Copy
Gors, mensgerichte ondersteuning

Project Medisch Specialistische Zorg krijgt 50.000 euro subsidie


GorsHet project Medisch Specialistische Zorg van Gors, Tragel en Zuidwester is een van de projecten die 50.000 euro subsidie heeft gekregen van de Provincie Zeeland om de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te pakken. Met een gezamenlijke behandeldienst voor mensen met een verstandelijke beperking wordt het werk voor AVG-artsen (in opleiding) aantrekkelijker. Gors-bestuurder Andrea Klap: “De 50.000 euro is niet genoeg, maar wel een prachtige zet in de goede richting.”

Film onthulling naam nieuwe locatie


Vanaf maandag 12 juli starten er verschillende activiteiten in de gloednieuwe Gors-locatie aan de Meester F.J. Haarmanweg 26 in Terneuzen. Bij een nieuwe locatie hoort natuurlijk ook een nieuwe naam! De naam en het logo van de nieuwe locatie zijn op vrijdag 18 juni vol trots onthuld door twee cliënten. In dit filmpje is de onthulling te zien. Het nieuwe pand biedt veel mogelijkheden en ruimte voor ons behandel- en dagbestedingsaanbod.
 

“De sfeer in huis is rustiger”


In 2019 liep Ine hersenletsel op. Hierdoor is ze sneller moe en moet ze een aantal keren per dag rusten. Ine vond het moeilijk om hiermee om te gaan. Ze besloot om mee te doen aan behandelprogramma Hersenz. Ine heeft inmiddels een aantal modules gevolgd. Ine: ”Ik kan dingen nu beter loslaten, zodat ze niet direct hoeven te gebeuren. Hierdoor krijg ik meer rust in mijn hoofd en is de sfeer in huis rustiger.
 

Trots op de cliënten van het Afasiecentrum


Afasie is een taalstoornis die ontstaat door niet-aangeboren hersenletsel en is bij iedereen anders. Sommigen hebben moeite om op woorden te komen. Anderen kunnen goed spreken, maar vinden het lastig om de taal te begrijpen. In het Afasiecentrum van Gors/SVRZ leren mensen omgaan met de beperking in hun communicatie. In een video vertellen cliënten hoe betekenisvol het Afasiecentrum voor hen is. Wij zijn trots op de cliënten die zo’n vooruitgang hebben geboekt.
 

Begeleider 3 KEK gezocht


Kopie & Kado (KEK) in Goes is op zoek naar een begeleider 3. Heb jij de opleiding MZ (niveau 3) afgerond? Beschik je over digitale vaardigheden? En ben je een echte netwerker? Dan kan dit jouw baan zijn! Je biedt ondersteuning en begeleiding aan cliënten bij de uitvoering van diverse repro werkzaamheden. Bovendien onderhoud je contacten met de lokale ondernemers. Dat zijn immers onze klanten. Interesse?
 

Copyright© Gors® | Disclaimer