. 
 
De Schutterij 10 | Postbus 347 | 3900 AH Veenendaal | (0318) 53 91 19
Copyright © 2018 GOC, All rights reserved.