Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
GGoud nieuwsbrief                                                     november 2021

Ouderen hebben de toekomst in Tilburg! Hier meer nieuws voor beleidsmedewerkers, bestuurders, professionals en de (professionele) vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Je kunt losse artikelen of dit gehele nieuwsbericht graag delen met je omgeving en via je eigen mediakanalen. Heb je zelf nieuws, tips of vragen laat het ons weten via een e-mail!
1e Werksessie GGoud
 
Op 21 oktober 2021 heeft in Udenhout een geslaagde 1e werksessie GGoud plaatsgevonden. 65 deelnemers gingen in de praktijk aan de slag met de Tilburgse integrale ouderenaanpak. Centraal stond het thema ‘Het belang van netwerken gericht op ouderen’. Er is veel kennis en inspiratie opgedaan en nieuwe contacten zijn gelegd. Via de linkjes hieronder vind je:
 
Manifest ‘2030-2040: Ouderen hebben de toekomst in Tilburg!’

Dertien organisaties hebben een manifest over de urgentie van de vergrijzing aangeboden aan wethouder Rolph Dols.
In dit manifest wordt deze grote maatschappelijke uitdaging vertaald naar
9 speerpunten.

De organisaties roepen de Tilburgse samenleving en politiek op om de vergrijzing serieus te nemen en met zijn allen een tandje erbij te zetten! Via de onderstaande knop kom je bij een nieuwsbericht waar je het manifest kunt downloaden.
Nieuwsbericht Manifest
Landelijke conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’
 
Op woensdag 24 november vindt in Nieuwegein een landelijke conferentie plaats met veel raakvlakken met het programma GGoud. Het zou goed zijn als we deze waardevolle informatie en contacten uit het hele land meenemen naar Tilburg. Wij raden je aan om te gaan! Deze conferentie is onderdeel van een project van het ministerie e.a. om inzichten uit praktijk, wetenschap en beleid rond ouderen(zorg) aan elkaar te verbinden.

Laat de kosten van inschrijving niet de reden zijn om niet te gaan. Is dit het geval, neem dan contact op met het team van GGoud, via gezondgelukkigoud@tilburg.nl. Bekijk het programma via de onderstaande knop.
Programma
Dementievriendelijk Tilburg!

Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant stuurde in oktober een brief aan de politieke partijen in Tilburg. Ze vragen aandacht voor het groeiende aantal inwoners met dementie in Tilburg: 3000 (2020) naar 4100 (2030) naar 6600 (2050), klik hier.

Er wordt in de brief ook aandacht gevraagd voor de mantelzorgers en er staan diverse adviezen in de brief. Er wordt gewezen op de kaart met signalen van dementie via deze pdf. Deze informatie en ook diverse gratis trainingen zijn te vinden op: samendementievriendelijk.nl 
De brief aan de politieke partijen in Tilburg is te vinden in de bijlage hieronder.
Bijlage
Copyright © 2022 Gemeente Tilburg, All rights reserved.

 Voeg ons toe aan je adresboek" target="_blank" style="mso-line-height-rule: exactly;-ms-text-size-adjust: 100%;-webkit-text-size-adjust: 100%;color: #656565;font-weight: normal;text-decoration: underline;">Voeg ons toe aan je adresboek

Wil je deze mails niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp