Copy
Gors, mensgerichte ondersteuning

“Dankzij Hersenz ben ik gegroeid”


GorsToen ze elf jaar was, liep Marion hersenletsel op als gevolg van een herseninfarct. Het leek erop alsof ze ‘enkel’ een lichamelijke beperking had overgehouden aan het infarct. Totdat ze eenmaal een gezinsleven had en moe bleef. De huisarts kon niets voor haar doen, totdat ze zelf ontdekte dat de klachten te maken hadden met het herseninfarct. Ze besloot het behandelprogramma Hersenz te volgen. Marion: “Hersenz heeft me laten inzien dat ik mezelf veel te strenge regels had opgelegd.”

Succesvolle online ontmoetingsavond


Op woensdag 19 mei werd de eerste online ontmoetingsavond voor cliënten georganiseerd. De avond was er om mensen die behoefte hebben aan vriendschap of een relatie met elkaar in contact te brengen. Er waren al een aantal mensen die interesse hadden in elkaar. Voor sommigen was het gewoon een gezellige avond die geen vervolg krijgt. Organisator Eef: We hebben de ontmoetingsavond als zeer geslaagd ervaren.” Inmiddels is de tweede online ontmoetingsavond ook al geweest en ook deze was een groot succes.
 

De gezichten achter de ruilwinkel


In augustus en september is er een bijzondere expositie te zien in de bibliotheek van Zierikzee. Fotografe Lidwine Guiran exposeert hier dan met foto’s en persoonlijke verhalen van vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels van SMWO en Gors. Ook Ruilwinkel Zierikzee komt aan bod. Lidwine heeft een aantal bezoekers en vrijwilligers van de ruilwinkels gefotografeerd en geïnterviewd. Ze heeft hen gevraagd waarom ze er werken. Ieder had zijn eigen bijzondere verhaal. De expositie laat alle bijzondere verhalen en gezichten zien achter de ruilwinkels.
 

Stadsboerderij De Punt heeft nieuwe bewoners


Stadsboerderij De Punt in Zierikzee heeft er nieuwe bewoners bij: bijen. De bijen leven in de luxe bijenstal Bee and Bee. De bijenstal is gebouwd door imkers en de kasten zijn geschilderd door cliënten. De stadsboerderij heeft al een varkensstal, geitenwei en konijnenverblijf. Een bijenstal kon dan ook niet achterblijven. De cliënten hebben de bijenkasten geschilderd. Bij de stal hoort ook een avontuurlijk bijenpaadje. Op dit paadje kunnen kinderen lopen die op bezoek komen. Dit pad vertelt meer over het drukke leven van de bij.
 

Het Flexibel Inzetbaar Team zoekt begeleiders 3


Het Flexibel Inzetbaar Team (FIT) is op zoek naar begeleiders 3. Heb jij een opleiding MZ (niveau 3) afgerond? Ben je flexibel inzetbaar? En spreekt het je aan om op verschillende locaties te werken? Word dan begeleider bij FIT! Je ondersteunt en begeleidt de cliënt bij de uitvoering van de dagelijkse zorg. Als FIT-medewerker werk je op 2 tot 4 verschillende locaties. Op deze locaties word je goed ingewerkt. Enthousiast geworden over deze functie? Lees dan vooral even verder.
 

Copyright© Gors® | Disclaimer